Στο τέλος ενός ιδιαίτερου καλοκαιριού (λόγω των διατάξεων του νόμου Βορίδη), η δημοτική κίνηση Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη ξεκινά την προεκλογική μάχη με αισιοδοξία.

Τόσο λόγω της σταθερής παρουσίας και συμμετοχής της στα πολιτικά και κινηματικά δρώμενα τα τελευταία 4 χρόνια, όσο και από τον αντίκτυπο των παρεμβάσεων μας τους τελευταίους μήνες, υπάρχουν όλα τα εφόδια για να ελπίζουμε βάσιμα ότι η φωνή μας θα καταφέρει να βρίσκεται ξανά εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Όσον αφορά τη συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές , ως επιβράβευση της σταθερής και συνεπούς δουλειάς την προηγούμενη 4ετία, η Ανυπότακτη Πόλη συγκρότησε εκ νέου ενωτικό ψηφοδέλτιο με επιβεβαίωση της συμμετοχής και της στήριξης πλήθους οργανωμένων και ανένταχτων αγωνιστών/τριών που είχαν συσπειρωθεί και προ τετραετίας. Πολύ σημαντικότερα όμως, αυτό διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο με σ. από το ΣΕΚ, (που μέχρι πρόσφατα συμμετείχε στο Κίνημα στην Πόλη, το οποίο δεν θα κατέλθει στις εκλογές), όπως και από το ΜέΡΑ25, συμβάλλοντας έτσι ξανά  και ακόμα περισσότερο στην απολύτως αναγκαία συσπείρωση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Εκτός όμως από τις διεργασίες για το εκλογικό κατέβασμα, έτρεξαν και μια σειρά άλλες πολιτικές διεργασίες και παρεμβάσεις. Μέσω της πολιτικής εκδήλωσης/ συναυλίας που διοργάνωσε η κίνηση στην πλατεία Τερζάκη στις αρχές Ιούλη, αλλά και της συνδιοργάνωσης συζήτησης εντός του αντιρατσιστικού φεστιβάλ μαζί με άλλες 3 δημοτικές κινήσεις, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις και οι βασικοί άξονες για την αναγκαία πολιτική παρέμβαση στην τοπική Αυτοδιοίκηση και τονίστηκε η συνεργατική  λογική ως δομικό χαρακτηριστικό.  Παράλληλα συνεχίστηκαν οι  τοποθετήσεις και  παρεμβάσεις, τόσο για τα ζητήματα της γειτονιάς, όσο και για τα συνολικά ζητήματα της  λειτουργίας των κρατικών μηχανισμών.  Στο  - έκτακτο και δια περιφοράς… -  δημοτικό συμβούλιο της 21/8 με θέμα προγραμματισμό προσλήψεων, η Ανυπότακτη Πόλη στηλίτευσε εκ νέου την νεοφιλελεύθερη πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας που de facto απαγορεύουν την ουσιαστική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου (ο οποίος ζητά την πρόσληψη 10 μόνιμων και 78 (!) συμβασιούχων). Αντίστοιχα και σε συνέχεια του προηγούμενου, με αφορμή την τραγική κατάσταση με τις πυρκαγιές,  εκδόθηκε ανακοίνωση που αναδείκνυε την υποστελέχωση και υποβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών ως υπαίτιο για την «ανικανότητα» να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε σχετικό φαινόμενο, υπενθυμίζοντας τα  όσα ζήσαμε με τα χιόνια και για τα οποία ο απερχόμενος δήμαρχος αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη.  Η δραστηριοποίηση μας όμως κάλυψε και «μη διοικητικά» θέματα καταγγελίας σεξιστικών συμπεριφορών, δηλαδή της βίαιης επίθεσης σε τρανς γυναίκα από ιερέα, αλλά και περιστατικών σεξιστικής συμπεριφοράς σε βάρος μαθητριών σε τοπικό φροντιστήριο (για τα οποία, παρεμπιπτόντως, και ο δήμος θα έπρεπε να έχει μέριμνα και υποστηρικτική δράση, αλλά είμαστε πολύ μακριά από τέτοιες προτεραιοποιήσεις…) .  

Σε συνέχεια όλων των ανωτέρω και πολλών άλλων, με τη δυναμική του καλού ψηφοδέλτιο και με την εμπειρία και την αναγνωρισιμότητα της προηγούμενης τετραετίας, η Ανυπότακτη Πόλη μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί και να εκπροσωπηθεί ξανά στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Η αντίσταση σε όσα μας ετοιμάζουν περνά από την κάλπη στις 8/10, να συνεχίσουμε τον αγώνα από ακόμα καλύτερη θέση!

*Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

**Αναδημοσίευση από την Εργατική Αριστερά