Ζητάμε οι ομοσπονδίες μας να βγουν μπροστά σε ένα αγώνα διάρκειας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, έναν αγώνα που ταυτόχρονα θα αντιτίθεται στην αύξηση του ωραρίου, τις συγχωνεύσεις και την «αξιολόγηση».

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν φτάσει στα όρια. Εργάζονται με αυτό το καθεστώς 10 και 15 χρόνια, περιπλανώνται κάθε χρόνο σε όλα τα σχολεία της χώρας και κάθε καλοκαίρι απολύονται. Δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα στις άδειες μητρότητας  και ασθένειας. Είναι εργαζόμενοι λάστιχο που  μπορεί για να  συμπληρώσουν το ωράριό τους να πηγαίνουν έως και σε 5 σχολεία και να εκτελούν καθήκοντα πέρα από αυτά που τους αναλογούν.

Είναι το νέο μοντέλο για όλους τους εκπαιδευτικούς που προωθούν από κοινού το Υπ. Παιδείας και ο ΟΟΣΑ.

Οι αναπληρωτές έχουν ακόμη να αντιμετωπίσουν την επιχειρούμενη αλλαγή στον τρόπο διορισμού τους με την επιβολή «προσοντολόγιου» που θα τινάξει τους πίνακες προϋπηρεσίας στον αέρα.

Γι' αυτούς τους λόγους μέσα από τις ενώσεις αλλά κυρίως μέσα από αγωνιστικούς πρωτοβάθμιους συλλόγους και τοπικές ΕΛΜΕ έχουν προκύψει οι κινητοποιήσεις 23/2 και 2/3 στο Υπουργείο Παιδείας.

Θα ήταν λογικό ιδιαίτερα την  Παρασκευή 2 Μαρτίου η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ να κηρύξουν απεργία για να πάρει η κινητοποίηση το βάρος που της αξίζει, αλλά, δυστυχώς οι ομοσπονδίες μας συνεχίζουν την ανοιχτά φιλοκυβερνητική στάση τους.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για τις 2 Μάρτη, από τη ΔΟΕ, περιμένουμε ακόμα.

Δεν ζητάμε βέβαια απλά μια 24ωρη απεργία.

Ζητάμε οι ομοσπονδίες μας να βγουν μπροστά σε ένα αγώνα διάρκειας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, έναν αγώνα που ταυτόχρονα θα αντιτίθεται στην αύξηση του ωραρίου, τις συγχωνεύσεις και την «αξιολόγηση».

Αντίθετα, όμως, με την ακινησία της η ΔΟΕ στο θέμα της 2χρόνης προσχολικής αγωγής ρίχνει νερό στο μύλο της ΚΕΔΕ που βάζει σε αντιπαράθεση νηπιαγωγούς και εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς.

Τελικά οι ΔΟΕ - ΟΛΜΕ  με την στάση τους κλείνουν το μάτι στην κυβέρνηση να περάσει αμαχητί όλη την ατζέντα της από την παιδεία, έως τους πλειστηριασμούς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ζητάμε έστω και τώρα να βγει απεργία την Παρασκευή 2 Μαρτίου.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στην κινητοποίηση της Παρασκευής, στη 1μμ, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, αξιοποιώντας έστω τις στάσεις εργασίας των συλλόγων τους και της ΟΛΜΕ.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους και τις ενώσεις τους στην πανελλαδική συνέλευση, στις 5μμ, στο κτήριο του παιδαγωγικού  της Αθήνας (Ναυαρίνου) για να βάλουμε τις βάσεις ενός αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και του δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους και όλες.