Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες στον ΟΑΕΕ για συνεργασία της παράταξης μας, στις επερχόμενες εκλογές του συλλόγου μας, με διάφορες άλλες παρατάξεις ή το κατέβασμα υποψηφίων μας σε ένα «ενιαίο» ψηφοδέλτιο.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά αυτές τις διαδόσεις! Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ δεν έχει συνεργαστεί σε συνδικαλιστικές εκλογές στο παρελθόν, ούτε πρόκειται να συνεργαστεί και σε αυτές τις εκλογές με παρατάξεις, που είχαν αναφορά (με οποιοδήποτε τρόπο) στα προηγούμενα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ). Εμείς, με αυτούς που μάθανε να ψελλίζουν τη λέξη αγώνα όταν έφτασαν πλέον οι απολύσεις στον ΟΑΕΕ, δεν έχουμε τίποτα κοινό. Και φυσικά δεν έχει καμία σημασία αν τώρα δηλώνουν «ανεξάρτητοι» ή οτιδήποτε άλλο.

Έτσι κι αλλιώς τους έχουμε συνηθίσει να αλλάζουν ετικέτες στις παρατάξεις τους, να γυρνάνε σε διάφορα ψηφοδέλτια και στο τέλος να καταλήγουν προς τη λεωφ. Συγγρού και όπου φυσάει ο άνεμος!

Επίσης εκμεταλλεύονται τη υπαρκτή ανάγκη του κόσμου για ενότητα και καλλιεργούν αυταπάτες ότι θα κατέβει «ενιαίο» ψηφοδέλτιο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ενιαίο ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει στον ΟΑΕΕ και καλώς δεν υπάρχει. Και η δική μας παράταξη και άλλες παρατάξεις που ξέρουμε, αντιδρούν σε αυτό. Και έχουν δίκιο.

Αν κατέβαινε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο το πιο πιθανό που θα συνέβαινε (επειδή δεν είμαστε σε κοινωνία αγγέλων), θα ήταν η παράταξη που είχε τερματίσει πρώτη την προηγούμενη φορά, να εξέλεγε αυτή ΟΛΑ τα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ! Δεκαπέντε στους δεκαπέντε. Αυτό το σύστημα με το οποίο γίνονται οι συνδικαλιστικές εκλογές, με τις παρατάξεις και την απλή αναλογική, είναι το δικαιότερο που υπάρχει. 

Ας μην ξεγελαστούμε.

Οι φήμες αυτές εκπορεύονται με σκοπό να ψαρέψουν υποψήφιους και ψηφοφόρους σε θολά νερά. Βαφτίζουν την παράταξη τους «ενιαίο ψηφοδέλτιο»! Τα σχέδια τους όμως θα ναυαγήσουν. Ο κόσμος πλέον έχει αντιληφθεί το ρόλο τους. Και θα τους τιμωρήσει γι’ αυτό.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ, καλεί όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες που ενδιαφέρονται να αγωνιστούμε μαζί για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, τις εργασιακές συνθήκες και τα δικαιώματα μας, σε ανοιχτή συζήτηση για να οργανώσουμε το κατέβασμα της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές του σωματείου μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΗ ώρα 3μμ στον ημιόροφο ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 22

Στηρίξτε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ την παράταξη που συγκροτήθηκε μέσα από τους αγώνες που ξεκινήσαμε στην ενοποίηση του ΟΑΕΕ και συνεχίστηκαν μέσα από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην κρίση και τα μνημόνια. Που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα!

Ετικέτες