Τρία σχόλια πάνω στην επικαιρότητα των ημερών.

Η ασχήμια των καλοπληρωμένων γραφιάδων

Πολλά εκατομμύρια οι πρόσφυγες από τα πεδία του θανάτου στη Συρία. Ένα εκατομμύριο είναι μόνον τα παιδιά. Από αυτά 740.000 είναι κάτω από 11 χρονών. Ολόκληρες μειονότητες όπως οι Κούρδοι κινδυνεύουν να εξοντωθούν. Τα στρατόπεδα προσφύγων στις γειτονικές χώρες, κατάμεστα. Αλλά ευτυχώς εμείς δεν κινδυνεύουμε. Οι δυνάμεις του Δένδια, η Γιούροπολ, η Χρυσή Αυγή και οι «διανοούμενοι» απολογητές τους, θα εξασφαλίσουν ότι ποτέ αυτοί οι κατατρεγμένοι δεν θα περάσουν τα ελληνικά σύνορα και δεν ζητήσουν τη φιλοξενία μας. Τα παιδάκια ας συνεχίσουν να πεθαίνουν από τα χημικά. Οι γυναίκες ας συνεχίσουν να είναι θύματα βιασμών. