Την Τετάρτη 1/11 πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από τις 12 εως τις 3 το μεσημέρι, καθώς και συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία, από το Σύλλογο Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πάτρας. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε έπειτα από μια αρκετά μαζική Γενική Συνέλευση (30/10/2017).

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών εργάζονται από την 1/9/2015 με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίες με ανανέωσή τους κάθε χρόνο έχουν παραταθεί μέχρι τις 31/12/2017. Ωστόσο, καμία ενέργεια εκ μέρους της Κυβέρνησης δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα για την περεταίρω ανανέωση των εν λόγω συμβάσεων, με αποτέλεσμα 56 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου. να βρίσκονται στον αέρα, αντιμετωπίζοντας την απόλυση και το φάσμα της ανεργίας.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι με την απόλυση των συμβασιούχων καθαριότητας θα ζημιωθεί και το Πανεπιστήμιο Πατρών , γιατί θα  αναγκαστεί να καταφύγει στη λύση ανάθεσης καθαριότητας σε εξωτερικό εργολάβο, λύση η οποία θα επιβαρύνει περισσότερο τον προϋπολογισμό του από το κόστος απασχόλησης των συμβασιούχων εργαζομένων.

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πάτρας , με τη στήριξη αρκετών φοιτητικών Συλλόγων (ανάμεσα τους και ο Σύλλογος των Μηχανολόγων Μηχανικών) και των υπόλοιπων Συλλόγων των εργαζομένων του Πανεπιστήμιου Πατρών (Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού, Σύλλογος Ε.ΔΙ.Π., Σύλλογος Δ.Ε.Π. κλπ) διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους και απαιτεί από την κυβέρνηση να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαρότητα, οι οποίες λήγουν στο τέλος του χρόνου.