Δελτίο Τύπου των κινήσεων πόλης Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας – Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα / Ανταρσία σε Κυβέρνηση ΕΕ Κεφάλαιο – Ανυπότακτη Αθήνα για την εκλογική συνεργασία στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη

Η Αθήνα αποτελεί το πεδίο όπου οι κεντρικοπολιτικοί σχεδιασμοί των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), του κεφαλαίου και των υπερεθνικών οργανισμών (ΕΕ, ΟΟΣΑ κλπ) διαπλέκονται άρρηκτα με τις τοπικές/δημοτικές διεκδικήσεις και τα αποτελέσματα είναι πια απολύτως εμφανή στην πόλη μας.

Μπροστά στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, οι κινήσεις μας (Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και Ανυπότακτη Αθήνα) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εκλογές αλλά και μετά από αυτές.

Βρεθήκαμε μαζί στη στήριξη των μεγάλων αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας, από τα νοσοκομεία και τα σχολεία μέχρι την τέχνη, το πολιτισμό, τον επισιτισμό, ενάντια στη  πολιτική λεηλασίας της ΝΔ και εξυπηρέτησης της μειοψηφίας του πλούτου, την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την καταστολή. Βρεθήκαμε μαζί στις μάχες ενάντια στους φασίστες, ενάντια στον ρατσισμό σε βάρος προσφύγων και Ρομά.  Στις μάχες ενάντια στον σεξισμό και τις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+.  Στους αγώνες ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και τη λεηλασία των ελεύθερων χώρων. 

Βρεθήκαμε μαζί ενάντια στην επέλαση Μπακογιάννη στη πόλη και τις γειτονιές της, στις αντιδραστικές πολιτικές που βιώσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πολιτικές που αντιμετωπίσαμε όχι μόνο την περίοδο της δημαρχίας Μπακογιάννη, και συνεχίζονται με καταστροφικές παρεμβάσεις στους ελεύθερους δημόσιους χώρους των γειτονιών μας.  Η πιθανότητα επανεκλογής της παράταξής του θα εντείνει τις πολιτικές αυτές και θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην τουριστικοποίηση της πόλης μας και την απαξίωση των αναγκών, όσων ζούμε σε αυτή, προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα συμβάλει στην διάλυση των υπηρεσιών πρόνοιας και φροντίδας παιδιών, ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων, υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου, στο ξεπούλημα τους σε κάθε είδους ιδιώτες, χορηγούς και ΜΚΟ.

Μια τέτοια εξέλιξη σε πλήρη ταύτιση με τις κεντρικές πολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης της ΝΔ, την ενίσχυση της ακροδεξιάς ρητορείας αλλά και την ύπαρξη μιας άνευρης, σε μεγάλο βαθμό συναινετικής και τελικά ακίνδυνης αντιπολίτευσης καθιστά ακόμα πιο αναγκαία την ενίσχυση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής, κινηματικής, αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στον κεντρικότερο Δήμο της χώρας, για την ενίσχυση της φωνής των κινημάτων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Θα αγωνιστούμε για μια ζωή που μας αξίζει σε μια πόλη που θα μας ανήκει. Σε μια προσπάθεια που πιστεύουμε ότι δεν περισσεύει καμιά και κανείς, με μόνη προϋπόθεση να θέλει να αγωνιστεί συλλογικά, με αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια και με ταξική οπτική για το καλό της πόλης, των εργαζόμενων κατοίκων και της νεολαίας της. 

  • Με τη συλλογική εκπροσώπηση, ως κυρίαρχο θεμέλιο της δημοκρατικής λειτουργίας και ισοτιμία στις σχέσεις, με εναλλαγές των εκλεγμένων συμβούλων.
  • Με σεβασμό στην αυτοτέλεια της κάθε δημοτικής κίνησης, αλλά και με την ιδιαίτερη τιμή και χαρά επικεφαλής αυτής της συμμαχίας, πρώτος μεταξύ ίσων στα πλαίσια της συλλογικής εκπροσώπησης, να είναι ο μαχόμενος δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης. 

