Το τελικό πρόγραμμα με τις συζητήσεις, τις συναυλίες και τις υπόλοιπες δραστηριότητες.
Σάββατο 11/6
Συναυλιακή Σκηνή
9.30 μ.μ.: Δημήτρης Ζερβουδάκης, Νίκος Ζιώγαλας & On the road, Μάρθα Φριντζήλα & Kubara Project, JazzMatazz, Μουσική Ομάδα 18 Άνω
Λαϊκή Σκηνή
9.00 μ.μ.: Τα κρουστά του ANASA culture club
9.30 μ.μ.: «ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟ». Παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών
10:30 μ.μ. Συγκρότημα Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν
Από τις 11 μ.μ. ο Γιάγκος Χαιρέτης με τους φίλους του
Χώρος Προβολών
9.30: «Η φωτογραφία» (1987). Σενάριο, σκηνοθεσία: Νίκος Παπατάκης. Παίζουν: Χρήστος Τσάγκας, Άρης Ρέτσος. Προλογίζει ο Γιώργος Κόρρας.
Συζητήσεις
7 μ.μ. στον χώρο της Αλληλεγγύης: Συνέλευση ομάδων αλληλεγγύης, σωματείων, αντιρατσιστικών κινήσεων και τοπικών συλλογικοτήτων με θέμα: «Δικτύωση, συντονισμός και διεκδικήσεις του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».
7.30 μ.μ. στον χώρο των Εκδηλώσεων: «Κρίση, πόλεμος και Ευρώπη – Φρούριο. Αντιστάσεις στο νεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον ρατσισμό». Ομιλητές-τριες: Ταχίρ Αλιζαντά, Παύλος Αντωνόπουλος, Νίκος Γιαννόπουλος, ΑντώνηςΝταβανέλλος, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Σαραφιανός, ακτιβιστής από τη Γαλλία. Παρεμβαίνει ο Νίκος Αργυρίου
Έκθεση Πολιτικής Γελοιογραφίας με τη συμμετοχή γνωστών ελλήνων σκιτσογράφων
Συμμετέχουν οι σκιτσογράφοι: Δημήτρης Γεωργοπάλης, Πέτρος Ζερβός, Μιχάλης Κουντούρης, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Παπαγεωργίου, Soloup
Έκθεση Φωτογραφίας και Βίντεο
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Αθανασία Αμπράση, Δημήτρης Ασπιώτης, Ιωσήφ Γαλανάκης, Μάριος Λώλος, Άγγελος Μπαράι, Γιάννης Μπεχράκης, Τατιάνα Μπόλαρη, Δημήτρης Σιδερίδης, Cristos Ferguson.
Παιδότοπος
Ο παιδότοπος θα λειτουργεί από τις 6 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. την Παρασκευή και το Σάββατο, από τα «Μπαλόνια της Αγάπης», παιδαγωγούς και εμψυχωτές.
Στον κήπο της Γεωπονικής Σχολής θα στηθούν:
Χώρος Αλληλεγγύης, με την συμμετοχή περιπτέρων δεκάδων κινήσεων αλληλεγγύης από τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, σωματείων και τοπικών συλλογικοτήτων, όπου θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και άπορους.
Χώρος LGBTQΙ+, με τη συμμετοχή LGBTQΙ+ οργανώσεων και κινήσεων δικαιωμάτων.
Δεκάδες περίπτερα μεταναστευτικών και προσφυγικών οργανώσεων, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων, σωματείων, εντύπων και διαδικτυακών ΜΜΕ, λαϊκών συνελεύσεων, πρωτοβουλιών αντίστασης, τοπικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων νεολαίας.
Θα λειτουργήσουν βιβλιοπωλείο, διεθνής κουζίνα, ταβέρνα, και μπαρ.
Πρόσβαση/Πληροφορίες:
Με το ΜΕΤΡΟ, από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ «Κεραμεικός» ή «Ελαιώνας».
Είσοδος ενίσχυσης 5 Ευρώ για κάθε ημέρα και 8 Ευρώ για το διήμερο.
Μειωμένη διήμερη είσοδος ενίσχυσης 7 Ευρώ για όποι@ την προμηθευτεί πριν το φεστιβάλ.
Είσοδος ελεύθερη για τους ανέργους, ντόπιους ή πρόσφυγες/μετανάστες.
