Πάνω από διακόσιες χιλιάδες διαδηλώτριες και διαδηλωτές πλημμύρισαν τη Μαδρίτη το Σάββατο 7 Νοέμβρη στη μεγάλη πανισπανική διαδήλωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Τα ΜΜΕ μιλάνε για ιστορική διαδήλωση. Δεκάδες οργανώσεις της Αριστεράς, συνδικάτα και φεμινιστικές οργανώσεις, αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να σπάσουν τη σιωπή και να ντύσουν τη Μαδρίτη με το φεμινιστικό μωβ χρώμα. Οι δολοφονίες γυναικών ήταν πολλές δεκάδες τη χρονιά που πέρασε.

Το hashtag #yovoy7N, που σημαίνει «θα είμαι κι εγώ κάτω στις 7 Νοέμβρη», ήταν από τα πρώτα θέματα στα κοινωνικά δίκτυα και κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης πάνω από δεκατρείς χιλιάδες άνθρωποι το ανέφεραν σε σχόλιό τους. Η αντικαπιταλιστική αριστερά ήταν από τις δυνάμεις που εδώ και μήνες οργάνωσε τη συμμετοχή ανδρών και γυναικών σε κάθε αυτόνομη κοινότητα, πόλη και χωριό.

Οι ευρωβουλευτές και βουλευτές του Ποδέμος διαδήλωσαν στην πρώτη γραμμή. Εντυπωσιακή ήταν η πληθώρα αυτοσχέδιων πανό και πλακάτ που έφτιαξαν οι διαδηλωτές. Σειρά τώρα έχουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις.