Μια απάντηση στις προκλήσεις των νεοναζί.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Υγείας Αττικής καταγγέλλει απερίφραστα κάθε μορφής  διάκριση ή διαχωρισμό στην υγειονομική περίθαλψη των συνανθρώπων μας ανεξαρτήτως  χρώματος, φυλής, θρησκεύματος, εθνικότητας, φύλου, ή εισοδήματος.

Οι  σύγχρονοι νοσταλγοί του Χίτλερ επιχειρούν να μετατρέψουν μια ύψιστη εκδήλωση ανθρωπιάς , προσφοράς και αλληλεγγύης σε πεδίο εφαρμογής των ρατσιστικών τους αντιλήψεων περί  φυλετικής ανωτερότητας, αίματος  καθαρού και ακάθαρτου, αντιλήψεις οι οποίες πέραν του ότι στερούνται και της παραμικρής επιστημονικής τεκμηρίωσης,  όταν εφαρμόστηκαν στην πράξη από τους εγκληματίες ιδεολογικούς και πολιτικούς τους προγόνους, οδήγησαν στην συστηματική εξόντωση εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.

Άλλωστε διαχρονικά, τόσο η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής όσο και οι ιδεολογικοί της πρόγονοι  με συνθήματα από το  «Blut und Boden»  (αίμα και χώμα) μέχρι και το «αίμα – τιμή – Χ.Α.»  αιματοκύλησαν και συνεχίζουν να αιματοκυλούν την ανθρωπότητα, από το Άουσβιτς και το Δίστομο έως τους μετανάστες και τους Έλληνες που δεν πληρούν τα ιδεολογικά ή άλλα κριτήρια τους, στις γειτονιές του σήμερα .

Η προσπάθεια εκμετάλλευσης της εθελοντικής αιμοδοσίας  για λόγους προώθησης πολιτικών  και ρατσιστικών επιδιώξεων, όπως επιδιώκει η Χρυσή Αυγή,  προκαλεί οργή σε κάθε δημοκράτη πολίτη αυτής της χώρας.

Η προσπάθεια διαχωρισμού όχι με ιατρικά κριτήρια αλλά με ιδεολογικά του ποιος ασθενής έχει δικαίωμα να λάβει αίμα και ποιος όχι, δηλαδή η έμμεση υπόδειξη στους γιατρούς ότι η ζωή κάποιων συνανθρώπων μας έχει μικρότερη αξία, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτή τόσο από τους γιατρούς όσο και από τον λαό μας.

Όλοι οι γιατροί γνωρίζουν καλά πως  στα πλαίσια της άσκησης του ιατρικού λειτουργήματός τους  έδωσαν όρκο να προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό και όπως μάλιστα διατυπώθηκε και στο ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της Χ.Α. στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ,  δεν πρόκειται να  επιτρέψουμε πρακτικές που διαχωρίζουν τους ασθενείς . Για εμάς όλοι οι ασθενείς είναι ίσοι.

Το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας  και οι διοικήσεις των Νοσοκομείων οφείλουν, με τις παρεμβάσεις τους, να προστατεύσουν την υπέρτατη  πράξη ανθρώπινης αλληλεγγύης, την αιμοδοσία, αποσαφηνίζοντας προς πάσα κατεύθυνση  ότι το αίμα χορηγείται σε όποιον το έχει ανάγκη. Επίσης τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας οφείλουν να αποσαφηνίσουν  τι ακριβώς είναι η τράπεζα αίματος «πράσινη πτέρυγα», ποιος διαχειρίζεται τα αποθέματά της σε αίμα και με ποια κριτήρια.

Το φασιστικό δηλητήριο που προσπαθεί  να ενσταλάξει η Χρυσή Αυγή στις καρδιές των Ελλήνων θα βρει αντίδοτο την συλλογική μας μνήμη των θηριωδιών της ναζιστικής κατοχής και της χούντας θιασώτες των οποίων είναι οι νεοναζί της Χ.Α. Θα βρει όμως απάντηση την ενότητα και τον αγώνα σύσσωμου του Ελληνικού λαού.

Ετικέτες