Tραυματισμός μέλους του ΜΕΤΑ Υγειονομικών

Σκηνές αστυνομοκρατίας και βίας από τις δυνάμεις καταστολής επικράτησαν έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου πραγματοποιούν, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΟΕΔΗΝ και υγειονομικοί, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποιούν κατά των απολύσεων συμβασιούχων το επόμενο διάστημα.

Η αστυνομία αρνήθηκε να κλείσει τον δρόμο ώστε να μπορέσει η ΠΟΕΔΗΝ να κάνει την προγραμματισμένη διαμαρτυρία της και ακολούθησε επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των διαδηλωτών,  οι οποίοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Από την επίθεση των ΜΑΤ, τραυματίστηκε, μεταξύ άλλων, και το μέλος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου  Ευαγγελισμός, Βιβή Πασχάλη, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Μεταξύ των τραυματιών, και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, που βρέθηκε στο έδαφος από την επίθεση των ΜΑΤ.

Η αστυνομία συνέχισε τις επιθέσεις για δεύτερη φορά και με γκάλοπ χτύπησε εργαζόμενους καθώς και μέλη ΔΣ Σωματείων και της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποίησε ότι η στάση εργασίας, που ήταν μέχρι τις 10 το πρωί θα συνεχιστεί μέχρι να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το υπουργείο.

«Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη μόνιμη εργασία για χιλιάδες συναδέλφους επικουρικούς, που απολύονται το επόμενο διάστημα, αλλά και το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο και τελικά σώζει την υγεία του λαού. Ζητάμε να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, ζητάμε τη μονιμοποίησή τους, όπως επίσης και επιπλέον μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για να επανδρωθεί πλήρως το ΕΣΥ, ζητάμε χρηματοδότηση, ζητάμε λύσεις από την πολιτική ηγεσία και αυτή ετοιμάζει απολύσεις. Μετά τα χειροκροτήματα κενού περιεχομένου, μας έστειλε τα ΜΑΤ για να μας τρομοκρατήσει και να μας κάνει να σωπάσουμε. Δεν πρόκειται να τους περάσει», δήλωσε στο ErgasiaNET ο Χρήστος Κόνιαρης, μέλος της Γραμματείας του ΜΕΤΑ Υγειονομικών και του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ.

Με πληροφορίες, φωτογραφίες από imerodromos.gr

Ετικέτες