Μέχρι τώρα συμμετέχουν/ στηρίζουν με αλφαβητική σειρά:
ΑΔΕΔΥ
Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά
Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση
Αντισώματα
Αφγανική Κοινότητα
Βαβέλ Κέντρο Ημέρας
ΒΙΟ.ΜΕ.
Βολιβιανοί Αθήνας
Δίκτυο Αλληλεγγύης Καισαριανής
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δίκτυο Σπάρτακος
Δημοτική παράταξη «Κόντρα στο Ρεύμα»
Δημοτική παράταξη «Πόλης ξεκίνημα»
ΔΥΠΛΑ Δίκτυο Υποστήριξης Προσφύγων Λαυρεωτική
Ένωση Φιλιππινέζων Ελλάδος «Kasapi Hellas»
«Eκδόσεις των Συναδέλφων»
Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
Ένωση Αφρικανών Γυναικών
Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων
Επιτροπή Μαδαγασκάρης
Επιτροπή Τυνησίας
Ζωντανή Βιβλιοθήκη
Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
ΚΕΘΕΑ MOSAIC
Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης Λαών Τουρκίας και Κουρδιστάν
Κίνηση Χειραφέτησης Α.με.Α «Μηδενική Ανοχή»
Κοινότητα Αιθιοποίας
Κοινότητα Γκάνας
Κοινότητα Γουινέας
Κοινότητα Ζιμπάμπουε
Κοινότητα Καμερούν
Κοινότητα Κενυατών
Κοινότητα Μοζαμβίκης
Κοινότητα Ν. Αφρικής
Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αθήνας (Κ.Ι.Φ.Α)
Λαϊκή Συνέλευση Περάματος
Λαϊκή Συνέλευση πλατείας Νέας Σμύρνης
ΛΟΑ ΑμΕΑ
Mαροκινή Κοινότητα Ελλάδας
Μεσοποταμία
Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων
Οικογένειες «Ουράνιο Τόξο»
ΟΛΜΕ
Ομάδα αλληλεγγύης προσφύγων Μαλακάσας
Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην εκπαίδευση
ΠΟΕΔΗΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν
ΠΟΠΟΚΠ
Πίσω Θρανία
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλκίδας σε πρόσφυγες – μετανάστες/στριες
Πρωτοβουλία για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από τον καταυλισμό Εσκί Καπου
Σκώρος
Σιέρα Λεόνε
Στην αυλή του Αχιλλέα Γαργάλη
Συλλογικές δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 Άνω
Σύλλογος Αλβανών φοιτητών «Studenti»
Σύλλογος δασκάλων Αιγάλεω
Σύλλογος MAMA NA MWANA
Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας Ελλάδας
Σύλλογος Τυνήσιων Ελλάδας
Σύλλογος Υπαλλήλων Grupama Ασφαλιστική
Συντονισμός Σωματείων και φορέων για το προσφυγικό
Σωματείο εγαζομένων στο ΕΤΑΑ
Σωματείο εργαζομένων στον ΟΑΕΕ
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
«Τα μπαλόνια της αγάπης»
Τανζανική Κοινότητα
Τροφοσυλλέκτες: Αλληλέγγυα δομής Αξιοπρέπειας για την τροφή
Χώρος στέγασης City Plaza
Bangla Academy
«Doel» Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαγκλαντές
Στις 7 Ιούνη πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ συνέντευξη τύπου για την 10η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» που γίνεται στη Γεωπονική Σχολή στις 10 και 11 Ιούνη. Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της 10ης Αντιρατσιστικής Γιορτής από διοργανωτές και συμμετέχοντες, καθώς και η κατάσταση των προσφύγων σε πολλά προσφυγικά κέντρα, από μέλη ομάδων αλληλεγγύης.
