Με σειρά εκδηλώσεων και προσφορών κλείνει τον Ιούλιο το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων RedMarks στις 13,16 και 19 Ιούλη.

Την Παρασκευή 13/7, ημέρα της εκδήλωσης με τον Ταουφίκ Χαντάντ για την Παλαιστίνη, θα υπάρχει σε προφορά το βιβλίο "Παλαιστίνη, Σιωνισμός, Αντίσταση", ένα βιβλίο εγχειρίδιο, από τις παλιές εκδόσεις της ΔΕΑ. 



Τη Δευτέρα 16 Ιούλη οι εκδόσεις RedMarks παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της σειράς Κριτική Έρευνα "Όταν ο Μαρξ συνάντησε τους Shakespeare και Goethe - Φετιχισμός και φιλοσοφία της Ιστορίας", της Μαριλένας Καρρά, με την συγγραφέα και τον πανεπιστημιακό Γιάννη Μηλιό. Πέρα από το νέο βιβλίο, θα μπορείτε να προμηθευτείτε και έργα του Σαίξπηρ σε προσφορά. 



Τέλος, την Πέμπτη 19 Ιούλη, το βιβλιοπωλείο φιλοξενεί τον συγγραφέα Yorgos Servetas. Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το πρώτο του νουάρ μυθιστόρημα Η γυναίκα με το όπλο (εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου), μαζί με τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου από το Ινστιτούτο Κομμούνα. Εκτός από το συγκεκριμένο βιβλίο, θα υπάρχουν νέες αφίξεις για τα καλοκαιρινά σας αναγνώσματα, με προσφορές στη λογοτεχνία. 



Ειδικά με προκαταβολή για παραγγελίες βιβλίων των εκδόσεων Πόλις, Αλεξάνδρεια ΚΨΜ και Καστανιώτης, παρέχεται επιπλέον έκπτωση.



Σας περιμένουμε στο πάντα ενημερωμένο βιβλιοπωλείο μας!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Λένιν και το Επαναστατικό Κόμμα

Πωλ Λεμπλάν

Εκδόσεις Πρωτοποριακή Βιβλιοθήκη - 2018

τιμή λιανικής €20,00 - σελίδες 572 - διαστάσεις 14*21



Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πρωτοποριακή Βιβλιοθήκη το βιβλίο "Ο Λένιν και το Επαναστατικό Κόμμα". Πρόκειται για μια μεγάλη μελέτη του Πωλ Λεμπλάν, που είναι και το πρώτο έργο του το οποίο μεταφράζεται στα ελληνικά. Ο Λεμπλάν (Paul Le Blanc) - αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός και μέλος του ISO στις ΗΠΑ - αναλύει τη λενινιστική προσέγγιση για το επαναστατικό κόμμα, τη στρατηγική της διάσταση αλλά και τις στρεβλώσεις και μυθοποιήσεις που υπέστη από τον σταλινισμό.

Τα Βαλκάνια και οι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913

Λέον Tρότσκι

Εκδόσεις Θεμέλιο - 2018

τιμή λιανικής €21,20 - σελίδες 528 - διαστάσεις 14*21



Επανακυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Θεμέλιο το "Τα Βαλκάνια και οι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913"  του Λ. Τρότσκι. Πρόκειται για τόμο που περιλαμβάνει άρθρα του γραμμένα την περίοδο 1908-1914, στην πλειοψηφία τους δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις από τις βλακανικές χώρες κατά τη διάρκεια των πολέμων του 1912-1914. Αναλύσεις των διπλωματικών, πολιτικών και στρατιωτικών εξελίξεων, συνεντεύξεις υπουργών και πρωθυπουργών, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, σελίδες ημερολογίου, αφηγήσεις φαντάρων, καταγγελίες εγκλημάτων πολέμου, διάλογοι και πολεμικές, ιστορικές ανασκοπήσεις, αναλύσεις των βαλκανικών κοινωνιών και των πολιτικών τους συστημάτων, όλα αυτά συνθέτουν μια ολοζώντανη και πολυδιάστατη εικόνα της Βαλκανικής Χερσονήσου κατά τη θερμότερη φάση διαμόρφωσης του σύγχρονου πολιτικού της χάρτη. τιμή λιανικής. Απαραίτητο ανάγνωσμα για κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια για την κατανόηση της ιστορίας των Βαλκανίων. €21,20, σελίδες 528

