Για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες των τραγικών αποτελεσμάτων της μαφιόζικης δράσης της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Για μία ακόμη φορά υποδεχόμαστε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας θύματα του μακριού χεριού του συστήματος που σε συνθήκες έντονης κοινωνικής κρίσης έχει κληθεί να λάβει δράση.

Τούτη την φορά όμως δεν ήταν μόνο τα συνήθη θύματα οι μετανάστες ήταν και οι ίδιοι οι σύντροφοί μας. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη στις 8μμ επί της Πέτρου Ράλλη σε κοντινή απόσταση με τα γραφεία της Χρυσής Αυγής 10μελής συμμορία χρυσαυγιτών επιτέθηκαν σε βάρος 6 μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της  Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» ενώ αυτοί μοίραζαν φυλλάδια και κολλούσαν αφίσες για την κινητοποίηση της 21ης Απριλίου στο Πάρκο Ελευθερίας.  Το αντιφασιστικό περιεχόμενο των φυλλαδίων και της εκδήλωσης ήταν αρκετό για ευαισθητοποιήσει τις «βαθιά δημοκρατικές πεποιθήσεις» των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής στέλνοντας  τραυματίες τους  συντρόφους  μας στο Νοσοκομείο μας,  χωρίς ευτυχώς αυτή την φορά να θρηνήσουμε θύματα. Ας σημειωθεί ότι  η αστυνομία η οποία εκλήθη στο συμβάν εμφανίστηκε μετά την πάροδο 15 λεπτών στο κεντρικότατο αυτό σημείο του Δήμου μας … Την ίδια στιγμή προσεκομίσθη ένας ακόμα τραυματίας μετανάστης στο Νοσοκομείο μας θύμα ξυλοδαρμού σε παρακείμενο λεωφορείο από, ως συνήθως, αγνώστους…

Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι αρνούμαστε να μετατραπούμε σε απλούς παρακολουθητές μιας νέας φασιστικής θηριωδίας που ξεκινά από την Μανωλάδα και καταλήγει στους συντρόφους μας στη Νίκαια. Το φασιστικό δηλητήριο που προσπαθεί  να ενσταλάξει η Χρυσή Αυγή στις καρδιές των Ελλήνων θα βρει αντίδοτο την συλλογική μας μνήμη των θηριωδιών της γερμανικής κατοχής και της χούντας θιασώτες των οποίων είναι οι νεοναζί της Χ.Α. Θα βρει όμως απάντηση την ενότητα και τον αγώνα σύσσωμου του Ελληνικού λαού με μαζικές κινητοποιήσεις εφεξής.

Ούτε να διανοηθούν να πατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο μας γιατί θα λάβουν την απάντηση που τους δόθηκε σε άλλα Νοσοκομεία στην Ελλάδα, για εμάς τους Υγειονομικούς, όπως μάλιστα διατυπώθηκε και στο ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της ΧΑ στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ,  δεν θα επιτρέψουμε πρακτικές που διαχωρίζουν τους ασθενείς . Για εμάς όλοι οι ασθενείς ανεξαρτήτως εισοδήματος, χρώματος, φύλου ή εθνικότητας είναι ίσοι.

Κοινή απαίτηση κάθε δημοκράτη πολίτη απέναντι στην κλιμακούμενη πρόκληση της Χ.Α. είναι η άμεση απομάκρυνση των γραφείων της νεοναζιστιστικής συμμορίας από την πόλη μας.

Ετικέτες