Τη συνέντευξη άνοιξε ο Θανάσης Κούρκουλας εκ μέρους των διοργανωτών, που παρουσίασε το πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα της 10ης Αντιρατσιστικής Γιορτής. Ενός μεγάλου γεγονότος, μιας συνάντησης – όπως είπε – αλληλεγγύης και κοινού αγώνα προσφύγων/μεταναστών και ντόπιων που φιλοδοξεί να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν και να δυναμώσει τη φωνή όσων αντιστέκονται στις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης Φρούριο που εφαρμόζει η Ελλάδα. Χαρακτήρισε απάνθρωπη και παράνομη τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που απελαύνει έως και Σύριους πρόσφυγες στην «ασφαλή» Τουρκία του Ερντογάν, ενώ για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στη χώρα είπε πως χρειάζεται καθημερινός συντονισμένος αγώνας από τις συλλογικότητες και τους ανθρώπους του κινήματος αλληλεγγύης ώστε να ζήσουν σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας μέσα στις πόλεις, με δικαιώματα, αντί για τα προσωρινά άθλια στρατόπεδα που συνήθως βρίσκονται στη μέση του πουθενά και δεν διαθέτουν βασικές υποδομές.
Ο Γρηγόρης Καλομοίρης από την ΑΔΕΔΥ τόνισε πως αποδέχτηκαν την πρόταση να συμμετέχουν στην γιορτή χωρίς καμία επιφύλαξη. Μας είπε πως η ΑΔΕΔΥ αγωνίζεται ενάντια στους αποκλεισμούς, το ρατσισμό και το φασισμό, αλλά και ενάντια στις πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο, τα κλειστά σύνορα, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η λογική της αποτροπής, των άθλιων συνθηκών διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, τα μηδενικά εργασιακά δικαιώματα για τα θύματα της φτώχειας και του πολέμου, είναι η άλλη πλευρά της σκληρής λιτότητας και της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης. Γι’αυτό πρέπει ενωμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στην Ευρώπη φρούριο αλλά και ενάντια στα μνημόνια.
Η Λορέτα Μακόλι (Ένωση Αφρικανών Γυναικών) υπογράμμισε ότι οι Αφρικανές Γυναίκες ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα και να δοθούν χαρτιά σε όλους τους πρόσφυγες. «Η ΕΕ που μιλάει με τις κυβερνήσεις των χωρών της Αφρικής για να απελαθούν οι πρόσφυγες, το κάνει ξεχνώντας πως η Ευρώπη στήριξε τις δικτατορίες που μας αναγκάζουν να φύγουμε από την Αφρική», είπε χαρακτηριστικά η Λορέτα. Τόνισε πόσο λάθος είναι να θεωρείται πρόσφυγας μόνο κάποιος που στη χώρα του υπάρχει πόλεμος, αφού δεν πεθαίνει κάποιος μόνο εξαιτίας του πολέμου, αλλά και από την πείνα, την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, την έλλειψη ελευθερίας. Ακόμα και όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα πολλά χρόνια, πρόσθεσε η Λορέτα, δεν έχουν δικαιώματα και για να ανανεώνουν την άδεια παραμονής απαιτούνται ένσημα, που με τέτοια ανεργία πολύ δύσκολα μπορούν να έχουν. Αυτά τα προβλήματα τα ήξερε η σημερινή κυβέρνηση πριν γίνει κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά η Λορέτα, αλλά δεν θέλει να κάνει κάτι γι’ αυτά. Ανοιχτά σύνορα και δικαιώματα για όλους είναι αυτό που ζητάνε οι Αφρικανές Γυναίκες.
Ο Μάριος Λώλος, από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, στηλίτευσε έντονα τον αποκλεισμό των φωτορεπόρτερ από τα κέντρα κράτησης αλλά και τις τρεις επιχειρήσεις που έγιναν στην Ειδομένη – ως την τελική εκκένωσή της. Στην εκκένωση της Ειδομένης από τους 4000 πρόσφυγες που βρίσκονταν εκεί επιτράπηκε η παρουσία μόνο σε έναν φωτορεπόρτερ και στην κάμερα της ΕΡΤ, ενώ στα κέντρα που έχουν μεταφερθεί οι πρόσφυγες δεν επιτρέπετε η είσοδος στους φωτορεπόρτερ. Οι πρόσφυγες κρατούνται μακριά από τον αστικό ιστό, και μακριά από τα μάτια του κόσμου. «Όσο και να μας το απαγορευουν, εμείς θα είμαστε εκεί», τόνισε ο Μάριος.
