Η Γ.Σ. στις 30 Οκτωβρίου 2013 ψήφισε το πλαίσιο αγώνα ως εξής :

1.    Πενθήμερη απεργία 4-8.11.2013 και υποστήριξη της απόφασής μας στην Ομοσπονδία. Περιφρούρηση της απεργίας και γενικό-καθολικό κλείσιμο όλων των κτηρίων του ΕΚΠΑ.
2.    Το κλείσιμο της Πανεπιστημιακής Λέσχης εφαρμόζεται και το Σαββατοκύριακο 2-3.11.2013.
3.    Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια συνεχίζουν να είναι στη διάθεση του αγώνα μας αποτελώντας ένα αγωνιστικό φόρουμ όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των συνδικάτων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εργασίας. Στόχος μας παραμένει η ήττα της πολιτικής των απολύσεων και της διάλυσης του Πανεπιστημίου.
4.    Η Δ/νση Διοικητικού παραμένει κλειστή, η λειτουργία της ελέγχεται από την απεργιακή επιτροπή και ο χώρος περιφρουρείται συνεχώς προκειμένου να μην αποσταλούν στοιχεία στο Υπουργείο.
5.    Ορίζεται προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Ν.1264/82 όπως τροποποιήθηκε με τον 1915/90 και λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 51 του Ν.1892/90 περί «Επαναοριοθέτησης του Δημόσιου Τομέα») αποκλειστικά ως εξής:
6.    Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη μισθοδοσία του προσωπικού του Πανεπιστημίου που δεν απεργεί  (ΔΕΠ, ΕΙΔΙΠ, ΕΤΕΠ, κλπ) και να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων στο προσωπικό της καθαριότητας του πανεπιστημίου.
7.    Τρεις συνάδελφοι από τον ΕΛΚΕ αποκλειστικά για τη μισθοδοσία των εκτάκτων συναδέλφων, για τους οποίους δεν έχει ήδη καταβληθεί η μισθοδοσία τους έως και τον Αύγουστο, για την Δευτέρα 4.11.2013 και την Τρίτη 5.11.2013 μόνο.
8.    Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη φύλαξη των κτηρίων της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και της ΣΘΕ επειδή σε αυτά υπάρχουν ευαίσθητα υλικά.
9.    Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο των κρίσιμων εγκαταστάσεων στην τηλεδιοίκηση ΣΘΕ.
10.    Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο ευαίσθητων εγκαταστάσεων στο Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.
11.    Δημιουργία ομάδας νομικής υποστήριξης για όλους τους συναδέλφους  (απογραφέντες και μη) που εμπίπτουν στην ΚΥΑ
12.    Επόμενη Γ.Σ. του Συλλόγου την Παρασκευή 8/11/2013 εκτός εάν οι εξελίξεις επιτάξουν τη σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα 4-8/11/2013.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ

1.    Σε σχέση με τα αιτήματα που διαβιβάστηκαν στην Γενική Συνέλευση από την Τριμελή Επιτροπή της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου, αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα τα κατεπείγοντα ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της απεργίας μας, σε συνεννόηση με τις κατά τόπου απεργιακές επιτροπές, το Διοικητικό Συμβούλιο και την Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή και είμαστε σε διάλογο με την Τριμελή Επιτροπή της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου.
2.    Την Πέμπτη 31/10/2013 στις 10.00 στο Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ, πραγματοποιούμε Συνάντηση με τους εργαζόμενους του Υπ. Ανάπτυξης και λοιπά σωματεία του δημόσιου τομέα.
3.    Μαζική παρουσία στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Δευτέρα 4/11/2013 όπου θα γίνει η Εκδίκαση των Ασφαλιστικών μέτρων για το θέμα της διαθεσιμότητας των Διοικητικών Υπαλλήλων των Πανεπιστημίων (Αίθουσα Διασκέψεων Ολομέλειας του ΣτΕ)
4.    Το Σάββατο 2/11/2013 στις 18.00 συμμετέχουμε στην εκδήλωση που διοργανώνεται στη Βίλα Ζωγράφου με θέμα: "Οι νέες συνθήκες εργασίας, τα όρια και οι προοπτικές του συνδικαλισμού και η σύνδεση των εργατικών αγώνων με τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα που δρουν στις γειτονιές".
5.    Την Τετάρτη 6/11/2013 συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
6.    Την Πέμπτη 7/11/2013 και ώρα 12:00, καλούμε σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
7.    Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων του Πολυτεχνείου, συνδιοργανώνουμε μαζί με τους συναδέλφους μας από το ΕΜΠ, εκδηλώσεις-δράσεις προβολής του αγώνα μας, το τριήμερο 15-17/11/2013 στο Πολυτεχνείο.
8.    Καλούμε τα συνδικάτα και τα τοπικά δίκτυα αλληλεγγύης της Αττικής σε συζήτηση για την ενημέρωση και οργάνωση της αλληλεγγύης στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.
9.    Καλούμε τους συλλόγους των διδασκόντων και όλων των άλλων κατηγοριών εργαζομένων και των φοιτητών του ΕΚΠΑ να δώσουν κοινή μάχη με τους διοικητικούς υπαλλήλους για την ανατροπή των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων και την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου.
