Επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε νεολαίους και κατοίκους του Ζωγράφου, που διαμαρτύρονταν για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και ήθελαν να παρέμβουν ειρηνικά σε εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον Ν. Παππά.

Με χημικά και ξύλο από την ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίστηκε η δυναμική διαμαρτυρία νεολαίων της πρωτοβουλίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο «Block it» και μελών της Επιτροπής Αγώνα Ζωγράφου, την ώρα που ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά και θέμα τη δήθεν μάχη ενάντια στη διαφθορά-διαπλοκή (προφανώς η μάχη αυτή γίνεται τις ώρες που η κυβέρνηση δεν κλείνει δουλειές μαζί της…).

Πέρα από τις φραστικές χυδαιότητες των λίγων «Τσιπροφρουρών» που βρέθηκαν στην εκδήλωση και κλείνουν τα μάτια στο σφαγιασμό των συντάξεων και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, η «αριστερή» κυβέρνηση κατέφυγε στην καταστολή για να φιμώσει τις ενοχλητικές φωνές των νέων ανθρώπων που δουλεύουν για 400 ευρώ ή είναι άνεργοι, ενώ, αν ψηφιστεί το Ασφαλιστικό-έκτρωμα, θα πρέπει να δουλεύουν-τουλάχιστον-μέχρι τα 67 για να πάρουν τα ψίχουλα της «εθνικής σύνταξης».

Για να μιλήσει ο Ν. Παππάς στην κομματική φιέστα των οπαδών του, έπρεπε να απομακρυνθούν οι διαμαρτυρόμενοι. Παρά την επίθεση όμως, ο κόσμος επέστρεψε στο σημείο της εκδήλωσης φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα και απαιτώντας, όπως και έγινε, την απόσυρση από το σημείο των αστυνομικών δυνάμεων. Λίγα λεπτά μετά οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν με πορεία στη Λεωφ. Παπάγου.

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είδε στα γεγονότα «εισβολή μελών της ΛΑΕ» (…) και «μια πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας». Προφανώς για τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, «Αριστερά» είναι να διαλύεις τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, να υψώνεις φράχτες στα θύματα των πολέμων και να αντιμετωπίζεις τη δίκαιη κοινωνική διαμαρτυρία ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, με ξύλο και χημικά. Κάτι τέτοια άλλωστε έλεγε και ο Σαμαράς, όταν υπήρχε αντίσταση στην πολιτική του και βάφτιζε τη λαϊκή οργή «εισβολή μελών του ΣΥΡΙΖΑ»…

Υ.Γ. Εκλεγμένη σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής»-αφηνιασμένη-υποστήριζε το «τσάκισμα» των συγκεντρωμένων από τα ΜΑΤ. Φαίνεται ότι πρόκειται για ακόμα ένα τυπικό δείγμα της «Αριστερής αντίληψης» που πρεσβεύει ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ " BLOCK IT" ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: 

Σήμερα, Τέτάρτη 23/4 στον κινηματογράφο Αλέκα, στου Ζωγράφου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Παππά, Υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης με θέμα: «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ – ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ».

Ως Block it, πρωτοβουλία νέων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφασίσαμε να παρευρεθούμε στο χώρο της εκδήλωσης και να παρέμβουμε. Στοχεύαμε σε μια ειρηνική παρέμβαση, όπως ακριβώς κάναμε άλλωστε και στην παρέμβασή μας στο Συνέδριο στο President στις 20/3, από την οποία υπάρχει αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό και δελτίο τύπου.

Όταν προσπαθήσαμε να μπούμε στο χώρο της εκδήλωσης προκειμένου να τοποθετηθούμε, αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν την άγρια αντίδραση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με δυνάμεις της αστυνομίας, τα οποία με σπρωξιές, χτυπήματα και χυδαίους χαρακτηρισμούς εμπόδισαν τους νέους και τις νέες του Block it από το να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης.

