to top

διεθνή

 • Να αποτρέψουμε την Καταστροφή!

  76 χρόνια μετά τη «Νάκμπα», την Καταστροφή του Μάη του 1948, όταν το Κράτος του Ισραήλ ιδρύθηκε µε σφαγές αµάχων, την καταστροφή 400 παλαιστινιακών πόλεων και χωριών και τον µαζικό εκτοπισµό των Παλαιστινίων κατοίκων τους, μια αντίστοιχης αγριότητας Καταστροφή εξελίσσεται στη Λωρίδα της Γάζας.

 • Το ουκρανικό τοπίο στις παραμονές της ρωσικής «θερινής επίθεσης»

  Η τάση που είχε ήδη διαφανεί μετά το άδοξο τέλος της «ουκρανικής αντεπίθεσης» έχει πλέον εμπεδωθεί: Η πρωτοβουλία κινήσεων έχει περάσει στο ρωσικό στρατό, που επιχειρεί αλλού πιο «στατικά» (πχ στο Νότο) και αλλού καταγράφοντας σταθερά εδαφικά κέρδη (Ντονμπάς), ενώ οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν περιοριστεί σε θέσεις άμυνας.

 • Ρίχνουν τα σώματά τους πάνω στα γρανάζια

  Άρωμα 1968 στα αμερικανικά πανεπιστήμια

 • Το σοκ των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία

  Οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία στις 31 Μάρτη επεφύλασσαν έναν αιφνιδιασμό.

 • "Το κράτος της Παλαιστίνης": ανάμεσα στον αφανισμό της υπόθεσης και στη συνέχιση του αγώνα

  Στο κείμενο που ακολουθεί, ο Ζιλμπέρ Ασκάρ, που ίσως είναι ο πιο έγκυρος και πιο διορατικός αναλυτής των μεσανατολικών εξελίξεων στα φώτα του οποίου καταφεύγουν ακόμα και τα μεγάλα ΜΜΕ της Δύσης και της Ανατολής, εξετάζει και απορρίπτει κατηγορηματικά τη “λύση των δυο κρατών” που προτείνεται από πολλούς, και εσχάτως και από κάποιες μεγάλες δυνάμεις, ως πανάκεια για την ειρήνευση της περιοχής. Θυμίζουμε ότι ήδη στις αρχές του περασμένου Γενάρη, ο Ασκάρ είχε προβλέψει στην συνέντευξη του στην εφημερίδα του γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος L’Humanité, ότι “επωφελούμενο της υποστήριξης των ΗΠΑ, το Ισραήλ δείχνει αποφασισμένο να τελειώνει μια και καλή με την Χεζμπόλαχ και το Ιράν”(1) -Γ. Μητραλιάς

 • Άλλη μια τετραετία;

  Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προσέφερε ένα δώρο στον Ντόναλντ Τραμπ στις 28 Φεβρουαρίου.

 • Το Ισραήλ αγνοεί όλο τον πλανήτη

  Μετά από 6 μήνες γενοκτονικού πολέμου, σε πολιτικό/επικοινωνιακό επίπεδο, το Κράτος του Ισραήλ είναι πιο διεθνώς απομονωμένο από οποιαδήποτε στιγμή στην ιστορία του. Δεν πρόκειται για υπερβολή ή ευσεβή πόθο όσων στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, αλλά για ομολογημένη διαπίστωση του διεθνούς αστικού Τύπου, όπως και αρκετών καλών φίλων του σιωνιστικού κράτους.

 • Μετά την αιματηρή επίθεση στη Μόσχα

  Η πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στη συναυλία στη Μόσχα υπήρξε ένα από τα χειρότερα «τρομοκρατικά» χτυπήματα στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας.

 • «Γενοκτόνος Τζο»: Η φεμινιστική σιωπή είναι συνενοχή

  Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις οργάνωσαν την πρώτη κοινή τους προεκλογική εκδήλωση στις 23 Γενάρη, μια «Συγκέντρωση Καμπάνιας για την Αναπαραγωγική Ελευθερία».

 • Ελευθερώστε τον Μπόρις Καγκαρλίτσκι και όλους τους Ρώσους πολιτικούς κρατούμενους για αντιπολεμική δράση

  Διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης - Κείμενο συλλογής υπογραφών

Σελίδες