to top

εργασία

 • Η «Μαύρη Παρασκευή» δεν είναι γιορτή, είναι καφρίλα εργοδοτική – καταναλωτική

  Με περίσσια περηφάνια η αλυσίδα πολυκαταστημάτων public, μέσα από μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι στις 24/11, μετά την περσινή πετυχημένη για την εταιρεία διοργάνωση, φέρνει για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα τη “black Friday”, μια ημέρα προσφορών στα πρότυπα του εξ Αμερικής προερχόμενου θεσμού. Η πρωτοβουλία αυτή (ή μάλλον το ρεσιτάλ ασυδοσίας) του public φαίνεται ότι έχει βρει αρκετούςμιμητές, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες προχωρούν στην οργάνωση «Μαύρης Παρασκευής».

 • Η πολιτική της κυβέρνησης στους εργατικούς χώρους: Διώξεις, πειθαρχικά, μηνύσεις, μετακινήσεις

  Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένα μαζικό φαινόμενο άσκησης ατομικής τρομοκρατίας σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους που επιλέγουν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον, από την πλευρά διοικήσεων και πολιτικών ηγεσιών που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση σε εργατικούς χώρους, πανεπιστήμια, νοσοκομεία κ.λπ.

 • ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ & ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ Ή ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ

  Το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, μετά από πολλές καθυστερήσεις, βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας στα αρμόδια υπουργεία, ενώ η Διοίκηση με την συγκρότηση Ομάδας Εργασίας άνοιξε και επισήμως την διαδικασία κατανομής του αναγκαίου προσωπικού, που θα χρειάζεται ο νέος φορέας.

 • ΜΕΤΑ: Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής και ενοικιαζόμενης εργασίας

  Ενιαίοι όροι αμοιβής και εργασίας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 • Αγώνας ενάντια στις απολύσεις σε όλο το δημόσιο

  Οι μάχες συμβασιούχων και όχι μόνο εργαζομένων στο δημόσιο ενάντια στις απολύσεις αλλά και στην απλήρωτη εργασία συνεχίζονται.

 • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

  Δελτίο Τύπου

 • "Οι εργαζόμενοι πρέπει να επιδιώκουν να οργανώνουν την πάλη τους, όπου και όπως μπορούν"

  Με αφορμή την απόλυση εργαζομένων στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικών πωλήσεων Plegmanet, επειδή συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μάη 2017, συζητάμε με το Ν.Ν απολυμένο και μέλος της "Πρωτοβουλίας ενάντια στις απολύσεις στην Plegmanet".

 • Η ΟΕΝΓΕ απαντάει με κινητοποιήσεις στην κυβέρνηση για το ωράριο-λάστιχο των γιατρών

  Μετά την ψήφιση του στη Βουλή, το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ωράριο που διαλύει τις ζωές των γιατρών και τις συνθήκες περίθαλψης των ασθενών θα ανατραπεί στην πράξη!

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σωματείων Γ.Ν. Ζακύνθου

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 • ΜΕΤΑ: Αγωνιστική παρέμβαση ενόψει της γ’ αξιολόγησης

  Εκτελεστική Επιτροπή του ΜΕΤΑ, μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης 7/9/2017, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής: «…το ΜΕΤΑ προτείνει στην ΑΔΕΔΥ, στα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων να πάρουν πρωτοβουλία και να καλέσουν όλα τα Εργατικά Κέντρα της ΓΣΕΕ και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες των Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα και τα πρωτοβάθμια σωματεία, σε συντονισμένη δράση και στην προκήρυξη Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας για το τρίτο 10ήμερο του Νοέμβρη και κλιμάκωση των παρεμβάσεων με απεργίες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σ’ όλη την Ελλάδα, με στόχο να μην περάσουν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης και να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που είναι σε εξέλιξη…»

Σελίδες