Είναι αλήθεια ότι στο κράτος αρέσει πολύ να βλέπει στους δρόμους αστυνομικές δυνάμεις, και ιδιαίτερα αστυνομικές μονάδες στρατιωτικού τύπου (ΜΑΤ), επειδή λειτουργούν φοβικά απέναντι στην κοινωνία και άρα αποτρεπτικά.

Σε συνδυασμό με τις απαγορεύσεις, τη βιομηχανία προστίμων, την ιδεολογική τρομοκρατία και το κλίμα αναγκαστικής συναίνεσης, είναι η πραγματοποίηση του ονείρου κάθε εξουσίας.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που μας ανακοίνωσαν επί της ουσίας την αναστολή άρθρων του Συντάγματος για το τετραήμερο των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου. Αν αυτό δεν είναι εφαρμογή στην πράξη του ονείρου της αστικής εξουσίας, τότε τι είναι; Βέβαια, όπου υπάρχει αντίδραση, υπάρχει ταυτόχρονα και δράση. Είναι αντίρροπες δυνάμεις. Το αποτέλεσμα της αυταρχικοποίησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς κυβέρνησης είναι ότι σύμπασα η Αριστερά και οι μαζικοί κοινωνικοί φορείς (συνδικάτα, σύλλογοι, κινήσεις, επιστημονικοί φορείς, καλλιτέχνες, πλήθος κόσμου, κλπ.) συμπράξανε σε Ενιαίο Μέτωπο και κινητοποιήθηκαν ενάντια στην χουντικής έμπνευσης απαγόρευση.

Και βέβαια ο αόρατος εχθρός της πανδημίας είναι στην προτεραιότητα των «από κάτω», διότι εμάς κυρίως θίγει. Ωστόσο, άλλοι εχθροί, λιγότερο αόρατοι αλλά περισσότερο επικίνδυνοι, αρχίζουν να αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους. Και αυτοί είστε εσείς, κύριοι της κυβέρνησης, ο εσωτερικός εχθρός μας.

Εμείς, ο κόσμος της εργασίας, ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τα πράγματα μεταξύ τους και τις προτεραιότητες που τίθενται στα θέματα υγείας του λαού. Όμως, δεν μπορούμε να δεχτούμε  καταστάσεις συνταγματικής εκτροπής, όταν το ίδιο το κράτος δεν φρόντισε τόσο καιρό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε υγεία, εκπαίδευση, φροντίδα, ΜΜΜ, εργασία. Δεν δικαιούται το κράτος να μας εγκαλεί ως «ανεύθυνους» και «απροσάρμοστους», που χρειαζόμαστε προσαρμογή. Δεν μπορεί το κράτος να προβάλλει σε εμάς την δική του ανευθυνότητα. Η εγκαρτέρηση του κόσμου είναι αξιοθαύμαστη. Αλλά, αυτό έχει και τα όρια του. Και αυτά τα όρια τα υπερβήκατε.  

Θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξεχαστούν οι υποκρισίες σας, ο κυνισμός σας, η αναλγησία σας, η αλήτικη συμπεριφορά σας.

Θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξεχαστούν οι ευθύνες  σας για την καταστροφή του συστήματος υγείας, της εκπαίδευσης, των ΜΜΜ, των δικτύων κοινωνικής φροντίδας, των εργασιακών σχέσεων, της υποβάθμισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Θα κάνουμε τα πάντα για να μην τεθούν στο περιθώριο οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι άποροι, οι πρόσφυγες και οι φτωχοί συμπολίτες μας.

Θα κάνουμε τα πάντα για να αποκαλυφθούν οι φιλοδοξίες σας να μεταλλάξετε την κοινωνία σε μια κοινωνία Big Brother και Bachelor, μια κοινωνία ανταγωνιστική, ρατσιστική, υποταγμένη και αυταρχική.

Τουλάχιστον, κάποιοι από εμάς, έχουμε μνήμη ελέφαντα και όχι ψαριού.

Ετικέτες