to top

εργασία

 • Εκλογική Διακήρυξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για το 46ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

  Τη Δευτέρα 23 Απρίλη 2018 ξεκινάει το 46ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τελειώνει στις 26 Απρίλη με την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ομοσπονδίας καθώς και την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

 • Εκλογές ΓΕΩΤΕΕ: τέρμα στον εκφυλισμό και τη διάλυση-ήρθε η ώρα της ανατροπής

  Μια νέα αισιόδοξη προσπάθεια ξεκινάει στον χώρο του ΓΕΩΤΕΕ. Συνάδελφοι Γεωτεχνικοί που στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχαμε σε διαφορετικά αριστερά ψηφοδέλτια ενώσαμε τις δυνάμεις τας για να εκπροσωπήσουμε και στο ΓΕΩΤΕΕ την ανάγκη κοινής δράσης των Γεωτεχνικών μέσα από το ψηφοδέλτιο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ.

 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ: Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων -επικουρικών Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

  ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7:00-15:00 και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από την 1η ΥΠΕ, (Αλεξάνδρας και Κηφισίας), την Τετάρτη, 25 Απριλίου, 10:30πμ.

 • Με την ΑΚΙΓΔΥ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στις εκλογές ΠΕΓΔΥ-ΠΟΓΕΔΥ (Γεωπόνοι Δημόσιοι Υπάλληλοι)

  Στις εκλογές που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 στην επαρχία και την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, η διακήρυξη της παράταξής μας (ΑΚΙΓΔΥ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ) για την ΠΕΓΔΥ και την ΠΟΓΕΔΥ είναι η ακόλουθη:

 • ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ

  Εκλογές στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (ΓΕΩΤΕΕ) στις 22 Απρίλη.

 • Το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ εν τω μέσω των απολύσεων χιλιάδων συμβασιούχων

  Ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (7/4/2018) οι αρχαιρεσίες στα 250 περίπου σωματεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που άρχισαν την 1η Δεκέμβρη 2017, για το 46ο Συνέδριό της, που θα γίνει στις 23-26 Απρίλη 2018 στα Γιάννενα.

 • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ

  Τους εργαζομένους με καθεστώς εργολαβίας στα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απεργούν για τρίτη συνεχόμενη μέρα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί (12/4) αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης.

 • Εκλογές στο σύλλογο διοικητικών ΕΚΠΑ: Μεγάλη η συμμετοχή των συμβασιούχων*

  Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 28 Μαρτίου οι εκλογές στο Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού (ΣΔΠ) Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ήταν οι πρώτες εκλογές στις οποίες συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο, μια και πλέον ο ΣΔΠ καλύπτει συνδικαλιστικά και αυτούς. Αυτό είναι μια κατάκτηση του τελευταίου μεγάλου αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ πριν από τέσσερα σχεδόν χρόνια ενάντια στη διαθεσιμότητα. Τότε, και υπό την πίεση των ίδιων των συμβασιούχων, αλλά και εξαιτίας του αγωνιστικού κλίματος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές, διαμορφώθηκε μια πλειοψηφία που πίεσε την προηγούμενη διοίκηση του συλλόγου (συντηρητική και «εργοδοτική-πρυτανική») να τροποποιήσει το καταστατικό και να δεχτεί συμβασιούχους ως μέλη.

 • Ο αγώνας των αναπληρωτών & αναπληρωτριών στην εκπαίδευση, πριν και μετά τις 30 Μάρτη

  Στις 30/3 έγινε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, έπειτα από μια σειρά μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης που ξεκίνησαν με κύριο αίτημα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και βασικό κορμό τις αναπληρώτριες και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 • Ο εμπαιγμός των συμβασιούχων από την κυβέρνηση συνεχίζεται…

  Είναι απ’ τις φορές που λέμε «καλύτερα να είχαμε διαψευστεί»! Οι αρνητικές εξελίξεις της «τροπολογίας Σκουρλέτη» στους συμβασιούχους – παρατασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων δικαιώνουν την θέση των μελών του META-OTA στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε προτείνει ότι οι κινητοποιήσεις δεν έπρεπε να λήξουν, αλλά να συνεχιστούν για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου όλων των συμβασιούχων, με δεδομένο ότι η μαζικότητα και η δυναμική των κινητοποιήσεων του κλάδου είχαν φέρει την κυβέρνηση σε πολύ μειονεκτική θέση.

Σελίδες