Αφού αποχωρήσαμε από το χώρο του κινηματογράφου από μόνοι μας, στο βαθμό που δεν μας επετράπη να τοποθετηθούμε στην εκδήλωση, συνειδητοποιήσαμε ότι έξω από το κινηματογράφο μας περίμεναν δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ, οι οποίες πολύ άμεσα μας απώθησαν με ξύλο και χημικά. Αρκετοί νέοι και νέες του Block it δέχθηκαν βίαιη επίθεση ενώ υπάρχει και τραυματίας στο μάτι από ασπίδα αστυνομικού των ΜΑΤ.

Ήμασταν εκεί ως συλλογικότητα Block it και η πρωτοβουλία να παρέμβουμε στην συγκεκριμένη εκδήλωση ανήκει σε εμάς, σε αντίθεση με το τι μπορεί μέχρι τώρα να μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και το γραφείο τύπου του κυβερνητικού κόμματος, που μιλάει για κινητοποίηση κομματικού χώρου με πρόθεση παρεμπόδισης. Θέλαμε να παρέμβουμε σε μια εκδήλωση ειρηνικά και καταλήξαμε να δεχόμαστε προπηλακισμούς από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν από δυνάμεις των ΜΑΤ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλάει ήδη για «νεοφασίστες» και «τραμπούκους». Είναι πραγματική ξεφτίλα το να χαρακτηρίζονται έτσι νέοι άνθρωποι που παλεύουν απέναντι σε μια πολιτική που τους καταδικάζει για μια ζωή.

Οι δανειστές ζητάνε 1,8 δις, ζητάνε λεφτά για ένα χρέος που ο λαός μας έχει πληρώσει δύο και τρεις φορές, για ένα χρέος που μας καταδικάζει να είμαστε για μια ζωή με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς όνειρα, χωρίς προσδοκίες, χωρίς τα βασικά αγαθά για μια αξιοπρεπή ζωή. Αυτή είναι η όλη υπόθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Και ενώ η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για όλα τα παραπάνω, συνεχίζει να μας δουλεύει στα μούτρα, συνεχίζει να προκαλεί, λέγοντας ότι θα «πατάξει τη λιτότητα», θα «κερδίσει την δημοκρατία», θα «τσακίσει τη διαφθορά» κλπ.

Όσο και αν πασχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δείξει το φιλολαϊκό της πρόσωπο διαμορφώνοντας έναν υποτιθέμενο λόγο υπέρ των «κοινωνικά αδύναμων» και «κατά της διαπλοκής», όπως ήταν και η θεματολογία της εν λόγω εκδήλωσης, ένα μόνο πράγμα αποδεικνύει. Ότι έχει ταχθεί στην υπηρεσία των δυνάμεων της εργοδοσίας και της Ε.Ε., ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Δεν μας τρομοκρατούν ούτε μας φοβίζουν οι παραπάνω κινήσεις της κυβέρνησης και του επιτελείου της. Ίσα ίσα δείχνουν ότι αυτοί είναι οι πραγματικά φοβισμένοι. Φοβούνται την αγανάκτηση των νέων ανθρώπων, την δίψα τους για αξιοπρεπή ζωή και απέναντι σε αυτήν θωρακίζονται.

Το δίκιο δεν μπορεί να είναι με αυτούς που μισούν και αντιπαλεύουν την άποψη των νέων και το δικαίωμά τους να έχουν λόγο για τη ζωή τους. Το δίκιο δεν μπορεί να είναι με αυτούς που κάνουν πολιτικές εκδηλώσεις φρουρούμενες από την αστυνομία. Το δίκιο είναι με αυτούς που δεν τα παρατάνε και αγωνίζονται για κάτι καλύτερο, για τους ίδιους, για τους φίλους τους, τους συμφοιτητές τους, τους συναδέρφους τους στη δουλειά, την οικογένειά τους.

Δεν θα καθίσουμε να κοιτάμε την επίθεση που δεχόμαστε με δεμένα τα χέρια.

Δεν είμαστε αναλώσιμο υλικό – Δεν είμαστε πρόβατα προς σφαγή

Θα ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών!

Θα τους μπλοκάρουμε!

 

Ετικέτες