Περισσότερα στον σύνδεσμο

Μετανάστες εργάτες στην Ελλάδα

Αποστόλης Καψάλης

Εκδόσεις Τόπος - 2018

τιμή λιανικής €15,00 - σελίδες 398 - διαστάσεις 17*24



Ο Αποστόλης Καψάλης επικεντρώνει στο βιβλίο του "Μετανάστες εργάτες στην Ελλάδα" στον ρόλο που διαδραματίζει η πολιτική για τη μετανάστευση και την εργασία των μεταναστών στην εξέλιξη της εργατικής νομοθεσίας στη χώρα μας, μέσω μιας συμπυκνωμένης απεικόνισης των πολλαπλών εκδοχών εγκλωβισμού και ανελευθερίας των μεταναστών, σε ένα περιβάλλον κατάτμησης του εργατικού δικαίου και εκτεταμένης παραβατικότητας.

Περισσότερα στον σύνδεσμο

Jacobin - Αφιέρωμα: 100 χρόνια από τη ρώσικη επανάσταση

Τοντ Κρετιέν, Κέβιν Μέρφι, Κρις Ριντ, Λαρς Τ. Λιχ, Μάικ Χέινς, Γιούρι Κολόµπο, Ντανιέλ Γκαϊντού, Πολ Λε Μπλαν, Μέγκαν Τρούντελ, Έρικ Μπλανκ, Τσάινα Μιέβιλ, Ρόναλντ Σάνι, Σάρα Μπάντκοκ, Μπρένταν Μαγκίβερ, Αλβάρο Μπιάνκι, Ντανιέλα Μούσι, Σούζι Βάισµαν, Αλεξάντερ Ραµπίνοβιτς, Νταβίντ Μαντέλ, Νιλ Ντέιβιντσον.

Εκδόσεις RedMarks - 2018

τιμή λιανικής € 8,00 - σελίδες 208 - διαστάσεις 17*24



Συµµετέχοντας στη διεθνή συζήτηση για την Οκτωβριανή Επανάσταση, οι εκδόσεις Red Marks ανέλαβαν να εκδώσουν στα ελληνικά το επετειακό αφιέρωµα του Jacobin, του πλατιάς κυκλοφορίας αµερικάνικου περιοδικού της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Οι συγγραφείς του αφιερώµατος, δουλεύοντας σοβαρά και σε βάθος, υπερασπίζουν την «παράδοση» του Οκτώβρη του 1917 σε σύγκρουση τόσο με την αστική σκοπιά περί "μπολσεβίκικου πραξικοπήματος", όσο και με την "τυποποίηση" της επανάστασης από τους σταλινικούς.

Περισσότερα στον σύνδεσμο

Η Άνοδος των μπολσεβίκων στην εξουσία

Αλεξάντερ Ραμπίνοβιτς

εκδόσεις RedMarks - 2018

τιμή λιανικής €24,00 - σελίδες 496 - διαστάσεις 17*24



Ο Αλεξάντερ Ραμπίνοβιτς ανατρέπει τον σοβιετικό μύθο ότι ο θρίαμβος του κόμματος στην Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν αναπόφευκτος. Ερευνώντας τις μεταβαλλόμενες συνθήκες και τις μεταβαλλόμενες διαθέσεις των εργατών, των στρατιωτών και των ναυτών του Στόλου της Βαλτικής, στην Πετρούπολη, το κλασικό έργο του Ραμπίνοβιτς αποκαλύπτει τον κρίσιμο κρίκο ανάμεσα στις επαναστατικές τακτικές του κόμματος και τις μάζες της Πετρούπολης.

Περισσότερα στον σύνδεσμο

Το μεγάλο παιχνίδι

Trepe Leopold

εκδόσεις Εργατική Πάλη - 2η έκδοση 2013

Τιμή Έκδοσης €14,84 - σελίδες 476 - διαστάσεις 14*21



Ο Λεοπόλντ Τρέπερ επιτέλους μιλά... Λίγες είναι οι μαρτυρίες που θα έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια με τέτοιο ενδιαφέρον.

