Στα πλαίσια κινητοποίησης στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

«Είναι η 6η φορά από τον περασμένο Μάρτιο, που προχωράμε σε κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Από τότε εμείς λέγαμε ότι η χρήση μάσκας είναι αναγκαία, όταν κάποιοι άλλοι έλεγαν το αντίθετο, και το αναφέρω γιατί έγιναν πολλά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας.

Τα lock down θα έπρεπε να αφορούν την επαγγελματική δραστηριότητα και όχι τον ελεύθερο χρόνο του πολίτη. Είναι εντελώς παράλογο αυτό που έκαναν, μια ευθεία επίθεση, με μένος θα έλεγα, στον ελεύθερο χρόνο, στο αν θα μπορεί ο άλλος να πάει μια βόλτα, να επισκεφθεί έναν φίλο ή συγγενή του, όταν την ίδια ώρα επέτρεπαν στον κόσμο να στοιβάζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα έπρεπε να βάλουν έναν κόφτη στη λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου, στο λιανεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας, στα Mall και όχι στο να πηγαίνει μια βόλτα ο πολίτης. Αντί να καθοδηγεί η επιτροπή των επιστημόνων την κυβέρνηση, τελικά είναι αυτή που καθοδηγείται.

Ποιος επέτρεψε να έρχονται οι τουρίστες χωρίς τεστ; Οι γιατροί; Προφανώς και όχι. φοβάμαι ότι και πάλι το φετινό καλοκαίρι για χάριν της οικονομίας θα πράξουν το ίδιο. Λέμε ότι τους θέλουμε τους τουρίστες, αλλά με ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή έστω με ένα πιστοποιητικό για τεστ. Αλλιώς να μην έρθουν.

Όταν έχεις έναν πόλεμο πρώτα ακούς τους στρατηγούς. Τώρα έχουμε έναν πόλεμο με την πανδημία και θα έπρεπε να ακούγονται οι γιατροί, οι συλλογικότητες των γιατρών, όχι μεμονωμένες απόψεις. Υπάρχει τρόπος να ζεις την περίοδο αυτή χωρίς να δουλεύεις. Να μεταφερθούν στην κοινωνία τα δις που είναι αποθηκευμένα στις τράπεζες φορολογικών παραδείσων και αυτά που έχουν κρύψει σε of shore εταιρείες.

Εμείς ζητάμε επιπλέον ΜΕΘ, σήμερα έχουμε 750 και δεν αναφέρομαι στις ιδιωτικές ΜΕΘ. Θέλουμε επίσης τουλάχιστον χίλιους γιατρούς ακόμα για να ενισχυθεί το ΕΣΥ. Επίσης χρειάζονται πολλά περισσότερα rapid test σε καθημερινή βάση. Μας λένε ότι υπάρχουν χρήματα για να αγοράσουν πολεμικούς εξοπλισμούς, αλλά όχι για να φτιάξουν ΜΕΘ. Ένα αεροσκάφος RAFALE, στοιχίζει 125 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει ότι ισοδυναμεί με την κατασκευή έξι Νοσοκομείων σαν αυτό της Ζακύνθου. Αντί να έπαιρναν 16 RAFALE, ας έπαιρναν 4 λιγότερα, για να είχαμε δυόμιση χιλιάδες ΜΕΘ και δύο χιλιάδες γιατρούς ακόμα.

Τα εμβόλια είναι απαραίτητα για την θωράκισή μας απέναντι στην πανδημία, αλλά δεν προβλέπεται να ξεπεράσουμε τους 400 χιλιάδες εμβολιασμούς μέχρι το καλοκαίρι. Με τους ρυθμούς που πάμε, θα έχουμε εμβολιάσει πέντε εκατομμύρια πληθυσμό σε πέντε χρόνια. Δεν θα έχουμε τον απαραίτητο αριθμό των εμβολίων με ευθύνη των μονοπωλίων των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες ίσως και να καθυστερούν τις παραδόσεις των εμβολίων για να αυξήσουν τις τιμές. Θα έπρεπε αυτές οι εταιρείες να είχαν τεθεί υπό κρατικό έλεγχο.

Οι πλούσιες χώρες αγοράζουν τις παρτίδες του εμβολίου και ο καπιταλισμός ξεβρακώνεται. Βλέπουμε απαράδεκτες καμπάνιες, του στιλ ελάτε για διακοπές στο Ντουμπάι και θα κάνετε και το εμβόλιο.

Κατά την άποψή μου, δεν πρέπει να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Στη Ζάκυνθο δεν είναι ακόμα τραγικά τα πράγματα. Ανησυχούμε τώρα για την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά ανησυχούμε ακόμα περισσότερο για το τι θα γίνει μετά από δύο και τρεις μήνες. Κακώς γίνονται οι εμβολιασμοί και στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Δεν πρέπει να πηγαινοέρχεται κόσμος στο Νοσοκομείο, για την δική του ασφάλεια, και δεν πρέπει οι νοσοκομειακοί γιατροί να απασχολούνται με αυτή την διαδικασία.»

Ετικέτες