Χιλιάδες μαθητές πλημμλυρισαν τους δρόμους.

Καλά νέα από την Ισπανία. Χιλιάδες μαθητές-τριες, εκπαιδευτικοί και γονείς πλημμύρισαν τους δρόμους σε πάνω από 40 πόλεις σε ολόκληρο το Ισπανικό Κράτος την 26η Οκτώβρη.

Οι μαθητές κάλεσαν την εκπαιδευτική κοινότητα σε μια γενική απεργία της εκπαίδευσης, με στόχο την εναντίωση τους στην νέα  εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που στηρίζεται στον νόμο LOMCE,  που προωθεί ο υπουργός παιδείας Ινίγο Μένδες ντε Βίγο.

Η νέα μεταρρύθμιση μετατρέπει το σχολείο σε ένα συνεχές εξεταστικό κέντρο, βάζοντας ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς  στα παιδιά των φτωχών οικογενειών που θα πρέπει να περάσουν από το μαρτύριο των συνεχών εξετάσεων για να πάρουν το απαραίτητο απολυτήριο. Αυτή η μεταρρύθμιση σε συνδυασμό με τις συνεχείς περικοπές και την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης  έχουν μετατρέψει την εκπαίδευση σε ένα εμπόρευμα.

Σε πολλές αυτονομίες οι κινητοποιήσεις ντύθηκαν στα πράσινα, θυμίζοντας το μεγαλειώδες πράσινο κύμα (marea verde) της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα μεγάλες ήταν οι κινητοποιήσεις στην Ανδαλουσία, όπου οι Αντικαπιταλίστας και το Podemos έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση τους. Το πράσινο κύμα ξεκίνησε. Ξεκίνησε εν μέσω των διαδικασιών σχηματισμού κυβέρνησης και αποτελεί την καλύτερη προειδοποίηση για τον Ραχόι , για το τι θα ακολουθήσει μέσα στον θερμό ισπανικό χειμώνα που έρχεται. 

Ετικέτες