Ένας αγωνιστής που ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στους φασίστες, με την καθοριστική του συμβολή και παρουσία ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που και για εμάς σηματοδοτεί την ανάγκη να αγωνιστούμε και να τσακίσουμε το φασισμό σε κάθε γειτονιά, ειδικά μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στο Δήμο μας. Ταγμένος να υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας, κάτι το οποίο θα επιδιώξουμε να κάνουμε από κοινού εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και με τη δική του συμβολή, καθώς γνωρίζει κάθε γειτονιά της πόλης μας μέσα από την επαγγελματική του εμπειρία, δραστηριότητα και τη στήριξή του στον αγώνα που δίνουν τα κινήματα της πόλης μας. 

Με στόχους:

Α) Να υψωθεί τοίχος αντίστασης και ανατροπής απέναντι στις αντιλαϊκές επιλογές δημοτικών αρχών, κυβερνήσεων, κεφαλαίου, Ε.Ε. 

Β) Να βάλουμε φραγμό στη δημαρχία Μπακογιάννη αλλά και σε όλους τους επίδοξους διαχειριστές ή αντικαταστάτες που κινούνται στο ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο. 

Γ) Να συμβάλλουμε στην τελεσίδικη μαζική καταδίκη, απομόνωση και συντριβή του «αβγού του φιδιού», των φασιστικών και νεοναζιστικών μορφωμάτων που παριστάνουν τα πολιτικά κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις,  της υποψηφιότητας Κασιδιάρη. Στον αγώνα ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις  των ταγμάτων εφόδου που κόστισαν τη ζωή στο Μιχάλη Κατσουρή στη Ν.Φιλαδέλφεια και τον Σιζάρ Σαφτάρ στην Αθήνα. Να βάλουμε φραγμό στο ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων στις γειτονιές μας. 

Δ) Nα αντιμετωπίσουμε όσα μας μαυρίζουν τη ζωή και προέρχονται από την κυρίαρχη πολιτική για τους δήμους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Την πολιτική που βάζει το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα πάνω από τις ζωές, τα δικαιώματα και τις πόλεις. 

Οι ανάγκες των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών, των μεταναστών δεν χωράνε σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο. 

Για αυτό τον λόγο, εμείς επιλέγουμε να πορευτούμε με πυξίδα ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό, αντικαπιταλιστικό, αντιδιαχειριστικό και αριστερό πρόγραμμα πάλης που βρίσκεται απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές δημοτικών αρχών, κυβερνήσεων των μνημονίων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και του συνόλου των περιορισμών που θέτουν οι πολιτικές ΕΕ και ΟΟΣΑ. Ό,τι βιώνουμε είναι απόρροια αυτών των επιλογών κι ό,τι έχουμε ανάγκη, ό,τι διεκδικούμε δεν χωράει στο πλαίσιό τους, έχει ανάγκη τη ριζοσπαστική ανατροπή αυτού του πλαισίου και όσων το υπηρετούν ή το διαχειρίζονται.

Να βγουν οι ανάγκες μας μπροστά: οι ενοικιαστές πάνω από τα airbnb και τα funds, οι δημόσιοι χώροι πάνω από τα σχέδια του τουρισμού, η πόλη των πολλών ενάντια στην πόλη των λίγων και των μεγάλων συμφερόντων.

Για μια κοινωνία όπου οι ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι πάνω από τα ματοβαμμένα κέρδη τους. Εμείς διαλέγουμε φίλους, στοχεύουμε και τους εχθρούς, δεν είμαστε και με τους θύτες και με τα θύματα.

Για να μη “τους περάσει”, σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια καλούμε κάθε κάτοικο που αγωνίζεται για μια αξιοπρεπή ζωή σε αυτή την πόλη, να συστρατευθεί στην προσπάθεια μας, να αποτελέσουμε την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα.

Ακολουθούν τα πρώτα 150 ονόματα υποψηφίων με την

Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα / Ανταρσία σε Κυβέρνηση ΕΕ Κεφάλαιο – Ανυπότακτη Αθήνα

και συνεργαζόμενες/οι αγωνίστ(ρι)ες

Για την ανατροπή, για μια κοινωνία και μια πόλη όπου οι ανάγκες μας είναι πάνω από τα κέρδη τους!

