ΠΡΟΣ: 1.Συλλόγους Ομοσπονδίας-Μέλη μας 2. ΑΔΕΔΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας

χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη γη και την κτηνοτροφία, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Τα πολύ χαμηλά επίπεδα των τιμών με τις οποίες πουλάνε τα προϊόντα τους τη στιγμή που εμείς τα αγοράζουμε πανάκριβα, το υψηλό κόστος παραγωγής με το ΦΠΑ από το 13% να πηγαίνει στο 24% στα αγροτικά εφόδια, οι αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα, οι αυξημένες έως και 27% ασφαλιστικές εισφορές, η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης με τους συντελεστές να πηγαίνουν από το 13% στο 22%, με τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες. Τα προβλήματά τους δεν διαφέρουν πολύ από τα δικά μας γιατί και για εμάς πρόβλημα είναι τα χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα, το ασφαλιστικό με τις συντάξεις ψίχουλα, το φορολογικό με τον ΦΠΑ, η κατάργηση του αφορολόγητού, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών κα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ουσιαστικά συνεχίζει στον αγροτικό τομέα την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων υιοθετώντας και υλοποιώντας σειρά εξοντωτικών μέτρων που τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ και της ΚΑΠ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα με συνέπεια το παραπέρα

ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι αγρότες. Εμείς οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας κηρύσσει παναττική στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου την Τετάρτη 8 Μαρτίου και συγκέντρωση έξω από το ΥΠΑΑΤ μαζί με το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, τους Αγροτικούς Συλλόγους Πελοποννήσου και Μακεδονίας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

(ΠΟΓΕΔΥ)

Αθήνα 6-3-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε τους αγρότες που βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα για την επιβίωσή τους, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη γη, την κτηνοτροφία, αλιεία, δάση και να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

          Τα πολύ χαμηλά επίπεδα των τιμών με τις οποίες πουλάνε τα προϊόντα τους, τη στιγμή που εμείς τα αγοράζουμε πανάκριβα, το υψηλό κόστος παραγωγής με το ΦΠΑ από το 13% να πηγαίνει στο 24% στα αγροτικά εφόδια, οι αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα, οι αυξημένες έως και 27% ασφαλιστικές εισφορές, η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης με τους συντελεστές να πηγαίνουν από το 13% στο 22%, με τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, με το περιβαλλοντικό τέλος στο νερό, τον ειδικό φόρο στο κρασί, το τσίπουρο και άλλα, οι σημαντικές απώλειες από τις καταστροφές στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή από την κακοκαιρία και τις διάφορες ασθένειες, την ίδια στιγμή που ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει όλα τα αίτια και όλες τις ζημιές, είναι προβλήματα που δεν διαφέρουν πολύ από τα δικά μας γιατί και για εμάς πρόβλημα είναι τα χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα, το ασφαλιστικό με τις συντάξεις ψίχουλα, το φορολογικό με τον ΦΠΑ, η κατάργηση του αφορολόγητου, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών κλπ.

          Όλα αυτά δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει και στον αγροτικό τομέα την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων υιοθετώντας και υλοποιώντας σειρά εξοντωτικών μέτρων που τσακίζουν την αγροτιά.

Οι Γεωτεχνικοί του Δημόσιου Τομέα λόγω της καθημερινής τους ενασχόλησης με τα προβλήματα του Πρωτογενή Τομέα, εκ του αντικειμένου τους γνωρίζουν από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας.

Γι΄ αυτό στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

Η ΠΟΓΕΔΥ

κηρύσσει ΠΑΝΝΑΤΙΚΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 και συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από το ΥΠ.Α.Α.Τ. μαζί με το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ και τους ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

 

Ετικέτες