Ο Ταχίρ Αλιζαντά από την Αφγανική Κοινότητα είπε πως στο Αφγανιστάν δεν μπορεί κανείς να ζήσει ασφαλήςεξαιτίας της Ευρώπης και της Αμερικής που έφτιαξαν τους Ταλιμπάν. Και εδώ που έρχονται δεν έχουν δικαιώματα. Ακόμα και για ταφή των μουσουλμάνων στην Κομοτηνή, είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να εξασφαλίσουν χρήματα οι ίδιοι ή οι κοινότητές τους, το κράτος δεν εξασφαλίζει τίποτα. Οι πρόσφυγες που έρχονται τώρα, συνέχισε ο Ταχίρ, δεν θα μπορέσουν ποτέ να ενταχθούν στην κοινωνία, όταν μένουν έξω από κατοικημένες περιοχές, χωρίς να μαθαίνουν τη γλώσσα, και στιβάζονται κατά χιλιάδες.
Ο Γιώργος Τσιάκαλος μίλησε για την Ειδομένη και τόνισε πως η κατάσταση στα κέντρα που έχουν μεταφερθεί οι πρόσφυγες είναι χειρότερη από την Ειδομένη. Τουλάχιστον προηγουμένως πήγαιναν αλληλέγγυοι, κάλυπταν κάποιες από τις ανάγκες των προσφύγων, τώρα αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Οι πρόσφυγες είναι τελείως απομονωμένοι. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι εταιρείες κέτερινγκ παραδίδουν τα γεύματα συγκεκριμένες ώρες, παρότι λόγω του ραμαζάνι πολλοί πρόσφυγες τρώνε μετά τις 9, και με τις υψηλές θερμοκρασίες ο κίνδυνος δηλητηριάσεων είναι υπαρκτός. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα να απομονώνονται οι πρόσφυγες, οι εκατοντάδες άνθρωποι που φιλοξενούν πρόσφυγες το σπίτι τους, όπως και ο ίδιος, δείχνουν ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε. Η επανένωση οικογενειών είναι ένα ακόμα θέμα που πρέπει να προχωρήσει με πρόσληψη προσωπικού, ενώ καίριο ζήτημα είναι η εκπαίδευση των παιδιών.
Η Κέλλυ Κατσαουνη και ο Νίκος Ξαρχάκος, από την ομάδα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Μαλακάσας είπαν: Η Μαλακάσα είναι ένα από τα κέντρα με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης. Η ομάδα των αλληλέγγυων δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή. Κάποιοι από τους πρόσφυγες έχουν πέσει θύματα μαύρης και απλήρωτης εργασίας, ενώ συχνό είναι το φαινόμενο να συλλαμβάνονται πρόσφυγες που έχουν λήξει τα χαρτιά τους όταν βγαίνουν από το στρατοπεδο. Ιατρική περίθαλψη δεν υπάρχει, ούτε αρκετά φάρμακα, ενώ το φαγητό είναι άθλιο. Όσο για την εκπαίδευση, η κοινωνία στέκεται απέναντι στο να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, ενώ σχετική απόφαση έχει πάρει και ο δήμαρχος, παρότι δεν είναι αρμόδιος.
Ο Δημήτρης Λαβατσής, από την ομάδα αλληλεγγύης «Λάθρα» της Χίου, κατήγγειλε περιστατικά βιαιοπραγίας και επιθέσεων από χρυσαυγίτες με την ανοχή της αστυνομίας σε αλληλέγγυους, πρόσφυγες και έναν νοσηλευτή, ύστερα από ένα περιστατικό όπου πρόσφυγες έβαλαν φωτιά σε κάδους. Οι πρόσφυγες είναι εξαντλημένοι ηθικά και οικονομικά, σε πλήρες αδιέξοδο, και δεν ξέρουν τι πρόκειται να τους συμβεί. Είναι λογικό να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες απελπισίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Και οι τοπικές αρχές με τη στάση τους επιδεινώνουν το πρόβλημα.
Ο Αμίρ, Ιρανός πρόσφυγας από Σκαραμαγκά μας είπε ότι στο Ιράν μπορείς να πας φυλακή ακόμα και για κάτι που είπες. Και μίλησε για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Σκαραμαγκά, όπου το φαγητό είναι λίγα μακαρόνια ή λίγο ρύζι χωρίς γεύση, οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες και δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση για τα παιδιά.
