Η επίταξη μπορεί να ακυρωθεί στην πράξη από την μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία, την αλληλεγγύη μαθητών-γονέων-συνδικάτων και την αμέριστη στήριξη της Αριστεράς.



Την ώρα που η ΟΛΜΕ με βασανιστικές διαδικασίες προσπαθεί να πάρει απόφαση για απεργία των καθηγητών ενάντια στα καταστροφικά για την Εκπαίδευση μνημονιακά μέτρα, κυβέρνηση και ΜΜΕ έχουν για άλλη μια φορά εξαπολύσει αγώνα κατασυκοφάντησης ενός ολόκληρου κλάδου. Και αυτό για να δικαιολογηθεί η θρασύδειλη απόφαση της επίταξης με πρόσχημα το “καλό των μαθητών”.

Ποιο καλό είδαν όμως τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα ,που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω της ανεργίας  των γονιών τους, που  δουλεύουν  για 400€ή που μένουν άνεργα και μεταναστεύουν στο εξωτερικό κατά χιλιάδες; Ποιο καλό είδαν οι γονείς που μετά τις “συγχωνεύσεις” πρέπει να μεταφέρουν τα παιδιά σε σχολεία μακριά από τη γειτονιά τους, να πληρώνουν τα βιβλία, να υφίστανται το τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος της επιχείρησης «Πανελλαδικές» (με μείωση 3.5% εισακτέων φέτος); Ποιο καλό είδαν οι καθηγητές που έχασαν ως και το μισό μισθό τους, εκ των οποίων 15.000 τώρα θα απολυθούν, 8.500 θα προσληφθούν με 300 ευρώ και τόσοι άλλοι θα διαλύσουν την οικογένειά τους για χάρη των υποχρεωτικών μετακινήσεων;

Η τρικομματική κυβέρνηση ψήφισε τα νέα μέτρα την Κυριακή των Βαΐων,  ώστε να χρησιμοποιήσει μαθητές και γονείς σαν ομήρους απέναντι στην απεργία. Οι εκπαιδευτικοί έχουν κάθε δίκιο σαν εργαζόμενοι και σαν λειτουργοί ν’απεργήσουν.Η επίταξη μπορεί να ακυρωθεί στην πράξη από την μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία, την αλληλεγγύη μαθητών-γονέων-συνδικάτων και την αμέριστη στήριξη της Αριστεράς.Η νίκη της απεργίας θα σπάσει όχι μόνο τη λιτότητα των μνημονίων, αλλά και τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία. 'Ετσι θα ξανακερδηθεί το δικαίωμα στην απεργία για όλους μας. Αυτό είναι το ύψιστο παιδαγωγικό έργο που έχουν να επιτελέσουν στις μέρες μας. Να μάθουν στα παιδιά μας πώς ν’αγωνίζονται για να κερδίσουν ένα αξιοπρεπές παρόν και ένα καλύτερο μέλλον.

Η νίκη αυτού του αγώνα μπορεί να σημάνει κάτι που τρέμει η σημερινή άρχουσα τάξη: την πτώση της κυβέρνησης και την έλευση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, δεσμευμένης στην κατάργηση των Μνημονίων και βασισμένης στο κίνημα. Από τα πρώτα ανακουφιστικά μέτρα που θα πάρει μια τέτοια κυβέρνηση, θα είναι η αποκατάσταση των θυμάτων της μνημονιακής βαρβαρότητας, με πρώτους τους απολυμένους των νέων μέτρων και τους αρνητές της επιστράτευσης. Ας ανοίξει λοιπόν αυτή η απεργιακή κινητοποίηση το δρόμο της ανατροπής. Για πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία με ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της. Για να μην μετατρέψουν οι άρχοντες σε Μανωλάδα όλη την Ελλάδα!

Γαϊτάνη Ιωάννα, βουλευτής Α' Θεσ/νικης του ΣΥΡΙΖΑ-EKM