ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου μας συνεχίζουν την αποχή από την αποκομιδή των σκουπιδιών, μέχρι να τους χορηγηθούν τα μέσα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.) που θα διασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη δουλειά τους.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευσή τους επιβεβαιώθηκε η απόφασή τους για συνέχιση του αγώνα τους, παρά τις πιέσεις της διοίκησης και τις γνωστές «τρίπλες» που επιχείρησαν η πλειοψηφούσα παράταξη (ΣΥΡΙΖΑ κ.α.) και η μεταλλαγμένη ΠΑΣΚΕ.    Η διοίκηση του Δήμου, με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους και το Σωματείο, ενημέρωσε σήμερα ότι παρέδωσε κάποια μέσα (γάντια και μάσκες μιας χρήσης), τα οποία όμως κρίθηκαν μη ικανοποιητικά από τους εργαζόμενους. Παράλληλα (προφανώς μετά από την 7ημερη κινητοποίηση), ενημερώνει ότι η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ανάδοχο για την προμήθεια Μ.Α.Π. και εκκρεμεί η σχετική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Για τους παραπάνω λόγους ζητούσε την αναστολή των κινητοποιήσεων, θεωρώντας ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων. Σημειώνουμε ότι σύμβουλοι της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας εμμέσως λοιδώρησαν τη μορφή κινητοποίησης της αποχής και ουσιαστικά αμφισβήτησαν την πραγματική έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας πετώντας σπόντες του τύπου «κάποιοι τα παίρνουν στο μάζεμα των ελιών τους»…   Οι εργαζόμενοι όμως συνεχίζουν μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους (Μ.Α.Π., παροχή γάλακτος, προληπτική ιατρική και εμβολιασμός) και για αύριο σχεδιάζουν νέα εξόρμηση στη λαϊκή της γειτονιάς, ώστε να ενημερώσουν τους δημότες.   Πηγή: zografougeitonies  

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου

Η ζωή του πολίτη, οι ζωές των εργαζομένων δεν είναι για τα σκουπίδια!

Η Λαϊκή Ενότητα Ζωγράφου εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι του Δήμου στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, στις Τεχνικές Υπηρεσίες, στη Μεταφόρτωση και στο Δημοτικό Κοιμητήριο.

Αίτημα του αγώνα τους, είναι το αυτονόητο: η παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζωγράφου θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων, αφού εδώ και καιρό έχει σταματήσει να προμηθεύεται ακόμα και τα στοιχειώδη Μέσα Ατομικής Προστασίας, όπως γάντια, γιλέκα, μάσκες και άλλα. Και λέμε τα στοιχειώδη, γιατί σε αυτά θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται και παροχές όπως οι εμβολιασμοί, οι ιατρικές εξετάσεις, κ.λ.π.

Ωστόσο, η δημοτική αρχή έχει αφήσει έκθετους τους εργαζόμενους, δίνοντάς τους μόνο υποσχέσεις. Δεν μας εκπλήσσουν. Είναι οι ίδιες οι μνημονιακές πολιτικές που θέτουν πάντα σε δεύτερη μοίρα τον εργαζόμενο και τον πολίτη, που καταπατούν τα δικαιώματά μας. Είναι οι ίδιες οι μνημονιακές πολιτικές  που ακολουθεί πιστά και η σημερινή ηγεσία του Δήμου, όπως και οι προηγούμενες.

Αυτές οι πολιτικές δεν είναι μονόδρομος.

Τη διέξοδο θα τη δώσει ενωμένος ο Λαός με τους αγώνες του!

         

Ετικέτες