Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση νέας συνέλευσης, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:00, στην ΑΔΕΔΥ (Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων, Αθήνα), προκειμένου να προχωρήσουμε με συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς τις 8 Μάρτη, να εμβαθύνουμε τη συζήτησή μας ως προς το περιεχόμενο και τη μορφή του αγώνα μας, καθώς και να αποφασίσουμε το κείμενο που θα λειτουργεί ως ανακοίνωση-κάλεσμα της συνέλευσής μας για τις κινητοποιήσεις της 8ης Μαρτίου.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου συνέλευση για την οργάνωση απεργίας, κινητοποιήσεων και δράσεων τη φετινή 8η Μαρτίου, ημέρα-ορόσημο του αγώνα των γυναικών για χειραφέτηση και ίσα δικαιώματα στη δουλειά και την κοινωνία ευρύτερα. Στη συνέλευση συμμετείχε πλήθος εργαζόμενων και άνεργων γυναικών, συνδικαλίστριες, φοιτήτριες, μαθήτριες, φεμινιστικές συλλογικότητες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Διατυπώθηκε και συμφωνήθηκε η ανάγκη να προχωρήσουμε στην οργάνωση μαζικών και ενωτικών κινητοποιήσεων στις 8 Μάρτη, στα πρότυπα των γυναικείων απεργιακών κινητοποιήσεων που έγιναν πέρσι σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορέσουν να γίνουν ορατά τα αιτήματά μας και να αγκαλιαστούν από το σύνολο των καταπιεζόμενων υποκειμένων σήμερα. Ο τόνος δόθηκε στο στίγμα αυτών των κινητοποιήσεων, ένα στίγμα διπλά απεργιακό, αλλά και αντικυβερνητικό: απεργία από τη δουλειά - απεργία από το σπίτι, ίσα δικαιώματα στη δουλειά - δημόσιες δομές κοινωνικής πρόνοιας.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για την προσπάθεια που γίνεται εδώ και καιρό, σε μια σειρά σωματεία δήμων, της εκπαίδευσης, της υγείας και στην ίδια την ΑΔΕΔΥ, ώστε να κηρυχτεί απεργία στις 8 Μαρτίου, γεγονός που θα αποτελέσει κεντρικό πυλώνα του αγώνα μας. Την ίδια στιγμή, επιχειρούμε την κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων και μαθητικών κοινοτήτων.

Σε σύνδεση με το διεθνές γυναικείο κίνημα, ακούστηκε χαιρετισμός από την πανισπανική συνέλευση για τη γυναικεία απεργία την 8η Μάρτη. Ο χαιρετισμός που μας έστειλαν πέρασε ομόφωνα από μια συνέλευση 500 γυναικών, που εκπροσωπούν πολλές ακόμα και επιθυμούν συντονισμό με τις δικές μας δράσεις στην Ελλάδα.

Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση νέας συνέλευσης, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:00, στην ΑΔΕΔΥ (Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων, Αθήνα), προκειμένου να προχωρήσουμε με συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς τις 8 Μάρτη, να εμβαθύνουμε τη συζήτησή μας ως προς το περιεχόμενο και τη μορφή του αγώνα μας, καθώς και να αποφασίσουμε το κείμενο που θα λειτουργεί ως ανακοίνωση-κάλεσμα της συνέλευσής μας για τις κινητοποιήσεις της 8ης Μαρτίου. Απευθυνόμαστε στο σύνολο των συλλογικοτήτων και των αγωνιστριών που εντάσσονται στον φεμινιστικό αγώνα και θα μεριμνήσουμε ώστε να διευρυνθεί η παρουσία τους στη νέα συνέλευση, για να εξασφαλιστεί η ευρύτερη και απαραίτητη ενότητα στην πάλη ενάντια στη γυναικεία εκμετάλλευση, ενάντια σε ένα σύστημα που γεννά πλήθος καταπιέσεων.