Την Κυριακή 11 Αυγούστου ξεκίνησε στο άλσος της Αριδαίας το 2ο αντιφασιστικό forest festival που διοργάνωσαν η αντιφασιστική νεολαία Αριδαίας και η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό Αριδαίας

Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία μέσα στο πολύ δύσκολο περιβάλλον μιας συντηρητικής επαρχίας, ενδεικτική της πανελλαδικής αντιφασιστικής ευαισθητοποίησης που έχει προκαλέσει η άνοδος των φασιστών της ΧΑ. Στο χώρο του άλσους θα διεξάγονται μικρές συναυλίες ως την Τρίτη 13 Αυγούστου, ενώ την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την πάλη κατά του φασισμού, με ομιλητή εκπρόσωπο της ΚΑΡ. Στην εκδήλωση που παρακουλούθησαν 40 άτομα, κυρίως νεολαία από τη νεοσύστατη αντιφασιστική πρωτοβουλία της Έδεσσας και τα χωριά της Αριδαίας, υπήρξε συντροφική αντιπαράθεση κυρίως για τη χρησιμότητα και το χαρακτήρα της αντιφασιστικής βίας, με τους περισσότερους να συμφωνούν ότι το πρωτεύον καθήκον είναι η απεύθυνση σε μαζικά ακροατήρια και η ενότητα με τα κινήματα και τους κοινωνικούς αγώνες κατά των Μνημονίων. Από τη μεριά μας καλέσαμε σε στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και “κλείσαμε” ραντεβού για τη διαδήλωση της ΔΕΘ στις 7/9. Παρεμβάσεις που αφορούσαν τις δυσκολίες της συνέχειας της αντιφασιστικής δουλειάς όταν δεν υπάρχει αρκετή υποστήριξη από τους “μεγάλους”, έγιναν και από μαθητές που αποτελούν το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι των αντιφασιστικών μας οργανώσεων.

Ελπίζουμε το φεστιβάλ να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με όλο και καλύτερους όρους και οργάνωση, συνοδευόμενο από συστηματική αντιφασιστική και αντιρατσιστική εργασία στις πόλεις και τα χωριά της Πέλλας.

Ετικέτες