Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μια σύνθεση νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, η πιο αντιλαϊκή, αντεργατική και αντιδημοκρατική κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση επιτίθεται με αμείωτη σφοδρότητα στην κοινωνική πλειοψηφία, στον κόσμο της εργασίας, στα δημοκρατικά δικαιώματα στηρίζοντας με θράσος και σε κοινή θέα, με κάθε τρόπο την ολιγαρχία του πλούτου, τους Έλληνες καπιταλιστές, οδηγώντας χιλιάδες χιλιάδων στην φτώχεια, στην ανέχεια, στην απελπισία!

Κυβέρνηση πρωταθλητών στην αυθαιρεσία, στον αυταρχισμό, στην καταστολή, στην κυριολεκτική κλοπή του λαϊκού εισοδήματος και στην απόπειρα διάλυσης των συνδικάτων και κάθε μορφής κινηματικής συλλογικότητας και έκφρασης! Ο νόμος Χατζηδάκη αποτελεί μνημείο ανατροπής των κατακτήσεων του εργατικού και μαζικού, λαϊκού κινήματος μετά την Χούντα. Η ακρίβεια και η φτώχεια διευρύνουν διαρκώς τις κοινωνικές ανισότητες την ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται και συνήθως συγκαλύπτονται, οικονομικά και όχι μόνο, εγκλήματα βουλευτών και στελεχών της ΝΔ. Εγκληματικοί διαχειριστές της πανδημίας έχουν οδηγήσει την χώρα στις πρώτες θέσεις σε θανάτους, αποτέλεσμα εγκατάλειψης της δημόσιας Υγείας. Το υπουργείο Παιδείας, αποτελεί την επιτομή της σύνθεσης νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, ως η πιο εχθρική διαχείριση προς τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, τους γονείς τους και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, με μοναδικό στόχο την διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Επικίνδυνοι τυχοδιώκτες τόσο στην εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας ως ο πιο πρόθυμος ΝΑΤΟικός κρίκος αλλά και στον ανταγωνισμό με τον τούρκικο καπιταλισμό και την κυβέρνηση Ερντογάν παίζοντας πολεμικά παιχνίδια με άμεσο θύμα τους εκατοντάδες μετανάστες που πνίγονται στο Αιγαίο, κλιμακώνοντας τους πανάκριβους εξοπλισμούς σε βάρος του εργατικού και λαϊκού αγώνα για επιβίωση, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή. Εγκαταλείποντας το φυσικό περιβάλλον βορά στα συμφέροντα της αγοράς. Κλιμακώνοντας την αντιδημοκρατική εκτροπή τόσο με τις αναίσχυντες παρακολουθήσεις όσο και με την επιθετική συμπεριφορά της αστυνομίας που συχνά συμπεριφέρεται ως φασιστικό τάγμα εφόδου και στρατός κατοχής. Ενθαρρύνοντας με την πολιτική στάση τους, προκλητικές δικαστικές αποφάσεις με έντονο ταξικό και πολιτικό χαρακτήρα. Ζούμε κυριολεκτικά μια μαύρη ιστορική περίοδο για τις/τους πολλές/ους, για τις/τους «από κάτω», για κάθε αποκλεισμένη/ο, για το κίνημα, την Αριστερά, την στοιχειώδη δημοκρατία.

Απέναντι σ’ αυτή την κυβέρνηση στέκεται η πιο άχρωμη, άτολμη και αδύναμη αξιωματική αντιπολίτευση.

Παρά ταύτα και παρά τα προφανή πολιτικά αδιέξοδα, ξεχειλίζει η οργή των «από κάτω», του κόσμου της εργασίας (και της ανεργίας), των κινημάτων, της νεολαίας, των αποκλεισμένων... Μαχητικοί αγώνες στον ιδιωτικό (λιμάνια, διανομείς, Μαλαματίνα, πάλη για ΣΣΕ κ.α.) αλλά και στον δημόσιο τομέα (υγεία, εκπαίδευση κ.α.), στο φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα αλλά και στα κινήματα για τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις γυναίκες και τα έμφυλα ζητήματα, την πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, τον φασισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία, ξεσπούν και συχνά νικούν!  Η Γενική Απεργία δίνει την δυνατότητα της συγκέντρωσης αυτής της δύναμης και ευρύτερα!

Τα πολιτικά καθήκοντα υπέρ της αριστερής και από τα κάτω ανατροπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη πέφτουν στις πλάτες του κινήματος, του μαζικού, εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη είναι μια Πολιτική Απεργία! Που επωμίζεται το σύνθημα “να πέσει η κυβέρνηση της Δεξιάς, της φτώχειας, της ακρίβειας, του αυταρχισμού και της καταστολής, του πολέμου και του ρατσισμού”! 

Όλες / όλοι στην Απεργία και στις ενωτικές, μαζικές συγκεντρώσεις!

Την Τετάρτη 9/11 όλες/οι στον δρόμο!

Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα

Ετικέτες