Στην ίδια χώρα και σε άλλες εποχές, θα είχαν πέσει τα τσιμέντα και θα είχαν ξηλωθεί οι πλάκες από τα πεζοδρόμια. Σήμερα, είναι... απλώς άλλη μια αγιογραφική συνέντευξη του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα στον γνωστό δημοσιογράφο του ομίλου ΜΜΕ ιδιοκτησίας Αλαφούζου, Αλέξη Παπαχελά.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ομολογεί ανοιχτά ότι υπήρξε σχέδιο παρεμπόδισης ή και ανατροπής της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, με πρωτεργάτη τον ίδιο και συνεργάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στην περίπτωση που η κυβέρνηση τερμάτιζε τη λιτότητα, έσπαζε τον ευρωενωσιακό ζουρλομανδύα που έχει επιβληθεί και με τη συνέργεια των ελλήνων τραπεζιτών, και εκπλήρωνε τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου – τα περί ''εφόδων στο Νομισματοκοπείο'' ή ''παράλληλου νομίσματος'' έχουν απαντηθεί ανάλογα και κατάλληλα από όσους έχουν μπει στο στόχαστρο των εγχώριων ενορχηστρωτών και απολογητών της κοινωνικής μας καταστροφής. Ένα, τηρουμένων των αναλογιών,''ελληνικό Μαϊντάν'' που θα εξαπέλυε η παράλληλη εξουσία της χώρας (τραπεζίτες, πολιτικοί και ΜΜΕ) από κοινού ενδεχομένως με τους οργανωτές των συλλαλητηρίων τύπου ''Μένουμε Ευρώπη'' ή όσους φορείς, εργοδοτικές ενώσεις, σύλλογοι και σωματεία – σφραγίδες στοιχήθηκαν με το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

 

Αλλά ας μείνουμε σε όσα ισχυρίζεται ο Στουρνάρας υπενθυμίζοντας το απόσπασμα από την ιστοσελίδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ :  Ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι η ΤτΕ είχε πληροφόρηση για σχέδια εισβολής στο Νομισματοκοπείο και δημιουργίας ενός άτυπου διπλού νομίσματος: «Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους», τόνισε.

 

Ο Στουρνάρας εμπλέκει ονομαστικά τον Προκόπη Παυλόπουλο – ενώ πχ σιωπά για τα ονόματα των πρωθυπουργών και αυτό κάτι λέει... - και η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν κρίνει σκόπιμο ούτε καν να διαψεύσει ότι υπήρξε συνέργεια στο σχέδιο ''ελληνικό Μαϊντάν''. Ο κεντρικός τραπεζίτης εμπλέκει, αδιακρίτως, όλους τους πρώην πρωθυπουργούς – και κανείς δεν κρίνει σκόπιμο να βγάλει μια ανακοίνωση, να προβεί σε διάψευση, να πει κάτι έστω... Υπενθυμίζεται ποιοι είναι οι εν ζωή πρώην πρωθυπουργοί, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν συμμετοχή στους σχεδιασμούς Στουρνάρα: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Παναγιώτης Πικραμμένος, Αντώνης Σαμαράς. Έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κανείς δεν έκρινε σκόπιμο να διαχωρίσει τη θέση του ή να διαψεύσει τον τραπεζίτη...

 

Η έμπνευση μάλιστα Στουρνάρα στο ''τείχος'' να εμπλέξει πρώην πρωθυπουργούς, θυμίζει έντονα μια από τις χειρότερες – όπως εξελίχθηκαν ιστορικά – πρόνοιες και προβλέψεις των Συνταγμάτων της χώρας κατά τον 20ο αιώνα, το περιβόητο Συμβούλιο του Στέμματος – ή Δημοκρατίας όπως το είχε αναβαπτίσει στο Σύνταγμα του 1975 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το Συμβούλιο προέκυπτε έπειτα από πρόσκληση και σύγκληση του ανώτατου, πολιτειακού άρχοντα και ήταν ένα – υποτίθεται – συμβουλευτικό όργανο προς τον βασιλιά σε περιόδους κρίσιμες και οριακές. Το απάρτιζαν οι πρώην πρωθυπουργοί της χώρας και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, κατά περίπτωση – όπως αντιλαμβάνεται κανείς, κατάλοιπο του είναι το σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το οποίο – σημειωτέον – δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα. Τον ρόλο τον οποίο πραγματικά διαδραμάτισε αυτό το Συμβούλιο μπορούν οι επιμελείς αναγνώστες της Ιστορίας να τον αναζητήσουν σε περιόδους όπως εκείνη του Εθνικού Διχασμού το 1915-1917 ή την εντελώς ανώμαλη πριν και μετά την Αποστασία και τις μαζικές, λαϊκές κινητοποιήσεις του καλοκαιριού του 1965.

 

Όταν λοιπόν ο Στουρνάρας επικοινωνεί και επιστρατεύει πρωθυπουργός στο ''τείχος'' του, τι ακριβώς μιμείται ή τι ακριβώς επιδιώκει να κατοχυρώσει για τον ρόλο του κεντρικού τραπεζίτη εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο τοπικό παράρτημα της Ελλάδας; Βλέπει στον καθρέφτη του έναν αντιβασιλέα, έναν ανθύπατο ή έναν στρατονόμο; Μάλλον επίσης είναι τυχαίο το γεγονός ότι η επίκληση των πρώην πρωθυπουργών και της επιστράτευσης τους σε ''τείχη'', γίνεται ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση για μια συνταγματική αναθεώρηση η οποία όπως έχω ξαναγράψει στο Rproject, ήδη διαφαίνεται ότι θα ακολουθήσει τις διά χειρός Παυλόπουλου προτάσεις του 2014. Και εκεί, στις προτάσεις Παυλόπουλου– ω, του θαύματος! - το Συμβούλιο της Δημοκρατίας (παλιότερα Στέμματος) αναβιώνει συνταγματικά και συγκαλείται αποκλειστικά με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν αυτός θα το κρίνει σκόπιμο και με ανοιχτό το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων του.

 

Σε αυτή την παράλληλη εξουσία προσχώρησε και ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του επικεφαλής του, Αλέξη Τσίπρα, αν δεν την έχει καταστήσει τον πραγματικό ρυθμιστή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών πραγμάτων της Ελλάδας. Ο δε Παυλόπουλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας τείνει να καταστεί απορρυθμιστής του πολιτεύματος και της δημόσιας ζωής. Αναρωτιέται κανείς αν ο δήθεν έγκυρος συνταγματολόγος γνωρίζει τα άρθρα 49 και 50 του Συντάγματος που προβλέπουν τις ποινικές ευθύνες του στην περίπτωση της από πρόθεση παραβίασης του Συντάγματος. Σε κάθε περίπτωση η συνέντευξη Στουρνάρα αποκαλύπτει μέρος ενός βρώμικου και συνωμοτικού παρασκηνίου που θέλει να εξουθενώσει τις υποτελείς τάξεις της χώρας, να αποδιοργανώσει τις κοινωνικές δομές, που απομένουν όρθιες, και να δυναμιτίσει τη δημοκρατία. Με αυτό το παρασκήνιο, που πια δεν κρύβεται και δρα εξτρεμιστικά και ανεμπόδιστα,  συνεργάζεται, συνομιλεί και μοιράζεται την εξουσία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ.

 

Ετικέτες