  1. Αβζάαλ Αχμέτ, λιθογράφος, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”
  2. Αγαπάκη Ελένη, Συντονιστικό συμβασιούχων covid δήμου Αθήνας
  3. Αγγελής Ρωμανός, εργάτης αποθήκης, ραδιοφωνικός παραγωγός
  4. Αδαμόπουλος,Δημήτρης, εκλεγμένο μέλος με τη «Λάντζα» στο Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής, τελειόφοιτος φυσικού
  5. Αθανασοπούλου Γιόλα, Οδοντίατρος, Σεπόλια
  6. Ακριβού Βάσω,, συνταξιούχος, πρώην σχολική καθαρίστρια στον Δήμο Αθήνας
  7. Αλεξάκη Αναστασία, βιολόγος, εργαζόμενη στην έρευνα
  8. Αλεξάτος Γιώργος, συγγραφέας-ιστορικός
  9. Αμπελιώτη Μαρία, εργαζόμενη δήμου Αθήνας, Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη
  10. Αντωνόπουλος Βασίλης, αυταπασχολούμενος, Κουκάκι
  11. Αρβανίτη Έλενα, ηθοποιός, Κουκάκι
  12. Αργύρη Νίκη, Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης
  13. Αργύρης Χρίστος, γιατρός, μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Γεννηματάς
  14. Βαλωμένου Γεωργία, αρχιτέκτονας μηχανικός, εκπαιδευτικός
  15. Βαρελά, Τρισεύγενη, συνταξιούχος, στέλεχος ΕΕΚ, Πετράλωνα
  16. Βασιλειάδης Κώστας, μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων
  17. Βασιλείου Σπύρος, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Αγ. Σάββα
  18. Βάσσου Αθηνά, πολιτικός μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών-ΣΜΤ, Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών, Κυψέλη
  19. Βατικιώτης Λεωνίδας, οικονομολόγος, δημοσιογράφος
  20. Βελεγράκης Γιώργος, ερευνητής μετά-διδάκτορας, ενεργός στο περιβαλλοντικό οικολογικό κίνημα
  21. Βέργος,Κώστας , αρχιτέκτονας μηχανικός
  22. Βερδέ Λένα, δημοσιογράφος στην Εργατική Αλληλεγγύη
  23. Βλάση,Αναστασία, αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος της φεμινιστικής συλλογικότητας «Συνέλευση 8 Μάρτη»
  24. Βριζάκη Τάνια, σύμβουλος στη 2η κοινότητα με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας
  25. Γιαγάς,Γιάννης, συνταξιούχος Δημοσίου
  26. Γιαννόπουλος,Γιάννος, πολιτικός μηχανικός, ενεργός στην πρωτοβουλία «Εμείς στο Πεδίον του Άρεως»
  27. Γιώτη Θεώνη, Πρωτοβουλία Μεταναστών/τριών σχολικών καθαριστριών δήμου Αθήνας
  28. Γκαρανέ Ντίνα,  συν/χος εκπαιδευτικός
  29. Γκολαμί Ρεζά, συγγραφέας
  30. Γρηγοριάδη Μαρίνα Ναταλία, ηθοποιός, μέλος «Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών», Εξάρχεια
  31. Δαργάκης Νεκτάριος, δημοσιογράφος
  32. Δεμέστιχας Γρηγόρης, συμβασιούχος στον Δήμο Νέας Ιωνίας, υπεύθυνος σύνταξης της εφημερίδας «Εργατική Αριστερά»
  33. Δοκανάρη Αθανασία (Κατερίνα), μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων 6ης ΔΚ, ΔΣ Συλλόγου Γονέων 8ου Γυμν., Πατήσια
  34. Δούρος Αποστόλης, υγειονομικός, ΔΣ σωματείου εργαζομένων Δρομοκαΐτειου, Κεραμεικός
  35. Δωρή,Κατερίνα, αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων
  36. Ερωτοκρίτου,Αργυρή, γιατρός, μέλος Γ.Σ. ΟΕΝΓΕ, Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη
  37. Ζαρκαδούλας,Άκης, πολιτικός μηχανικός, αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος
  38. Ζώτος,Δημήτρης, δικηγόρος θυμάτων ρατσιστικής βίας και οικογένειας Λουκμάν
  39. Ηλιάδη,Εύα, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Ε’ ΕΛΜΕ
  40. Ηλίας,Ορέστης, Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή
