Η συμπολίτισσα μας Ιωάννα Κ., συνταξιούχος δημοσιογράφος, είναι κάτοχος και κάτοικος, μαζί με το γιο της που τώρα υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του, ενός διαμερίσματος στην Αβύδου 146 στα Άνω Ιλίσια που εκπλειστηριάστηκε πριν κάποιους μήνες λόγω ενός μικρού αρχικού χρέους της. Πριν λίγο καιρό ειδοποιήθηκε να το εγκαταλείψει από εκπρόσωπο του νέου ιδιοκτήτη.

Η ίδια του δήλωσε ότι δεν έχει άλλο ακίνητο και αναζητεί ένα συμβιβασμό για να μπορεί να συνεχίσει να κατοικεί σε αυτό το διαμέρισμα καταβάλλοντας κάποιο μηναίο μίσθωμα στο οποίο να μπορεί να ανταποκριθεί. Οι νέοι ιδιοκτήτες ήταν ανένδοτοι και ζήτησαν αρχικά να αποχωρήσει εντός 3 ημερών (!!!). Μετά από τις άμεσες αντιδράσεις κινητοποιούμενου αλληλέγγυου κόσμου ανέφεραν ότι αυτό πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του Ιούνη.

Ως δημοτική κίνηση, μαζί με την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, πήγαμε την προηγούμενη Δευτέρα 20/6 στη διεύθυνση των γραφείων της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ακινήτου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα γραφεία ήταν κλειστά και χωρίς κίνηση, ήταν πιθανότατα μία εικονική έδρα, κάτι διόλου σπάνιο για τέτοια κερδοσκοπικά funds…

Η συμπολίτισσα μας Ιωάννα Κ. ειδοποιήθηκε εκ νέου να εγκαταλείψει το ακίνητό της έως την Παρασκευή 1η Ιούλη αλλιώς θα προχωρήσουν σε βίαιη έξωση παρουσία της Αστυνομίας και δικαστικού επιμελητή.

Είμαστε στο πλευρό της Ιωάννας Κ. και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων σε μία αξιοπρεπή κατοικία χωρίς το φόβο της έξωσης. Θα σταθούμε κάθε άλλου συμπολίτη μας υπερασπιζόμενοι την κατοικία του, καθώς από ό,τι βλέπουμε στα στοιχεία ο Δήμος Ζωγράφου είναι πρωταθλητής στο ποσοστό κατακύρωσης πλειστηριασμών με 60% κάτι που σημαίνει υψηλή ζήτηση λόγω των πανεπιστημιακών σχολών που γειτνιάζουν στο Δήμο.

Κανένας/καμία δεν θα μείνει μόνος/μόνη απέναντι στους τραπεζίτες και τα κερδοσκοπικά funds!

Κανένας και καμία δεν θα μείνει στο δρόμο!

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στην πράξη υπερασπιζόμενοι/ες το δικαίωμα της Ιωάννας να έχει μία στέγη με συγκέντρωση μπροστά στο διαμέρισμά της στην Αβύδου 146 από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 1/7 για να εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια έξωσης.

Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών

Ετικέτες