Το «ξήλωμα» του δημόσιου συστήματος υγείας, το λουκέτο σε δεκάδες νοσοκομεία και εκατοντάδες υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις και οι απολύσεις εργαζομένων είναι η μεθοδευμένη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας από τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση

Προκειμένου να ανταπεξέλθει στις μνημονιακές της υποχρεώσεις για μείωση του κόστους στο χώρο της υγείας από 10,5% του ΑΕΠ σε 6% , η κυβέρνηση συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της , υλοποιώντας το σχεδιασμό της για κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων μέσω των συγχωνεύσεων και των νέων οργανογραμμάτων που ήδη εφαρμόζονται σε αρκετά νοσοκομεία. Η επιβεβαίωση έρχεται δια στόματος του Υπ. Υγείας για τα έξι πρώτα νοσοκομεία της Αττικής και τα τρία στην Θεσσαλονίκη που μπαίνουν στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων- καταργήσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης, παρά τις κενές υποσχέσεις ότι ο χώρος της Υγείας δε θα πειραχτεί , είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει χωρίς κανένα ενδοιασμό και με μεγάλη ευχαρίστηση, την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Το λουκέτο σε νοσοκομεία και μονάδες του ΕΟΠΥΥ, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες που ανοίγουν ουσιαστικά και το δρόμο για απολύσεις, είναι η μόνη πραγματικότητα που θα αποβεί ολέθρια για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα οδηγήσει σε ένα εξαθλιωμένο σύστημα Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη που υπάρχει να δοθεί ένα τέλος στις εγκληματικές πολιτικές της συγκυβέρνησης. Η Υγεία δε μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν «περιττό δημοσιονομικό βάρος» που θα παραδοθεί σαν ένα ακόμα φιλέτο στον ιδιωτικό τομέα.

Μόνη διέξοδος για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά σχέδια τους είναι ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων στην Υγεία μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού. Μόνο η συσπείρωση και η αντίσταση της κοινωνίας θα βάλει τέλος στην καταστροφή που επιδίδονται οι ακραιφνείς θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών!

ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