Ίσως η μαζικότερη συγκεντρώση διεθνούς αλληλεγγύης των τελευταίων χρόνων πραγματοποίηθηκε στις 17/7 έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία, στην Αθήνα.

Αντιπολεμικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς (ανάμεσά τους η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και ο ΣΥΡΙΖΑ), μετανάστες και μετανάστριες από την Παλαιστίνη αλλά και από άλλες χώρες, αγωνιστές και αγωνίστριες, εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι, συγκεντρώθηκαν χθες έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία, διαδηλώνοντας ενάντια στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και δείχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό. 

Πάνω από 2.000 άτομα (συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ το οποίο έφτασε επίσης στην πρεσβεία με δική του πορεία) με κεντρικά αιτήματα: «Καταδίκη του κράτους τρομοκράτη που δολοφονεί παιδιά και αμάχους  - Καμία οικονομική  - πολιτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ  - Να σταματήσει η επέμβαση στην Παλαιστίνη», έκαναν σαφές ότι οι «από κάτω» της Ελλάδας έχουν ξεκάθαρη «μονομερή» θέση κατά της θηριωδίας, και υπέρ των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων. Η ελληνική κυβέρνηση δεν παρέλειψε επίσης να δείξει τη δική της θέση, «περιφρουρώντας» την πρεσβεία των δολοφόνων με πολλές κλούβες της αστυνομίας και ΜΑΤ. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης έξω από την πρεσβεία, ακολούθησε πορεία ως την Πανόρμου. 

Τέτοιες μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, που αυτή τη στιγμή συμβαίνουν σε πολλές χώρες στον κόσμο, είναι το ελάχιστο βήμα στην πίεση για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, για την απομόνωση του κράτους του Ισραήλ. Η πιο αποφασιστική ενότητα της Αριστεράς στην Ελλάδα αλλά και αλλού, όπως φάνηκε και από χθες, μπορεί να πολλαπλασιάσει αυτή τη δυναμική. 

(Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε εδώ )

Ετικέτες