Ο Λεοπόλντ Τρέπερ είναι ο αρχηγός της Κόκκινης Ορχήστρας, ενός από τα σημαντικότερα δίκτυα πληροφόρησης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, που συνέβαλε στη νίκη των συμμάχων, κάνοντας ακόμη και τον ίδιο τον αντίπαλο ν' αναγνωρίσει την σπουδαιότητα και την αξία του (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)



"Με εκπλήσσει που ένας τόσο έμπειρος στις υπηρεσίες πληροφοριών, σαν τον Τρέπερ, αφήνεται να εξαπατηθεί από την αγγλική προπαγάνδα. Μπορείτε να του επαναλάβετε την βαθιά μου πεποίθηση πως ο πόλεμος στην ανατολή δεν θα ξεσπάσει πριν το 1944" (Ιωσήφ Στάλιν, 20 Ιούνη 1941)

Περισσότερα στον σύνδεσμο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Gravesend 

Wiliam Boyle 

εκδόσεις Πόλις - 2018

τιμή λιανικής €15,00 - σελίδες 336 - διαστάσεις 14*21



Το Γκρέιβσεντ είναι μια φτωχική γειτονιά του Μπρούκλιν, με κατοίκους ιταλικής και ρωσικής καταγωγής. Πριν από δεκαέξι χρόνια, ένας νεαρός, ο Ντάνκαν, σκοτώθηκε προσπαθώντας να ξεφύγει από την καταδίωξη μιας ομοφοβικής συμμορίας. Σήμερα ο αρχηγός της συμμορίας αποφυλακίζεται. Και ο Κόνγουεϊ, ο αδελφός του θύματος, τον περιμένει για να πάρει την εκδίκησή του. Αλλά τίποτα δεν θα συμβεί όπως είχε προγραμματιστεί, σε αυτή τη γειτονιά που τη στοιχειώνουν η επιθυμία, η απελπισία, η οργή και η μελαγχολία, που αποτελούν τα μοτίβα αυτού του βαθιά ανθρώπινου νουάρ μυθιστορήματος.

Περισσότερα στον σύνδεσμο

Λευκή Καραϊβική

Maurice Attia 

εκδόσεις Πόλις - 2018

τιμή λιανικής €15,00 - σελίδες 384 - διαστάσεις 14*21



Πλοκή:  Ο Πάκο, ο αστυνόμος που γνωρίσαμε στο Μαύρο Αλγέρι, την "Κόκκινη Μασσαλία" και το "Παρίσι Μπλουζ", έχει πια εγκαταλείψει την αστυνομία και εργάζεται ως δικαστικός συντάκτης και κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα 'Le Provencal'. Η γυναίκα του η Ιρέν, από την πλευρά της, συνεχίζει με επιτυχία τις δραστηριότητές της στο κατάστημα με καπέλα που διατηρεί. Τη γαλήνια ζωή τους θα ταράξει ένα πανικόβλητο τηλεφώνημα από τον παλιό συνεργάτη του, τον Κουπί. Μια έκκληση για βοήθεια, την οποία ο Πάκο δεν μπορεί να αγνοήσει. Παίρνει αμέσως το αεροπλάνο για τη Γουαδελούπη. Στον Κουπί, εκείνος και η Ιρέν, χρωστούν τη ζωή τους.

Περισσότερα στον σύνδεσμο

Η ημερήσια διάταξη

Vuillard Éric

εκδόσεις Πόλις - 2018

τιμή λιανικής €14,00 - σελίδες 160 - διαστάσεις 14*21



Η ιστορία των παρασκηνίων της εγκαθίδρυσης του ναζιστικού καθεστώτος, ένα σύμφυρμα από πραξικοπηματικές ενέργειες και ωραία λόγια, μια σειρά από οργίλες τηλεφωνικές κλήσεις και χονδροειδείς απειλές, φανερώνει μια εντελώς διαφορετική πλευρά, πολύ λιγότερο ένδοξη. Η σκωπτική παρουσίαση αυτής της πραγματικότητας είναι αριστουργηματική. Η ορμητική αφήγηση συγκλονίζει. Η γραφή του Eric Vuillard αποκαθιστά στην αλληλουχία των γεγονότων το πραγματικό (ευτελές και αξιοθρήνητο) συναισθηματικό της φορτίο, το εύθραυστο της στιγμής. Ο συγγραφέας θέλει να μας θυμίσει ότι τις περισσότερες φορές αυτό που καθιστά κάποιον αήττητο δεν είναι οι περιστάσεις, αλλά η δική μας συναίνεση και οι συμβιβασμοί των ισχυρών. Γιατί η καταστροφή δεν είναι πάντοτε μοιραία...

