Ανήλικα είναι πολλά από τα θύματα της νέας τραγωδίας που εκτυλίσσεται από το πρωί της Κυριακής 13/9, ανοιχτά του Φαρμακονησίου, έπειτα από ανατροπή σκάφους με πρόσφυγες. Στους 34 νεκρούς, μέχρι στιγμής, περιλαμβάνονται τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά. Αυτό το τρομακτικό έγκλημα πρέπει να σταματήσει τώρα!

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες σε πολλές πόλεις της Ευρώπης για ανοιχτά σύνορα, για άνευ όρων υποδοχή των προσφύγων, για άσυλο και πλήρη δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες, δείχνοντας ότι κανένας δεν μπορεί να μένει σιωπηλός μπροστά στους πνιγμούς όσων προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Δείχνοντας ότι η πολιτική της "Ευρώπης-Φρούριο", δολοφονεί! 

Για το νέο τραγικό ναύγιο, ανακοίνωση έβγαλε και η Λαϊκή Ενότητα:

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, με θύματα πρόσφυγες πολέμου, αναδεικνύει το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής της «Ευρώπης – Φρούριο». Φανερώνει την υποκρισία των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων της ΕΕ, που ενώ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις ανθρώπινες εκατόμβες στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, εισηγούνται την ενίσχυση των κατασταλτικών μέτρων αποτροπής των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. Ούτε μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το κύμα των προσφύγων είναι συνέπεια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων που ΕΕ και ΗΠΑ υποδαυλίζουν.

Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο απαθείς στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος ανθρώπων που απλώς θέλουν να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου. Οι πρόσφυγές πρέπει να μπορούν να περνούν με ασφάλεια από τη χώρα μας στη διαδρομή τους προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είναι ο προορισμός τους. Εδώ και τώρα να προχωρήσει η διάνοιξη ασφαλούς λωρίδας διέλευσης για τους πρόσφυγες προς τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως επιτάσσει η Συνθήκη της Γενεύης.

Ετικέτες