Καθώς οι ειδήσεις για την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας κάνουν το γύρο του κόσμου, αρχίζουν να εμφανίζονται κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στις προσφύγισσες και πρόσφυγες στο Ισπανικό Κράτος.

Την Παρασκευή 6/3 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Κάδις. Κάποια από τα συνθήματα στα πανό έγραφαν: «SOS για μια Ευρώπη ανοιχτή και αλληλέγγυα στους πρόσφυγες» ή «η Ευρώπη διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τον ίδιο λόγο στη Μαδρίτη, έξω από το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών. Σε λίγες μέρες ετοιμάζονται κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στη Χώρα των Βάσκων. Ένα από τα αιτήματα πολλών δήμων συνεχίζει να είναι «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στις πόλεις μας». Οι κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις που καλούν στις κινητοποιήσεις καταγγέλλουν την συνθήκη ντροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Χθες και σήμερα τα βίντεο https://www.facebook.com/watch/?v=317680919190241 και η μαρτυρία του Ισπανού ευρωβουλευτή των Anticapitalistas Μιγκέλ Ουρμπάν από την επίσκεψή του στη Λέσβο περιλαμβάνονται στις ειδήσεις σημαντικών ισπανικών μέσων και κυκλοφορούν μαζικά στα κοινωνικά δίκτυα. https://www.elsaltodiario.com/…/miguel-urban-batalla-lesbos…

Ετικέτες