Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να γιορτάσει η εφημερίδα μας τα 500 φύλλα της και τα 23 χρόνια κυκλοφορίας της.

Την Κυριακή 11 Φλεβάρη η αίθουσα εκδηλώσεων του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, γέμισε από συντρόφους/ισσες, φίλους/ες, αγωνιστές/τριες κάθε ηλικίας. Η Εργατική Αριστερά για πάνω από δύο δεκαετίες έχει ριζώσει σε κοινωνικούς χώρους, χώρους δουλειάς, σχολές, σχολεία, γειτονιές. Οι άνθρωποί της, όσοι γράφουν, διαβάζουν και διακινούν την εφημερίδα γιόρτασαν από κοινού, δίνοντας υπόσχεση ότι η εφημερίδα θα συνεχίσει να είναι παρούσα στις μεγάλες μάχες που έρχονται.

Στο χώρο από νωρίς υπήρχε το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων RedMarks με παλιές και νέες κυκλοφορίες, συλλογική κουζίνα, έκθεση με σημαντικά πρωτοσέλιδα και ζωντανή μουσική από συντρόφους. Πολλά δώρα, προσφορές φίλων της εφημερίδας, κληρώθηκαν στη λαχειοφόρο αγορά, χαρίζοντας χαμόγελα, ενώ δεν έλειψε το τραγούδι και ο χορός. Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία συντρόφων/ισσών από άλλες οργανώσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς που διαχρονικά στηρίζουν την εφημερίδα και ακόμη μια φορά βρέθηκαν στη γιορτή της.

Η εφημερίδα μας άντεξε και συνεχίζει την πορεία της, πάντα παρούσα στις μικρές και μεγάλες στιγμές του κινήματος και της Αριστεράς. Χωρίς ίχνος «αντικειμενικότητας». Με δηλωμένη θέση και άποψη. Με σταθερό προσανατολισμό στην υπεράσπιση του δικού μας στρατοπέδου. Στην επίμονη ανάδειξη των αγώνων, των ιδεών και των συμφερόντων των «από κάτω» και της πραγματικής Αριστεράς. Με ισχυρή την πεποίθηση ότι ακόμα και στην εποχή των σόσιαλ μίντια -αλλά και της ιδεολογικής σύγχυσης και υποχώρησης των αριστερών ιδεών- μια εφημερίδα άποψης αποτελεί βασικό εργαλείο ενημέρωσης και γνώσης, πολιτικής παρέμβασης και γενίκευσης των αναγκαίων πολιτικών συμπερασμάτων, συνεχίζουμε τον αγώνα.

Η γιορτή για τα 500 φύλλα της Εργατικής Αριστεράς ήταν η πιο ζωντανή απόδειξη ότι τα ανεξάρτητα και μάχιμα έντυπα μέσα πολιτικής γραμμής και συζήτησης, συνεχίζουν να είναι παρόντα και αναγκαία απέναντι στη συστημική επίθεση των αστικών ΜΜΕ και των συμφερόντων που εκπροσωπούν. Γιατί λογοδοτούν μόνο στην εργατική τάξη και την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία και όχι στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και των πολιτικών του φερέφωνων. Αυτός είναι και ο λόγος που αντλώντας δύναμη από όσους στήριξαν και στηρίζουν την Εργατική Αριστερά, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα τους στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και διακρίσεις. Τόσο στο τυπογραφείο, όσο και στους δρόμους.