to top

Αντιφασιστική συγκέντρωση: Πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα

12.05.2018 - 18:00

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ - ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Γιατί υποστηρίζουμε τους πρόσφυγες;

Οι πρόσφυγες είναι τα θύματα των πολέμων των ιμπεριαλιστών και των αντιπροσώπων τους (δικτάτορες και φανατικοί κάθε θρησκείας). Σκοπός τους να μοιράσουν τα κέρδη και τα πλούτη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Γιατί οι πρόσφυγες και οι οικογένειες τους για να ξεφύγουν από την κόλαση της κατεστραμμένης πατρίδας τους δολοφονούνται, βιάζονται, σκλαβώνονται. Γιατί πληρώνουν με αίμα το πέρασμα των συνόρων ψάχνοντας καταφύγιο και ελπίζοντας για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή. Οι πρόσφυγες είναι το πιο εξαθλιωμένο κομμάτι των φτωχών ανθρώπων, οι καταραμένοι αυτής της γης. Είναι σαν και εμάς αλλά στο τελευταίο, πιο κάτω σκαλοπάτι της κοινωνίας. Γιατί οι πρόσφυγες είναι τα ταξικά μας αδέλφια και όχι ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης και ο Ιβαν Σαββίδης.

Γιατί λέμε ΟΧΙ στην κυβέρνηση;

Γιατί αυτή η κυβέρνηση μένει στην εξουσία προδίδοντας τις υποσχέσεις της στα φτωχά και λαϊκά στρώματα και κερδίζοντας τους επαίνους της χρυσής κοινωνίας, που πλούτισε από τα μνημόνια. Γιατί υποστηρίζει τα προνόμια της ολιγαρχίας, που δεν πληρώνει φόρους, δεν πληρώνει μισθούς και αρπάζει ότι μπορεί από την δημόσια περιουσία, ακόμη το ρεύμα και το νερό. Και είναι η ίδια κυβέρνηση που τσακίζει με τα ΜΑΤ όσους και όσες αντιστέκονται και παλεύουν για τη δουλειά και το μεροκάματο.

Γιατί αυτή η κυβέρνηση παίζει πολεμικά παιχνίδια στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με την συμμαχία με την Αίγυπτο και το Ισραήλ . Γιατί βουλιάζει τον κρατικό προϋπολογισμό με νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς που θα πληρώσουν οι απλοί άνθρωποι και θα βγάλει και άλλα κέρδη η πλουτοκρατία. Γιατί έχει μετατρέψει τα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για τις οικογένειες των προσφύγων, συγκαλύπτοντας τα πογκρόμ που οργανώνουν επιχειρηματίες και επαγγελματίες πατριώτες με το αζημίωτο.

Γιατί πολεμάμε τους φασίστες;

Όχι μόνο γιατί είναι λάτρεις του Χίτλερ και έχουν ιδανικό τα στρατόπεδα του θανάτου στο Άουσβιτς. όχι μόνο γιατί βαρύνονται με ξυλοδαρμούς και δολοφονίες μεταναστών αλλά και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αλλά γιατί είναι οι αγαπημένοι των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, σπάζοντας τα μεροκάματα όπου μπορούν. Γιατί μισούν τα σωματεία των εργατών, κοροϊδεύουν και υπονομεύουν τις απεργίες και τις μάχες κατά των πλειστηριασμών. Γιατί είναι πιο σκοταδιστές και από το Ιερατείο της χώρας μας κατά κάθε ανθρώπινου και δημοκρατικού δικαιώματος. Γιατί πολύ απλά είναι τα μαντρόσκυλα των καπιταλιστών και είναι εχθροί μας.

Γιατί στην Καλλιθέα;

Σε λιγότερο από 1,5 χρόνο θα γίνουν δημοτικές εκλογές και έτσι οι φασίστες αποφάσισαν να βγουν από τους υπονόμους τους, που είχαν κρυφτεί τα τελευταία χρόνια, και να κάνουν δημόσια την εμφάνιση τους. Με ποιά προσδοκία; να βρουν αξιοσέβαστους συνομιλητές από την εμπορική ελίτ της πόλης και να συγκροτήσουν μια "εθνική δημοτική παράταξη". Έτσι χτύπησαν στο δρόμο διάφορους μετανάστες, επιτέθηκαν σε μια αντιρατσιστική οργάνωση που διακινούσε τα υλικά της την 25η Μαρτίου και προσπάθησαν να ολοκληρώσουν την επίδειξη δύναμης με μια μοτοπορεία. Και όλα αυτά στην Καλλιθέα, την Καλλιθέα των προσφύγων, των εργατών και των μεταναστών, που φέρνει μια πολύ βαριά ιστορία αντιφασισμού.

• ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

• ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

• ΚΑΤΩ Η ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ- ΙΣΡΑΗΛ- ΑΙΓΥΠΤΟΥ

• ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ- ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

• ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

• ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Φωτογραφία του χρήστη Κόκκινο Δίκτυο στον Πειραιά.