  41. Θανοπούλου,Κατερίνα, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, συγγραφέας, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής
  42. Καβακλής Νικόλας, εργαζόμενος στην πληροφορική, μέλος του «RadicalI.T.», πλατεία Αττικής
  43. Κανατά, Βασιλική (Βίκυ), φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών Παντείου, μέλος Δικτύου Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων
  44. Κανελλοπούλου Κατερίνα, λογίστρια, Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων
  45. Κάνταρος Ηλίας, γεωπόνος, Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων- Κολωνού- Ακαδημίας Πλάτωνα, Σεπόλια
  46. Καταραχιάς Κώστας, γιατρός, μέλος ΔΣ σωματείου νοσοκομείου Έλενα
  47. Κατερίνη Τόνια, αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών
  48. Κατσαρός Θωμάς, εργαζόμενος Βυζαντινό Μουσείο
  49. Κατσούλη Αθανασία, σύμβουλος στην 5η κοινότητα με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, καθηγήτρια, Α’ ΕΛΜΕ
  50. Καττή Λυδία, νοσηλεύτρια, μέλος «Επιτροπή Αλληλεγγύης για την 12χρονη», Σεπόλια
  51. Καττής,Ορέστης, εργαζόμενος στον επισιτισμό, μέλος «ΛΑΝΤΖΑ», Σεπόλια
  52. Καυκαλά Ελεάνα, ηθοποιός, μέλος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Εξάρχεια
  53. Καψάλης Αποστόλης, ερευνητής εργασιακών σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  54. Κεφαλληνός Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο, συνταξιούχος ΟΤΑ, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακ.Πλάτωνα -Σεπολίων
  55. Κλείτσα Όλγα,εργαζόμενη στην πληροφορική
  56. Κλωνιζάκης Μάρκος,ψυχίατρος, ΔΣ Ένωσης Γονέων 7ης ΔΚ
  57. Κορομπίλης Ηλίας,εργαζόμενος στην πληροφορική
  58. Κοσμάς Πάνος,δημοσιογράφος, Κόκκινο Νήμα
  59. Κοτζαμάν Αχμέτ-Τζεμίλ,πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία, εργαζόμενος στον επισιτισμό
  60. Κοττίκα (Βενέτη) Βανέσα,τρανς γυναίκα, ακτιβίστρια, φεμινίστρια, αρθρογράφος
  61. Κουκαλάνι Βασίλης,Σκηνοθέτης-ηθοποιός, μέλος του ΣΕΗ
  62. Κούρκουλας Θανάσης,ΔΣ Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, μέλος Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό»
  63. Κούρτοβικ Γιάννα,δικηγόρος, μέλος του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα
  64. Κουτσούκος Κωστής,εργαζόμενος στην πληροφορική, ραδιοφωνικός παραγωγός
  65. Κρασάκης Νίκος,αυτοαπασχολούμενος, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σεπόλια
  66. Κριτσοτάκης Ανδρέας,συνταξιούχος
  67. Κωνσταντίνου Πέτρος,δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ
  68. Λαυτσής-Σκρέτας Γιώργος,μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
  69. Λαυτσής-Σκρέτας Πάρις,radical IT, ΣΕΤΗΠ
  70. Λεβισιάνος-Λαμπρόπουλος Γιάννος,ιδιωτικός υπάλληλος, ΛΟΑΤΚΙ+, ακτιβιστής
  71. Λέντζιου Δήμητρα,φυσικός, καθηγήτρια στην ιδιωτική εκπ/ση, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση-ΣΕΦΚ
  72. Λιανός Αλέξανδρος,εργαζόμενος στις τηλεπικοινωνίες, μέλος συνέλευσης Υπεράσπισης Πάρκο Δρακοπούλου, Πατήσια
  73. Λίλα Ιωάννα,μεταπτυχιακή φοιτήτρια, μετανάστρια δεύτερης γενιάς
  74. Λιναρδάτος Φοίβος,μαθηματικός, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση-ΣΕΦΚ, στέλεχος νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ), Κυψέλη
  75. Λούβρου Σοφία-Άννα (Σοφιάννα),ΔΣ Συλλόγου Γονέων 149ου ΔΣ, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών-ΣΜΤ, Πετράλωνα
