Κάποιες σκέψεις με αφορμή το έγκλημα με θύμα την 4χρονη και την δήλωση του Γ. Πανούση.

1) Όντως είναι συγκλονιστικός ο τρόπος δολοφονίας. Τρελάθηκα και εγώ μόλις το έμαθα. Αλλά μένω στο γεγονός ότι έγινε δολοφονία ενός παιδιού από έναν ψυχοπαθή ΚΑΙ ο τρόπος απλά με ενδιαφέρει για να τον κρίνω ψυχοπαθή ή εγκληματία με κίνητρα. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες; Τις αφήνω για τα κανάλια που σε δύο μέρες θα το κλείσουν το θέμα (γιατί δεν πουλάει ρε παιδί μου).

Παρατηρώ μία διαφορά στον τρόπο που η τηλεόραση αντιμετωπίζει το έγκλημα του ΕΝΟΣ και διαφορετικά τα καθημερινά εγκλήματα με θύματα ενήλικους ή ανήλικους, που τις περισσότερες φορές είναι και ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΑ και μάλιστα από ΛΟΓΙΚΟΥΣ και ΨΥΧΙΚΑ "υγιείς" "ανθρώπους". Ας σκεφτούμε γιατί ρίχνουν βαρύτητα σε έναν ψυχοπαθή που σκότωσε το παιδί του και όχι σε έναν ψυχοπαθή μακελάρη που για τα κέρδη εξοντώνει ζωές σε διάφορα μέρη του πλανήτη (πχ Παλαιστίνη, Ουκρανία κτλ).

2) Ο κ. Πανούσης, όπως φάνηκε από δηλώσεις του, αποδέχεται την "ηθική" της φυλακής. Αποδέχεται ένα παρακρατικό μηχανισμό που ίσως να υπάρχει και εκτός φυλακής και να κάνει και άλλα εγκλήματα (είχαμε και κάτι κυκλώματα παιδεραστίας πρόσφατα http://www.newsbomb.gr/…/se-diathesimotita-o-astynomikos-gi…). Αλήθεια, ποια η διαφορά της εκδίκησης μεταξύ φυλακισμένων (βιασμός, δολοφονία) με την θανατική ποινή; Ότι ο εκτελεστής είναι το "νόμιμο κράτος" και απλά ότι θα γίνει δημόσια η εκτέλεση; Και αναρωτιέμαι. Τόσες εκτελέσεις έχουν γίνει. Το ΕΓΚΛΗΜΑ έχει λιγοστέψει;

3) Βέβαια ο κ. Πανούσης σε εγκλήματα που έχουν γίνει κατά καιρούς-και μάλιστα με παιδάκια που χάνουν τις ζωές τους στον πάτο της θάλασσας-δεν φάνηκε τόσο αποφασισμένος και εκδικητικός. Μάλιστα κατηγόρησε και σαν «πρόβλημα» την αιτία που παιδιά μετανάστευσαν. Εξίσου ανεκτικός φαίνεται και στους μηχανισμούς που επιτρέπουν ο κάθε φυλακισμένος να έχει διαφορετική αντιμετώπιση, ανάλογα με το έγκλημά του. Αυτοδικία, αντί δικαιοσύνης;

4) Έτσι λοιπόν ας θρηνήσουμε σοβαρά για το μικρό παιδί και όλα τα παιδιά που χάνουν τις ψυχές τους δίνοντας πραγματικές λύσεις. Να στενοχωριόμαστε, όπως σήμερα για την Άννυ, κάθε μέρα που ένας άνθρωπος, για οποιοδήποτε λόγο, χάνει την ζωή του. Και από ψυχοπαθείς δολοφόνους, αλλά και από «κουστουμάτους», που στο όνομα του κέρδους, μας βλέπουν αριθμούς.

ΥΓ Όλοι συμφωνούμε πια ότι οφείλει-επιτέλους- να παραιτηθεί ο Πανούσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει καμία σχέση μαζί του. 

Ετικέτες