Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου, σε συνεδρίαση του την Τετάρτη 07.06.2017 πήρε ξεκάθαρη θέση υπερ της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή-Ιλισίων και ενάντια στη χωροθέτηση του Γηπέδου του ΠΑΟ στην ευρύτερη περιοχή του Πάρκου.

Η απόφαση όπως διαμορφώθηκε μετά από 3ωρη συζήτηση παρουσία δεκάδων πολιτών, μετά από παρεμβάσεις εκπροσώπων τοπικών κινημάτων και πολλών δημοτικών συμβούλων που σεβάστηκαν την ιστορία του τόπου μας:

To  Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου ομόφωνα αποφασίζει:

  1. Τάσσεται υπέρ της υλοποίησης του σχεδιασμού του Οργανισμού της Αθήνας όσον αφορά στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή-Ιλισίων.

  2. Τάσσεται υπέρ και επιδιώκει την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού στην κατεύθυνση που ορίζει το υφιστάμενο ΠΔ 187/2011.

  3. Δηλώνει την αντίθεση του στην χωροθέτηση γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και υποστηρίζει τη δημιουργία του ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή-Ιλισίων, έναν υπερτοπικό πόλο πρασίνου και αναψυχής. Το χρόνιο αίτημα των κατοίκων, φορέων, επιστημονικών ενώσεων και δημόσιων οργανισμών για ένα μεγάλο και ενιαίο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή είναι αδιαπραγμάτευτο.

Σε επόμενη ανάρτηση στο blog μας, θα σας γράψουμε αναλυτικά για την εξέλιξη της συζήτησης, τις θέσεις που πήραν οι παρατάξεις και οι εκπρόσωποι των κινημάτων και θα σταθούμε ιδιαίτερα στα έργα και στα λόγια της Δημοτικής Αρχής.

Μιας δημοτικής αρχής που κατά τη γνώμη μας αν αφεθεί μόνη της να διαχειριστεί το ζήτημα, θα καταλήξει να είναι το καλύτερο στήριγμα του Πρωθυπουργού και του επιτελείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή μας, στην προσπάθεια που καταβάλλουν να παραδώσουν εκατοντάδες στρέμματα γης στους μεγαλοεργολάβους για το χτίσιμο Γηπέδου και χώρων εμπορικών χρήσεων στα όρια που ιστορικά (και θεσμικά) καταλαμβάνει σήμερα το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή-Ιλισίων.

Ετικέτες