  76. Λυκούδης Αλέξης,τραπεζικός υπάλληλος
  77. Λυσικάτου Ζαννέτα,γιατρός, μέλος ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ
  78. Μαντζούκας Δημήτρης,δικηγόρος
  79. ΜαραβελάκηςΓιάννης,βιβλιοπώλης
  80. Μάραντος Βασίλης,σύμβουλος στην 7η κοινότητα με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, προγραμματιστής
  81. Μαρτζούκος Αλέξανδρος,ηθοποιός, μέλος ΔΣ ΣΕΗ με την Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών
  82. Μαρτίνη,Αλεξάνδρα,ηθοποιός
  83. Μάτσα Κατερίνα,ψυχίατρος, στέλεχος ΕΕΚ, μέλος στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18 Άνω, πρώην επιστημονικά υπεύθυνη του 18, Άνω Αμπελόκηποι
  84. Μαυρομάτη Μαρία,Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη
  85. Μεγαλοοικονόμου Θεόδωρος,ψυχίατρος, μέλος της Πρωτοβουλίας για ένα πολύμορφο κίνημα στην Ψυχική υγεία, Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου
  86. Μένου Κική,εργαζόμενη στο προσφυγικό, μέλος «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων», Εξάρχεια
  87. Μηνακάκης Βασίλης,επιμελητής εκδόσεων, μέλος συντακτικής επιτροπής Τετραδίων Μαρξισμού, Πατήσια
  88. Μήτρου Φωτεινή,φοιτήτρια Φιλοσοφικής Αθήνας
  89. Μιχαηλίδης Στέλιος,δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη
  90. Μιχαλοπούλου Μπούλικα,δημοσιογράφος
  91. Μπαλτάς Χαράλαμπος,εκπαιδευτικός, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας «Το Σκασιαρχείο»
  92. Μπαρδάνη Άννα,εργαζόμενη στον επισιτισμό, μέλος «Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα» , Σεπόλια
  93. Μπολοβίνα Μαρία,κοινωνική λειτουργός, μέλος Δ.Σ. σωματείου Δρομοκαϊτειο
  94. Μυρσινιάς Βασίλης,εργαζόμενος στον επισιτισμό
  95. Νασόπουλος Κυριάκος,δημοσιογράφος, μέλος συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας ΠΡΙΝ
  96. Ξαγοράρης Χρήστος,δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών και Ασκουμένων Δικηγόρων Αττικής
  97. Ξυράφα Ευαγγελία (Λία),άνεργη
  98. Ονν Μαϊσά,εργαζόμενη στον Επισιτισμό
  99. Παναγοπούλου Παναγιώτα,σύλλογος εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, μέλος της φεμινιστικής συλλογικότητας «Συνέλευση 8 Μάρτη»
  100. Πανταζοπούλου Έλλη,Πρωτοβουλία “Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-oh”
  101. Παπαγεωργίου Ράνια,εργαζόμενη στη ΓΓ Εμπορίου, συντονιστικό συνδικαλιστικής Κίνησης ΜΑΧΗ, φεμινίστρια, μέλος της φεμινιστικής συλλογικότητας «Συνέλευση 8 Μάρτη»
  102. Παπαγεωργίου Χρυσούλα,ενεργή στο τοπικό και γονεϊκό κίνημα, Εξάρχεια
  103. Παπαγκίκας Γιώργος,αρχιτέκτονας, μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεςχνικών-ΣΜΤ, Άγιος Παύλος
  104. Παπαδημητρίου Φώντας,μισθωτός λογιστής, μέλος ΔΣ ΕΛΕΠΑ (Σωματείο Λογιστών), Αμπελόκηποι
  105. Παπαναστασίου Αφροδίτη,νοσηλεύτρια, συντονιστικό συνδικαλιστικής κίνησης ΜΑΧΗ
  106. Παπαπαύλου Έφη,εργαζόμενη στο φάρμακο, μέλος φεμινιστικής συλλογικότητας «Sabbat», Κυψέλη
  107. Παπαχριστούδη Ματίνα,δημοσιογράφος, μέλος Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα, Σεπόλια
  108. Πατρίκιου Κατερίνα,πρόεδρος σωματείου εργαζομενων νοσοκομείου Αγ. Σαββας
  109. Πεπονή Καλλιρόη,δημοσιογράφος
  110. Πετροκόκκινος Λουκάς,Δρ. Φυσικός/Ακτινοφυσικός, ΕΚΠΑ, ΔΣ Συλλόγου ΕΤΕΠ ΕΚΠΑ, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κάτω Πατήσια
  111. Πίττας Γιώργος,δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη
