Σαν Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς θέλουμε να ξαναεκφράσουμε αυτό που οι ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ έχουν απερίφραστα δηλώσει. Δε δεχόμαστε τη Χρυσή Αυγή, μέλη και βουλευτές της να προσέρχονται στο νοσοκομείο με οποιαδήποτε δικαιολογία και να δίνουν αίμα χρησιμοποιώντας το για τις μισαλλόδοξες και φασιστικές τους πρακτικές και προπαγάνδα.

Το Σάβ­βα­το 23 Νο­έμ­βρη 2013, στην αι­μο­δο­σία του Γ.Ν.Α. Γ.Γεν­νη­μα­τάς, συ­γκε­ντρώ­θη­καν απροει­δο­ποί­η­τα 100μέ­λη της Χρυ­σής Αυγής με επι­κε­φα­λής τους βου­λευ­τές Κα­σι­διά­ρη και Πα­να­γιώ­τα­ρο. Ζή­τη­σαν να δώ­σουν αίμα για την τρά­πε­ζα αί­μα­τος της «πρά­σι­νης πτέ­ρυ­γας» τη γνω­στή τρά­πε­ζα αί­μα­τος της Χρυ­σής Αυγής, η οποία βάλ­λει κατά των με­τα­να­στών, των ομο­φυ­λό­φι­λων, και των παι­διών με ει­δι­κές ανά­γκες και βρί­σκε­ται πίσω από τις «εθε­λο­ντι­κές» αι­μο­δο­σί­ες μόνο για Έλ­λη­νες της Χρυ­σής Αυγής. Μά­λι­στα στην ιστο­σε­λί­δα της Χρυ­σής Αυγής υπάρ­χει η συ­νέ­ντευ­ξη και οι φω­το­γρα­φί­ες του Κα­σι­διά­ρη έξω από την αι­μο­δο­σία μας, ο οποί­ος φο­ρά­ει τη γνω­στή μπλού­ζα της Χρυ­σής Αυγής.

Η Διοί­κη­ση του Νο­σο­κο­μεί­ου, ενώ ενη­με­ρώ­θη­κε εκεί­νη τη στιγ­μή, δεν πα­ρου­σιά­στη­κε στο Νο­σο­κο­μείο και σε συ­νεν­νό­η­ση με την αι­μο­δο­σία, επέ­τρε­ψε τη δια­δι­κα­σία για πε­ρί­που 40ά­το­μα.

Σαν Σω­μα­τείο ερ­γα­ζο­μέ­νων Γ.Ν.Α. Γ. Γεν­νη­μα­τάς θέ­λου­με να ξα­να­εκ­φρά­σου­με αυτό που οι ΟΕΝΓΕ, ΠΟ­Ε­ΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ  έχουν απε­ρί­φρα­στα δη­λώ­σει. Δε δε­χό­μα­στε τη Χρυσή Αυγή, μέλη και βου­λευ­τές της να προ­σέρ­χο­νται στο νο­σο­κο­μείο με οποια­δή­πο­τε δι­καιο­λο­γία και να δί­νουν αίμα χρη­σι­μο­ποιώ­ντας το για τις μι­σαλ­λό­δο­ξες και φα­σι­στι­κές τους πρα­κτι­κές και προ­πα­γάν­δα.

Να ση­μειώ­σου­με ότι, την προη­γού­με­νη μέρα το Υπουρ­γείο Υγεί­ας αρ­νή­θη­κε να στεί­λει κι­νη­τές μο­νά­δες αι­μο­δο­σί­ας στα γρα­φεία τους και τα νο­σο­κο­μεία ΕΛΠΙΣ και Παί­δων Αγία Σοφία απέρ­ρι­ψαν το αί­τη­μα της Χρυ­σής αυγής να γίνει αι­μο­δο­σία της σε αυτά.

Σαν Σω­μα­τείο θέ­λου­με να προ­στε­θού­με στα δε­κά­δες σω­μα­τεία των νο­σο­κο­μεί­ων που έχουν αρ­νη­θεί την αι­μο­δο­σία της Χρυ­σής Αυγής και κα­λού­με τη Διοί­κη­ση και όλα τα τμή­μα­τα του Νο­σο­κο­μεί­ου μας (ει­δι­κά την αι­μο­δο­σία) όταν, με προει­δο­ποί­η­ση ή απροει­δο­ποί­η­τα όπως το Σάβ­βα­το 23 Νο­εμ­βρί­ου, ενη­με­ρώ­νο­νται για εί­σο­δο της Χρυ­σής Αυγής στο Νο­σο­κο­μείο να μας ει­δο­ποιούν προ­κει­μέ­νου να προ­βού­με στις απα­ραί­τη­τες πο­λι­τι­κές ενέρ­γειες για να ακυ­ρώ­νου­με τα σχέ­διά τους.

Κα­λού­με τη Διοί­κη­ση του Νο­σο­κο­μεί­ου μας, να συ­μπλεύ­σει με τις υπό­λοι­πες Διοι­κή­σεις της χώρας που έχουν αρ­νη­θεί τις ρα­τσι­στι­κές φιέ­στες των νε­ο­να­ζί στα νο­σο­κο­μεία τους.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΌΣΟΥΣ ΤΟ ΈΧΟΥΝ ΑΝΑ­ΓΚΗ,

ΤΑ ΝΟ­ΣΟ­ΚΟ­ΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙ­ΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 (ΜΕ­ΤΑ­ΝΑ­ΣΤΕΣ, ΝΤΟ­ΠΙΟΥΣ, ΤΟ­ΞΙ­ΚΟ­ΜΑ­ΝΕΙΣ ΑΝ­ΘΡΩ­ΠΟΥΣ ΜΕ ΕΙ­ΔΙ­ΚΕΣ ΑΝΑ­ΓΚΕΣ) ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙ­ΤΡΕ­ΨΟΥ­ΜΕ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

(ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΜΠΛΟΥ­ΖΕΣ, ΠΑΝΟ, ΔΙΑ­ΚΡΙ­ΤΙ­ΚΑ)

ΝΑ ΕΡ­ΧΟ­ΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟ­ΣΟ­ΚΟ­ΜΕΙΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΙ­ΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑ­ΣΟΣ ΝΑ ΔΙ­ΝΟΥΝ ΣΥ­ΝΕ­ΝΤΕΥ­ΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥ­ΜΑ ΜΑΣ ΕΠΙ­ΚΑ­ΛΟΥ­ΜΕ­ΝΟΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΑΙ­ΜΟ­ΔΟ­ΣΙΑΣ.

ΤΟ Δ.Σ

Ετικέτες