Περισσότερα στον σύνδεσμο

Η διαφάνεια του χρόνου

Λεονάρδο Παδούρα

εκδόσεις Καστανιώτης

τιμή λιανικής €23,00 - σελίδες 576 - διαστάσεις 14*21





Ο Μάριο Κόντε, καθώς πλησιάζει όλο και πιο πολύ τα εξήντα του χρόνια, αναζητεί τρόπους να ξεπεράσει την προσωπική κρίση που αντιμετωπίζει αλλά, συγχρόνως, ανησυχεί όλο και περισσότερο για την κατάσταση της χώρας του. Και τότε παρουσιάζεται μια απρόσμενη δουλειά: ένας παλιός συμμαθητής του, ο Μπόμπι, ζητάει τη βοήθειά του και του αναθέτει να ξαναβρεί το άγαλμα μιας Μαύρης Παρθένου που του έχουν κλέψει. Ο Κόντε ανακαλύπτει ότι το συγκεκριμένο άγαλμα μπορεί τελικά να είναι ακόμα πιο πολύτιμο απ' ό,τι του έχουν πει. Με την έρευνά του θα οδηγηθεί στο μακρινό παρελθόν, θα μάθει ακόμα και για τον άνθρωπο που – προσπαθώντας να ξεφύγει απ' τον Ισπανικό Εμφύλιο– ταξίδεψε ως λαθρεπιβάτης μέχρι την Κούβα, φέρνοντας την Μαύρη Παρθένο από τα Καταλανικά Πυρηναία. Ο Κόντε σιγά σιγά καταδύεται στον υπόκοσμο μιας σκοτεινής Αβάνας που καταρρέει, πέφτει πάνω σε ύποπτους και πτώματα ενώ, την ίδια στιγμή, έρχεται σε επαφή με το απίστευτο κύκλωμα των εμπόρων και των συλλεκτών έργων τέχνης. Στο νέο εκπληκτικό του μυθιστόρημα ο Λεονάρδο Παδούρα αφηγείται μια επική ιστορία που ξεκινάει από τις Σταυροφορίες και φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Περισσότερα στον σύνδεσμο

Η γυναίκα με το όπλο

Γιώργος Σερβετάς

εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου

τιμή λιανικής €13,78 - σελίδες 152- διαστάσεις 14*21



Ο μεγαλωμένη σε κάποιο από τα ημιβόρεια προάστια της Αθήνας και σε ένα από τα σχολεία που κανείς γνωρίζει κόσμο για να ποντάρει σε αυτόν, η περιπλάνησή της την έφερε επικίνδυνα κοντά στους μηχανισμούς που συνετίζoυν τους δυσαρεστημένους και τους μίζερους. 

Στα 35 της, έχοντας επιστρέψει στην ασφάλεια του καλού μεσοαστικού πεπρωμένου της, η Νατάσα είχε τον κυνισμό να απαλλαγεί από φίλους και ενδοιασμούς. Ριγμένη σε ένα περιβάλλον φτιαγμένο για να μένει πάντα ξένο, ανάμεσα σε δωμάτια ξενοδοχείων και νεόδμητους οικισμούς για τουρίστες στην Κύπρο, πρέπει να επιπλεύσει στον κόσμο που είχε σνομπάρει από τα 15 της.

Αυτό που αγαπάς, αν το εμπορευτείς κατάλληλα μπορεί ίσως να σου φτιάξει ένα επάγγελμα και μια ταυτότητα. Η Νατάσα δεν ξέρει τι αγαπά, ξέρει τι μισεί. Και ξέρει ότι πάντα υπάρχει κάποιος που έχει ανάγκη και που μπορεί να πληρώσει για το μίσος σου. Αυτή είναι μια γωνιά της αγοράς, ίσως και μια ταυτότητα που μπορεί να την χωρέσει.

Περισσότερα στον σύνδεσμο

Ετικέτες