ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» - ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                          

                                                                                       Ζάκυνθος   8 /11/2017

                                                  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας των αντιπροσώπων των εργαζομένων και γιατρών του Γ.Ν. Ζακύνθου μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και μέλη του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ και ΑΔΕΔΥ προς  την Διοικήτρια του νοσοκομείου (01/11/2017) διεκδικήσαμε:

α) την κοινοποίηση του πορίσματος της 5μελους  επιτροπής διενέργειας ελέγχων και επαναλειτουργίας των χειρουργείων του Υπουργείου Υγείας

β) την μη απομάκρυνση των τριών αναισθησιολογικών μας μηχανημάτων και

γ) τη μη περαιτέρω αναζωπύρωση  νέου γύρου  διώξεων, απειλών και κατασυκοφάντησης λειτουργών του νοσοκομείου μας, που από τον Αύγουστο και εν αιθρία έχει ξεκινήσει από την πλευρά της Διοίκησης.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε  μία νέα συνθήκη με την Διοίκηση αλλά και παράγοντες της κεντρικής κυβέρνησης τόσο τοπικά όσο και σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας και Δικαιοσύνης, να εξαπολύουν μία χωρίς προηγούμενο συκοφαντική, αναίτια, προσβλητική για την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια  των συνδικαλιστών μας επίθεση και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών και στον Πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων.

Εκφράσεις όπως «ρατσιστής» , «χωρίς αυτογνωσία», « ανιστόρητος» , «τοπικιστής» και «αντιδημοκράτης»   ή   στοχοποίηση  συγγενικών  τους  προσώπων ,     πέρα του ότι επισείουν και νομικές συνέπειες, εμείς δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι συνεπάγονται  ξεκάθαρα  την τεράστια αμηχανία τους μπροστά στις ευθύνες τους:

α) για τα κλειστά χειρουργεία του περασμένου χειμώνα

β) για τις προβληματικές έως απούσες συμβάσεις συντήρησης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

γ) για τους απελπιστικά φτωχούς προϋπολογισμούς που εξαντλούνται στο 9μηνο του έτους

δ) για την στελεχική ερήμωση ειδικά για τις βοηθητικές (καθαριότητα κ.α.) και   διοικητικές υπηρεσίες, το παραϊατρικό προσωπικό και  το νοσηλευτικό προσωπικό που μέρους του εργάζεται πια με ελαστικές σχέσεις εργασίας  (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ, Επικουρικό ).

Οι παραπάνω ελλείψεις δεν είναι άσχετες με λειτουργικά προβλήματα για την υγιεινή και την ασφάλεια τόσο των ασθενών όσο και των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Εμείς που διαφωνήσαμε από την αρχή με τον ανεύθυνο τρόπο που χειρίστηκε η Διοίκηση, η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας το θέμα της διερεύνησης της αιτίας των προβλημάτων και της επανεκκίνησης των χειρουργείων, θυμίζουμε ότι για τα παραπάνω προβλήματα αγωνιζόμαστε τα τελευταία εφτά χρόνια, διαπιστώνοντας όμως σήμερα  ότι τα πράγματα δυστυχώς πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο αντανακλώντας  ακριβώς τις μνημονιακές πολιτικές στο χώρο της υγείας γενικότερα.  Να θυμίσουμε επίσης ότι τότε τους νοσοκομειακούς στη Ζάκυνθο   μας έλεγαν «συριζέους» ενώ  σήμερα  οι αγωνιστές  νοσοκομειακοί απέναντι στα μνημόνια,  που διεκδικούσαν πάντα ένα καλύτερο νοσοκομείο ,   έγιναν  «υπονομευτές της μεγάλης αριστερής ιδέας»   με το «παράλληλο»  πρόγραμμα ενώ   επίσημα χείλη μέσα  στην  κορύφωση  του διωκτικού  τους παραληρήματος  μας αποκάλεσαν έως και «διαπλεκόμενη τοπική μαφία».

 Όμως εμείς δεν  τους φοβόμαστε!

Περιμένουμε την παραπέρα διαφώτισή μας για τις αιτίες του προβλήματος και την συνέχιση της  ασφαλούς λειτουργίας των χειρουργείων, μέσα από τηνκοινοποίηση του πορίσματος, που επιτέλους έχουμε στα χέρια μας ακριβώς επειδή  α) το διεκδικήσαμε και  το  πετύχαμε  μαζί με τους συνδικαλιστές μας την περασμένη Τετάρτη  αλλά και  β) γιατί το θεωρούμε κορυφαία Επιστημονική και Ερευνητική εργασία  μοναδική στο είδος της και υπόδειγμα  για παρόμοιες περιπτώσεις  ελέγχων ,   όχι μόνο σε  Εθνικό αλλά και  σε διεθνές επίπεδο .

Δεν θα επιτρέψουμε την απομάκρυνση των απόλυτα αναγκαίων σε εμάς τριών αναισθησιολογικών μηχανημάτων αφού  βέβαια πρώτα ελεγχθούν  για την ασφαλή λειτουργία τους,  όπως και δεν  θα ανεχτούμε καμιά  ενδεχόμενη απαξίωση του πορίσματος.

Τέλος δηλώνουμε  ότι είμαστε ενωμένοι  σε μια γροθιά, νιώθουμε δικαιωμένοι για την αγωνιστική μας στάση μέχρι τώρα και έτοιμοι να υπερασπιστούμε τόσο τους συνδικαλιστές μας όσο  τους εργαζόμενους και τους ασθενείς μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