Ανακοινώσεις από το ΣΕΡΕΤΕ και την Αντί/θέση

Λίγα λόγια για το συνάδελφο Σπύρο Χαϊκάλη

Δεν ξέρουμε πως να ξεκινήσουμε ένα τέτοιο κείμενο για έναν τέτοιο άνθρωπο, για ένα τέτοιο συνάδελφο, για έναν τέτοιο συνδικαλιστή. 

Από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του σωματείου το Μάη του 2021 η ανοιχτωσιά του για το πως θα πάμε να φτιάξουμε το σωματείο, το πως χαιρόταν να τσιγκλάει και να τσιγκλιέται για δύσκολα ή ιστορικά θέματα του εργατικού κινήματος, το χαμόγελό του στις πρώτες μας εκλογές κερνώντας μας γλυκά και για την ονομαστική του εορτή θα μείνουν στις μνήμες μας. Ο τρόπος που θα έβρισκε τη σύνθεση σε ένα ψήφισμα με τα απίστευτα ελληνικά του και το λυρικό ύφος γραφής του έφτιαχνε μια νέα ποιότητα συνδικαλισμού και θα μας ακολουθούν. 

Ήξερε να δίνει τον τόνο στις Γενικές μας Συνελεύσεις, κι ας διαφωνούσαμε, μας έπαιρνε συχνά μαζί του σε αυτό το χορό της πολιτικής κουβέντας. 

Συνδικαλιστής με όλη τη σημασία της έννοιας, τα έκανε όλα, και λάντζα και τοποθέτηση και στήριξη και παρουσία. Συναδελφικός σε κάθε βήμα και θέση μάχης για το σωματείο μας.

Θα μας λείψει, θα λείψει στην έρευνα, θα λείψει από τους δρόμους και την οργανωμένη πάλη. 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη σύντροφό του, στους φίλους και στις φίλες του, στην οργάνωσή του και στους συναδέλφους/ισσες του LABour - Αγωνιστική Παρέμβαση στην Έρευνα

Συνάδελφε καλό σου ταξίδι …

Αντί/θέση-Για το δικαίωμα στην έρευνα και την εργασία με δικαιώματα

Ανακοίνωση ΣΕΡΕΤΕ για την απώλεια του συναδέλφου Σπύρου Χαϊκάλη

Με απέραντη θλίψη αποχαιρετάμε τον αγαπητό μας συνάδελφο Σπύρο Χαϊκάλη που έφυγε χθες, 15/5/24, σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία 37 χρονών. Το γεγονός μας βρίσκει συγκλονισμένους/ες και βαθύτατα συγκινημένους/ες. Ο Σπύρος ήταν ένας εξαιρετικός νέος επιστήμονας, αγαπητός συνάδελφος και αγωνιστής. Πάντα παρών στους συλλογικούς  αγώνες, τόσο του κλάδου μας όσο και ευρύτερα του εργατικού κινήματος, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του σωματείου μας και μέλος του πρώτου του ΔΣ. Επίσης πολύτιμο μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., όπου και εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του διδακτορικού του και στη συνέχεια ως μεταδιδάκτορας ερευνητής. Η μακρόχρονη εμπειρία του στο εργατικό κίνημα και η σκέψη του ήταν πάντα σημαντική για το σωματείο, τροφοδοτούσε την σκέψη μας και προσέφερε γόνιμα στον διάλογο του σωματείου. Η δράση του, η σκέψη του και η παρουσία του θα μας λείψει καθώς θα συνεχίζουμε αυτόν τον δρόμο που ξεκινήσαμε μαζί.

Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εκφράζει την οδύνη του και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια, τους/ις φίλους/ες, τη σύντροφο και τους/ις συναδέλφους/ισσες του. 

Καλό ταξίδι Σπύρο…

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ & ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ετικέτες