  112. Πολιτάκος Κώστας,ιδιωτικός υπάλληλος
  113. Πολίτη Νώρια,διορθώτρια κειμένων, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 40ου Δημοτικού Σχολείου, Αμπελόκηποι
  114. Πυλαρινού Διονυσία,συνταξιούχος, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
  115. Ρέππα Ντίνα,δασκάλα, ΔΣ ΔΟΕ, ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», στέλεχος ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Κολωνός
  116. Ρίζος Μιχάλης,γιατρός, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου, στέλεχος ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Σεπόλια
  117. Σακαλή Όλγα,αρχαιολόγος – μουσειολόγος, πρώην πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
  118. Σηφακάκης Γιάννης,ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή
  119. Σιαπάτης Αποστόλης,ελεύθερος επαγγελματίας, αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων 9ου γυμν., Πετράλωνα
  120. Σιατερλή Βέρα,κεραμίστρια
  121. Σκαμνάκης Θανάσης,συγγραφέας
  122. Σκάντζας Παναγιώτης,φοιτητής, μέλος Αριστερής Ενότητας, Στέκι Αλληλεγγύης «Μυρμήγκι»
  123. Σκλαβενίτης Νίκος,σύμβουλος στην 4η κοινότητα με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, εικαστικός, καθηγητής ΠΑΔΑ
  124. Σμπαρούνης Νίκος,συγκοινωνιολόγος Αττικό Μετρό
  125. Σουρτζής Φώτης,καθηγητής ηλ/γος μηχ/κός, πρ. ΔΣ ΟΛΜΕ, Πολύγωνο
  126. Σταθάς Λευτέρης,ιδ. υπάλληλος, μέλος του «Π»-χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού
  127. Στραβελάκης Νίκος,οικονομολόγος ΕΚΠΑ
  128. Συκιανάκης Μανώλης,χειροτέχνης
  129. Σωτηροπούλου Μαρία (Μάνια),υποψ. διδ. Πολιτικής Επιστήμης, Γραμματεία ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  130. Ταγκόπουλος Σωκράτης,σύμβουλος στην 1η κοινότητα με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας
  131. Τάσσου Δημήτρα,νηπιαγωγός ειδικής αγωγής, πρόεδρος ΣΕΠΕ «Αριστοτέλη», Πατήσια
  132. Τεντόμας Λάζαρος,διδάσκων Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Πάντειου Πανεπιστημίου
  133. Τζαγκίρ Χουσεϊν,Σύλλογος Εργαζομένων Μπαγκλαντές
  134. Τζιουβάρα Ολυμπία– Παρασκευή (Ολύβια),μέλος Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση-ΣΕΡΕΤΕ, Κυψέλη
  135. Τσικαλουδάκη  Χρύσα,ασκούμενη δικηγόρος
  136. Τσιμπλής Χάρης,συμβασιούχος, μέλος Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Κυψέλη
  137. Τύμπας Τέλης,καθηγητής ΕΚΠΑ
  138. Φαράντος Γιώργος,πρόεδρος Σωματείου Εργολαβικών Εργαζόμενων ΔΕΣΦΑ
  139. Φελέκης Γιάννης,συνταξιούχος, Πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
  140. Φουντούλης Γιώργος,μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Κυψέλη
  141. Φύτρος Πέτρος,μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ
  142. Φώσκολος Αντώνης,εργαζόμενος στην Ακρόπολη/ΥΠΠΟ
  143. Φωτεινού Μαρία,ψυχολόγος
  144. Χαιρόπουλος Κώστας,ιδιωτικός υπάλληλος
  145. Χαλιορή Ιουλία,αιματολόγος – διευθύντρια ΕΣΥ
  146. Χάντζιος Θανάσης,υποψήφιος διδάκτωρας Πληροφορικής
  147. Χαρχαρίδου Μαρία,νοσηλεύτρια, μέλος ΔΣ Εργαζόμενων νοσοκομείου Γεννηματά
  148. Χασάπη Σάσα,συνδικαλίστρια εκπαιδευτικός ΔΕ, μέλος «Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνας
  149. Χουβαρδάς Μπάμπης,Κινηματογραφιστής, Πλατεία Αμερικής
  150. Χριστοπούλου Ιωάννα,μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών-ΣΜΤ, Πετράλωνα