Συνέχιση του διαλόγου που αναπτύχθηκε στη Διεθνή Συνάντηση του Rproject.

Με ιδιαίτερα πλούσια συζήτηση και μαζική παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Τριήμερο (4-6 Νοέμβρη) που διοργάνωσε στην ΑΣΟΕΕ η ιστοσελίδα Rproject.gr με τίτλο: «Η Ευρώπη σε κρίση, κοινωνικές αντιστάσεις και πολιτικές προοπτικές».

Αγωνιστές και αγωνίστριες των κινημάτων και της Αριστεράς από επτά χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία συμμετείχαν ως ομιλητές-τριες σε πέντε θεματικές συζητήσεις*, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και απόψεις.

Σε μια περίοδο που η καπιταλιστική κρίση επιμένει, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, οι κοινωνικές ανισότητες βαθαίνουν και το «τέρας» της ακροδεξιάς επιστρέφει, οι κίνδυνοι (αλλά και οι προκλήσεις) για τους «από κάτω» και την Αριστερά είναι μεγάλοι. Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες για το κίνημα και την Αριστερά, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, η σημασία τέτοιων διεθνιστικών συναντήσεων είναι αναντικατάστατη.

Οι διοργανωτές-λόγω του πλήθους των ομιλιών/παρεμβάεων και της μη δυνατότητας τοποθετήσεων από το κοινό-δεσμεύτηκαν στη διάρκεια των εργασιών ότι ο διάλογος που ξεκίνησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης θα συνεχιστεί από το φιλόξενο βήμα τoυ Rproject, πάνω και στις πέντε θεματικές συζητήσεις και τις θέσεις που διατυπώθηκαν σε αυτές.

Όποιος/α επιθυμεί να συμβάλει σε αυτόν μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@rproject.gr (με την ένδειξη "για το διάλογο"). 

Ήδη έχουμε παρουσιάσει μια σύνοψη των εισηγήσεων και των παρεμβάσεων που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του διεθνούς τριημέρου, γραπτές τοποθετήσεις και videos των ομιλητών. Διαδικασία που θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Περιμένουμε και τις δικές σας συμβολές, σε όποια από τις 5 θεματικές επιθυμείτε να εκφράσετε την άποψή σας. 

*Η συζήτηση "Η Ευρώπη σε κρίση" στο διεθνές τριήμερο του Rp (videos)

Η συζήτηση "Ο πολιτικός αγώνας και η Αριστερά" στο τριήμερο του Rp (videos)

"Η Εναλλακτική λύση: Συνδέοντας την πάλη για την ανατροπή της λιτότητας με τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη" (VIDEOS)

H συζήτηση "οι εργατικοί αγώνες και τα συνδικάτα" στο Διεθνές Τριήμερο του Rp (videos)

H συζήτηση "Ακροδεξιά & πρόσφυγες" στο Διεθνές Τριήμερο του Rp (VIDEOS)