"Μείνετε σπίτι, πεθάνετε σπίτι" αυτή ήταν η πραγματική τους απάντηση στις χιλιάδες γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που βρίσκονται αυτή την στιγμή εγκλωβισμένα με τον άνθρωπο που τις κακοποιεί.

Τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας που αυξάνονται κατακόρυφα λόγω της καραντίνας έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι το σπίτι δεν είναι χώρος ασφάλειας για όλες/ους, η δε καταγγελία είναι άλλη μια υπενθύμιση ότι δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την ασφάλειά μας στις αστυνομικές δυνάμεις, μέλος των οποίων ήταν και ο δράστης της διπλής γυναικοκτονίας την προηγουμένη εβδομάδα.



Το περισταστικό κάνει σαφές ότι υπάρχει αστυνομική αυθαιρεσία καθώς για ακόμη μια φορά η κυρίαρχη ιδεολογία της πατριαρχικής κοινωνίας μέσω σχέσεων εξουσίας συνειδητά συγκαλύπτει περιστατικά έμφυλης βίας. Δεν θα σιωπήσουμε θα διεκδικήσουμε ορατότητα και την προστασία των σωμάτων μας στηρίζοντας τις καταγγελίες και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας μέχρι καμία να μην είναι μόνη.



✊ Τώρα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να κάνουμε "σπίτι μας την αλληλεγγυή" και να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες σε θύματα λεκτικής/σωματικώς βίας, ομοτρανσφοβικών επιθέσεων κ.ο.κ.



#ΚανέναςΜόνος #ΚαμίαΜόνη #covid19 #antiviruSolidarityGR #FightForLife

Ετικέτες