10.    Καλούμε τους εργαζόμενους άλλων φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν σε κοινές απεργιακές δράσεις.
11.    Οργάνωση εκδήλωσης για τα παιδιά των συναδέλφων με τη συμμετοχή εργαζόμενων ειδικών παιδαγωγών με δράσεις όπως παιδικό χαριστικό παζάρι ανταλλαγής, ζωγραφική, κατασκευή πανό, ανάγνωση παιδικού παραμυθιού και συλλογική κουζίνα και δημοσίευσή τους.
12.    Οργάνωση συνάντησης με μέλη ΔΕΠ της ακαδημαϊκής κοινότητας και συζήτηση για κοινές δράσεις προβολής του αγώνα.
13.    Δημιουργία banner στην κεντρική ιστοσελίδα του ΕΚΠA που θα παραπέμπει σε διαδικτυακό χώρο, ο οποίος θαεξυπηρετεί τα άκρως επείγοντα φοιτητικά αιτήματα για ενεργούς φοιτητές π.χ. βεβαιώσεις σπουδών επείγοντος χαρακτήρα για χρήση σε ασφαλιστικά ταμεία, σε υπηρεσίες για ανανέωση άδειας παραμονής, στρατολογία κλπ. Επίσης εξυπηρετούνται φοιτητικά ζητήματα ιδιαζούσης μορφής όπως αναλυτικές βαθμολογίες για χρήση σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της αλλοδαπής, για πρακτική άσκηση κλπ. Θα αποσταλεί σχετικό Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ.
14.    Καταγγέλλουμε την εταιρεία του κ. Παλαιολόγου (National Services) που έχει αναλάβει την σίτιση της Α ΦΕΠΑ, η οποία εκμεταλλευόμενη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, προέβη την Τετάρτη 30/11/2013 σε κάλεσμα των  εργαζομένων της, για υπογραφή της παραίτησής τους. Απαιτούμε την πληρωμή των εργαζόμενων στο εστιατόριο της Α ΦΕΠΑ για το διάστημα της απεργίας, κατά το οποίο δε λειτούργησε το εστιατόριο, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι γι αυτό. Αντιπροσωπεία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ θα παρέμβει την Πέμπτη 31/10/2013 στα γραφεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη), για να στηριχθεί το αίτημα των εργαζομένων να διατηρήσουν την εργασία τους.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Βανέσσα Πεντογάλου                Σέργιος Σαλονικίδης                 Εύη Ταμπάκη
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΗΣ 30ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Η Γενική Συνέλευση των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη συνεδρίασή της στις 30 Οκτωβρίου 2013, αποφάσισε ότι οι συνάδελφοι απεργοί ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί, υποψήφιοι διαθέσιμοι, δεν εντάσσονται στο προσωπικό ασφαλείας, βάσει όλων των σχετικών αποφάσεων των προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων καθώς επίσης και του είδους και της φύσης της εργασίας τους.
Αναλυτικότερα:
α) Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης στις 18 Οκτωβρίου 2013 αλλά και όλες τις μετέπειτα ΓΣ ορίστηκε κατ’ επανάληψη προσωπικό ασφαλείας κατά το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Ν.1264/82 όπως τροποποιήθηκε με τον 1915/90 και λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 51 του Ν.1892/90 περί «Επαναοριοθέτησης του Δημόσιου Τομέα») αποκλειστικά ως εξής:
Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη μισθοδοσία του προσωπικού του Πανεπιστημίου που δεν απεργεί (ΔΕΠ, ΕΙΔΙΠ, ΕΤΕΠ, κλπ), καθώς επίσης και για την καταβολή των δεδουλευμένων όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων μέχρι τον Αύγουστο.
Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη φύλαξη των κτηρίων της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και της ΣΘΕ επειδή σε αυτά υπάρχουν ευαίσθητα υλικά.
Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο των κρίσιμων εγκαταστάσεων στην τηλεδιοίκηση ΣΘΕ.
Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο ευαίσθητων εγκαταστάσεων στο Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.
Ως απεργοί, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα τα κατεπείγοντα ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της απεργίας μας, όπως άλλωστε κάνουμε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα μας.
β) Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης , όλες οι δομές και υπηρεσίες του πανεπιστημίου είναι κλειστές ή υπολειτουργούν,  οπότε και οι ανάγκες για τεχνικό προσωπικό δεν υφίστανται.  
Καθ’ όλη την διάρκεια αυτού του μακρού απεργιακού αγώνα η απεργία περιφρουρείται σύμφωνα πάντα με τις αποφάσεις των ΓΣ μας. Συγκεκριμένα, στην Πανεπιστημιούπολη οι συνάδελφοι τεχνικοί συμμετέχουν στην περιφρούρηση και βρίσκονται καθημερινά στην πύλη Ούλωφ Πάλμε και όποτε προκύπτει κάποιο επείγον τεχνικό πρόβλημα ενημερώνονται και το λύνουν επιτόπου.
Συνεπώς, η πίεση για ορισμό προσωπικού ασφαλείας πέραν της φύλαξης και της τηλεδιοίκησης που έχει ήδη οριστεί με αποφάσεις των προηγούμενων γενικών συνελεύσεων, αποτελεί απεργοσπαστική κίνηση που στρέφεται ενάντια στον αγώνα μας.