Δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί το σχέδιο νόμου «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας» που έθεσε σε ολιγοήμερη προσχηματική διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, αφού θυμίζει «πολύ απ΄ τα παλιά».

Με το άλλοθι του εξορθολογισμού, του εκσυγχρονισμού και της αντιμετώπισης υπαρκτών στρεβλώσεων, η κυβέρνηση βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι που βρήκε από τους προηγούμενους και οριοθετείται από τις εντολές των «Θεσμών».

Η λογική του νομοσχεδίου γελοιοποιεί και απαξιώνει τον έλληνα δημόσιο υπάλληλο, αφού θεωρεί ότι κάποιος πρέπει να διανύσει, με ή χωρίς το αυτοκίνητο του, 320 χλμ. (160x2 λόγω επιστροφής στην έδρα του), για να μπορεί να λάβει ως ημερήσια αποζημίωση 20 ευρώ.

Αγνοεί τον τρόπο λειτουργίας και τις ανάγκες των Δημόσιων Υπηρεσιών, αγνοεί ότι από την υπερπροσπάθεια και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων το κράτος υπάρχει στην Ελληνική Περιφέρεια.

Δεν αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών μετακινήσεων, τις ανάγκες της ελληνικής υπαίθρου, τις απαιτήσεις της κοινωνίας, την έλλειψη υπηρεσιακών μέσων μεταφοράς. Σύγχρονη ανάγκη της Δημόσιας Διοίκησης είναι η εγγύτητα στον πολίτη και στις αρμοδιότητες της.

Οι υπαρκτές στρεβλώσεις δεν αντιμετωπίζονται με την ισοπεδωτική λογική του νομοσχεδίου, που στην ουσία οδηγεί σε πλήρη κατάργηση των αποζημιώσεων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις επικαιροποιώντας την ισοπεδωτική λογική του φτωχολογίου που οι μνημονιακές κυβερνήσεις με ιδιαίτερη συνέπεια στήριξαν.

Με την ενδεχόμενη εφαρμογή του σχετικού νομοσχεδίου, θα είναι αδύνατη η χορήγηση ημερήσιας αποζημίωσης για το σύνολο των υπαλλήλων των Περιφερειών, γεγονός που σημαίνει νέες μειώσεις στις συνολικές αποδοχές των συναδέλφωνΥπηρεσίες αιχμής θα εγκλωβισθούν με αρνητικές συνέπειες στα έργα υποδομής, στον πρωτογενή τομέα, στις εξαγωγές, στους περιβαλλοντικούς και υγειονομικούς ελέγχους στην αναπτυξιακή προοπτική.

Τέτοιοι είδους αντιλήψεις πρόσφατα καταδικάσθηκαν από την ελληνική κοινωνία και σας καλούμε άμεσα να αποσύρετε το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ως απαράδεκτο και να ξεκινήσετε ουσιαστικό διάλογο ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Σε κάθε άλλη περίπτωση και πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, να είστε σίγουροι ότι τα δημοσιονομικά οφέλη που αναμένετε θα εξανεμισθούν άμεσα ως αποτέλεσμα των απαξιωτικών πολιτικών που θέλετε να εφαρμόσετε.

 (εδώ το σ/ν)

Ετικέτες