Με πανελλαδικό-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που ξεκίνησε από το Προπύλαια, άνοιξε η αυλαία των σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθούν το απόγευμα με μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα (6μμ), που καλούν συνδικάτα, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς.

Περίπου 3.000 καθηγητές, δάσκαλοι, διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ-ΤΕΙ και φοιτητές διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι (25/9). Παρά τη διαφαινόμενη (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) λήξη της απεργίας των εκπαιδευτικών, η αίσθηση ότι χάθηκε μια μάχη στα σημεία και όχι ο πόλεμος, ήταν διάχυτη στους απεργούς. Το σύνθημα που ακούστηκε πολλές φορές, "οι εκπαιδευτικοί, δε σκύβουν το κεφάλι, μαζί με το λαό, αντίσταση και πάλη", αποδεικνύει ότι στον παρατεταμένο αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και τρόικα, μπορούμε να βγούμε νικητές. 

Αυτή την ώρα, το ΜΑΣ διοργανωνει αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα, όπου το απόγευμα προγραμματίζεται μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο από τα συνδικάτα και πολλές άλλες συλλογικότητες. Η μαζική κινητοποίηση ενάντια στους νεοναζί της Χ.Α., αρχίζει πλέον να γίνεται βασικό τμήμα του αγώνα για την ανατροπή του Σαμαρά. Μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε και τους φασίστες και τις πολιτικές της αντεργατικής λιτότητας.