Πάνω από 20.000 κόσμου συμμετείχε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από μαχαιροβγάλτη της Χ.Α., το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Όργιο καταστολής από την ΕΛ.ΑΣ. κατά των διαδηλωτών.

Μαζικότατες και δυναμικές πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά κ.α., έδωσαν μια πρώτη απάντηση στους δολοφόρνους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και στην κυβέρνηση Σαμαρά που τους πριμοδοτεί, ταυτίζοντας τους φασίστες με την Αριστερά και το κίνημα. 

Μετά τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις το πρωί, χιλιάδες κόσμου απέδειξαν ότι η αντιφασιστική πάλη είναι πλέον υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, του κόσμου των αντιστάσεων που δίνει τη μάχη ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και του αυταρχισμού. Σωματεία, συλλογικότητες κατοίκων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κατέλαβαν για πολλές ώρες τους δρόμους της Αμφιάλης και των άλλων γειτονιών του Κερατσινίου, φωνάζοντας συνθήματα στη μνήμη του Παύλου, κατά της Χ.Α. και της μνημονιακής πολιτικής που τους ενισχύει: "ποτέ ξανά φασιμός", "κυβέρνηση-ναζί, δουλεύουνε μαζί, τσακίστε τα μνημόνια και τη Χρυσή Αυγή", "Ζει, ζει, ο Παύλος Φύσσας ζει, με Πέτρουλα-Λαμπράκη, μας οδηγεί.

Μπροστά στη μαζικότητα των συγκεντρώσεων, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, η κυβέρνηση Σαμαρά που επενδύει στη "στρατηγική της έντασης" και τη στοχοποίηση της Αριστεράς, ξαμόλυσε τα μαινόμενα ΜΑΤ του Δένδια. Ξύλο, εκατοντάδες αναίτιες προσαγωγές στο σωρό, χημικά και εξευτελιστική συμπεριφορά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και σε ανήλικα παιδιά, μαρτυρούν ότι μπροστά στα αδιέξοδά τους, η άρχουσα τάξη και τα πολιτικά της κέντρα, δεν έχουν άλλο όπλο από την ωμή βία, την τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται και τη συνεργασία με τα τάγματα εφόδου της Χ.Α.

Όπως απέδειξαν όμως οι χθεσινές μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Το κίνημα και η Αριστερά είναι αποφασισμένοι να τελειώνουν μια και καλή με τους φασίστες και τις κυβερνήσεις των αντεργατικών μνημονίων που τους στηρίζουν. Η δολοφονία του νεαρού αγωνιστή Παύλου Φύσσα θα είναι η τελευταία τους. "Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα", όπως αντηχούσε σε όλα τα προάστια του Πειραιά χθες. 

Βίντεο από τη χθεσινή διαδήλωση στο Κερατσίνι: http://www.youtube.com/watch?v=uEahd5xT9PY&list=UUJE9nR5uBuIybsnu3r4B1Hg

Ετικέτες