Παρά το κρύο, χιλιάδες κόσμου είναι συγκεντρωμένος στο Σύνταγμα, λίγες ώρες πριν τη διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού.

Από τις 5μμ και μετά η Αμαλίας γέμισε με διαδηλωτές ενάντια στα ισοπεδωτικά μέτρα του φετινού προϋπολογισμού, που στην περίπτωση που εκτελεστεί, θα υλοποιήσει τις περισσότερες από τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν την περασμένη Τετάρτη στο κοινοβούλιο, με την οριακή πλειοψηφία των 153 βουλευτών. Τα αντικυβερνητικά και αντιμνημονιακά συνθήματα δίνουν ξανά τον τόνο της συγκέντρωσης.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και το γνωστό κλίμα φόβου (προληπτικές προσαγωγές, κλειστοί σταθμοί Μετρό, φράκτες κλπ.), η διαμαρτυρία μπροστά από τη βουλή, εξελίσσεται απολύτως ειρηνικά.

Δυναμικά και πολυπληθή και σήμερα, τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ, το οποίο λίγο μετά τις 19.00 αποχώρησε από τη Φιλελλήνων. Οι δυνάμεις της Αριστεράς, φαίνεται ότι τη στιγμή που κορυφώνεται η επίθεση κυβέρνησης και τρόικας ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, έχουν αποφασίσει να μπουν μπροστά στην οργάνωση των αντιστάσεων και να εκφράσουν πολιτικά την οργή και την αποφασιστικότητα των «από κάτω», που απαιτούν την ανατροπή της συγκυβέρνησης και των ταξικών πολιτικών της ακραίας λιτότητας.

Η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 14/11, που η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στην Ελλάδα μετέτρεψε σε τρίωρη στάση εργασίας και η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, είναι οι επόμενοι σταθμοί του κινήματος, ώστε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του. Η πτώση της τρόικας εσωτερικού είναι εφικτή, αρκεί να την επιταχύνουμε με τους αγώνες μας και την ενωτική μας δράση.