Διανύοντας τις πρώτες μέρες του 2016 στην Κύπρο περιμένουμε ακόμα την ανάπτυξη!

Οι ιδέες για επενδύσεις πέφτουν βροχή και η κυβέρνηση φαίνεται πρόθυμη να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια προκειμένου να ορθοποδήσει η οικονομία. Στα άμεσα σχέδια της είναι η αναβάθμιση της Αραδίππου μέσω της δημιουργίας εργοστασίου χρυσού και η αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης γης του Ακάμα. Τι και αν φωνάζουν οι κάτοικοι; Τι και αν εκατοντάδες άνθρωποι κινητοποιούνται προσπαθώντας να σώσουν τον Ακάμα από τα κερδοσκοπικά σχέδια των επενδυτών; Η κυπριακή οικονομία θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και παρά τις αρνητικές προβλέψεις διαφόρων κακοπροαίρετων αριστερών θα κάνει το μεγάλο βήμα προς τη μεγάλη και ηρωική έξοδο στις αγορές.

Όλα είναι έτοιμα και μελετημένα. Τα κόκκινα δάνεια πουλήθηκαν σε ξένα επενδυτικά κεφάλαια και έτσι άλλη μια εμμονή υπερνικήθηκε! Αν δεν έχεις να πληρώσεις θα σε πετάξουν έξω από το σπίτι σου. Ήδη ένα μήνα πριν την αλλαγή του χρόνου μια εργατική οικογένεια από τη Λεμεσό αναμετρήθηκε με την πυγμή του κράτους. Υπήρξαν, βέβαια κάποιες μικρές παρενέργειες μετά από τη συγκέντρωση πλήθους αλληλέγγυου κόσμου έξω από το σπίτι κάτι που ομολογουμένως δεν έχουν συνηθίσει.

Την τελευταία φορά που είχαμε μεγάλη κινητοποίηση κόσμου ήταν στα Pride των δυο προηγούμενων ετών, τα οποία οδήγησαν αφενός στο να αρθρωθεί λόγος ενάντια στην ομοφοβία και στο σεξισμό και αφετέρου στο να ψηφιστεί στη βουλή το σύμφωνο συμβίωσης. Και όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε ένα απολύτως εχθρικό κλίμα όπου ο προοδευτικός θεσμός της εκκλησίας μιλούσε για ανώμαλους και καλούσε τους προστάτες του έθνους και της οικογένειας σε αντιδιαδήλωσεις. Μέσα σε ένα κλίμα που η μαγκιά και η επίδειξη του ανδρισμού ήταν και είναι κυρίαρχη νόρμα. Και όμως συνέβη γιατί κάποιοι/ες τόλμησαν να διεκδικήσουν και ακόμα περισσότεροι/ες έδειξαν αλληλεγγύη στον αγώνα τους, που είναι αγώνας όλων μας για μια δίκαιη και όμορφη κοινωνία. Και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε!

Μπορούμε και πρέπει να ξεκινήσουμε από σήμερα κιόλας για να τους σταματήσουμε καταρχήν το αιματοκύλισμα την περιοχή. Συχνά-πυκνά ακούμε ότι  η Κύπρος γεωπολιτικά συνιστά στρατηγικής σημασίας εταίρο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Τώρα, βέβαια πως η χρήση των βρετανικών βάσεων για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα συμβάλει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή είναι ένα άλλο θέμα. Γι’ αυτούς η Κύπρος είναι ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο για μας μια κοινωνία που δείχνει αλληλεγγύη στους διωγμένους από τους πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Για τους ανθρώπους που έχουν μεταναστεύσει εδώ και καιρό για τους ίδιους λόγους και ζουν στη χώρα μας, για αυτούς που επιχειρούν να σωθούν περνώντας δια πυρός και σιδήρου για να φτάσουν στα σύνορα της αφιλόξενης Ευρώπης αλλά και για όσους και όσες θα συνεχίσουν να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Για όλους και όλες που συνεχίζουν να ονειρεύονται!

Ετικέτες