Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου καταδικάζει με όλους τους τρόπους τα φαινόμενα τραμπουκισμού και εκφοβισμού του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της Νέας Φιλαδέλφειας που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα για το θέμα ανέγερσης του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τέτοιες πρακτικές είναι ξένες προς το λαϊκό κίνημα, δεν εκφράζουν τη συλλογική δράση, αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα.

Υπερασπιζόμαστε, γιατί αποτελεί βασική μας αρχή, την ελευθερία της έκφρασης και της συλλογικής δράσης. Καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να λέει ελεύθερα τη γνώμη του, όποια κι αν είναι αυτή, χωρίς να αισθάνεται φόβο. Ακόμα, και εκείνοι που έχουν αντίθετες απόψεις για ένα θέμα, έχουν το ίδιο δικαίωμα στο να τις εκφράζουν και να τις υποστηρίζουν με επιχειρήματα.

Οι αιρετοί που έχουν εκλεγεί από το λαό της περιοχής αλλά και κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του, όποια και αν είναι αυτή, χωρίς να φιμώνεται, χωρίς να αισθάνεται φόβο, πολύ περισσότερο να εκφοβίζεται με σκοπό την αποσιώπηση της άποψής του.

Ειδικά, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιο πρέπει να δίνουν βήμα  έκφρασης, όχι μόνο στα αιρετά πρόσωπα, αλλά σε κάθε πολίτη ή εκπρόσωπο μαζικού φορέα ώστε να εκφράζει τη γνώμη του, να λέει τον προβληματισμό του στα πλαίσια πάντα της ελευθερίας της έκφρασης για όποιο θέμα επιθυμεί.