Η Στέλλα Ρουμελιώτη, αλληλέγγυα από Σκαραμαγκά μας πληροφόρησε ότι μεγάλο πρόβλημα για τους πρόσφυγες είναι ότι δεν μπορούν να συνδεθούν στο ίντερνετ για να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες που θα τους βοηθήσουν να φύγουν από την Ελλάδα. Επισήμανε την ανάγκη να πάνε οι υπηρεσίες σε όλα τα στρατόπεδα, ενώ και εκείνη μίλησε για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Σκαραμαγκά.
Η Μαρία Παναγιωτίδου, εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού», μας ενημέρωσε ότι η Καβάλα τον τελευταίο καιρό αποτελούσε ενδιάμεσο προορισμό στο ταξίδι των προσφύγων από τα νησιά προς την Ειδομένη.Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγες βρίσκονται σε έναν πρόχειρα διαμορφομένο χώρο στο Εσκί – Καπού.Ο χώρος αυτός απέχει 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης (ενώ δεν συνδέεται με αυτή μέσω αστικής συγκοινωνίας) και έτσι οι πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να μετακινηθούν στην πόλη αναγκάζονται να περπατάνε. Μας ενημέρωσε επίσης για την μεγάλη έλλειψη ιατρικής περίθαλψης αλλά και την πλήρη έλλειψη παιδείας που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εκεί. Τέλος, τόνισε ότι η Πρωτοβουλία αγωνίζεται με κάθε μέσο για την μεταφορά των προσφύγων σε έναν χώρο που να μπορεί να καλύψει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες.
Η Σεβαστή Παπαμιχαήλ, από την «Ομάδα στήριξης προσφύγων και μεταναστών Καλύμνου» κατήγγειλε την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, η οποία κατήργησε την συνθήκη της Γενεύης και εγκλώβισε πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλιες συνθήκες εντός των ελληνικών συνόρων, που Είπε ότι στην Κάλυμνο το κράτος είναι ανύπαρκτο, και ο χώρος που διαμένουν οι πρόσφυγες (για πάνω από δύο μήνες) έχει διαμορφωθεί και λειτουργεί αποκλειστικά από εθελοντές. Παρουσίασε τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου: οι πρόσφυγες μεταφέρονται στην Ρόδο δεμένοι σαν κρατούμενοι, ενώ δεν υπάρχει μέρος για να μείνουν. Διάφορες οικογένειες (όπως αυτή της Φαισά) χωρίζονται για πάντα, με τα μέλη τους που δεν καταφέρνουν να πάρουν άσυλο, να κινδυνεύουν με απέλαση. Για αυτούς τους λόγους, μας τόνισε ότι η Ομάδα στήριξης προσφύγων και μεταναστών Καλύμνου διεκδικεί τερματισμό του πολέμου στη Συρία, ανοιχτά σύνορα, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες – μετανάστες και για ντόπιους, ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους κράτησης σε όλες τις αλληλέγγυες ομάδες.
Ο Γιάννης Σωφρόνης, μέλος της «Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Χαλκίδας σε πρόσφυγες μετανάστες/μετανάστριες (Ριτσώνα)» κατήγγειλε τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στο -εξαιρετικά απομακρυσμένο από το κέντρο της πόλης- κέντρο κράτησης της Ριτσώνας. Μας εξήγησε ότι ο χώρος αυτός ήταν στρατόπεδο και ελέγχεται από το στρατό. Ότι οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες (τέσσερις τουαλέτες για τον πληθυσμό των προσφύγων και μεταναστών/μεταναστριών), ότι υπάρχει έλλειψη σε ιατρική περίθλαψη, αλλά και σε βασικά πράγματα όπως ρεύμα. Τόνισε ότι η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης Χαλκίδας σε πρόσφυγες διεκδικεί το κλείσιμο του κέντρου κράτησης και την μετακίνηση των προσφύγων σε άλλο μέρος.
Στη Συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης ο Γιουσούφ από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, ο Ζούρι Αμπντερραχίμ από τη Μαροκινή Κοινότητα, ο Γιάννης Πασσάς, μουσικός από το συγκρότημα BEGGARS που συμμετέχει στη 10ηΑντιρατσιστική Γιορτή, καθώς και μέλη του πολιτικού συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας που δήλωσαν τη στήριξή τους στους πρόσφυγες και κάλεσαν στην Γεωπονική στις 10 και 11 Ιούνη.
Το τελικό πρόγραμμα της 10ης Γιορτής και χρήσιμες πληροφορίες ΕΔΩ