Εκατοντάδες αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών από τις γειτονιές της Αθήνας, βρέθηκαν σήμερα (3/3) έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μέλη τοπικών συλλογικοτήτων κατά των πληστειριασμών, δημοτικών σχημάτων και πολιτικών οργανώσεων, όπως η Λαϊκή Ενότητα, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στη συμβολή Αλεξάνδρας και Κηφισίας και με πορεία έφτασαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στους σχεδιασμούς για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.  

Κυβέρνηση και δανειστές, για να παρακάμψουν τις αντιδράσεις των συλλογικοτήτων που μέχρι σήμερα μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία, επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα διενεργούνται οι πλειστηριασμοί ακινήτων.

"Κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό, μνημόνιο στους πλούσιους και όχι στο λαό", "ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αρπάζουν του λαού, την περιουσία", ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών, που όταν έφτασαν στο υπουργείο, βρέθηκαν μπροστά σε κλοιό με κλούβες των ΜΑΤ. Αντιπροσωπεία των συλλογικοτήτων που οργάνωσαν την κινητοποίηση συνατήθηκαν με τον Γ.Γ. του υπουργείου, απαιτώντας την άμεση αναστολή κάθε διαδικασίας λεηλασίας της λαϊκής περιουσίας. Ο Γ.Γ. δήλωσε αναρμόδιος και οι διαδηλωτές έδωσαν νέο ραντεβού, την επόμενη εβδομάδα, ώστε να συναντηθούν με τον...πολυάσχολο Κοντονή. 

Με τις τελευταίες εξελίξεις, είναι εμφανές ότι η μάχη υπεράσπισης της λαϊκής στέγης, που αποτελεί ένα από τα βασικά πεδία αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τη μνημονιακή πολιτική, αντικειμενικά αναβαθμίζεται. Ακόμα πιο μαζικά και ενωτικά, επιμένουμε στη μάχη κατά των αρπακτικών διαθέσεων κράτους και τραπεζών!

Ετικέτες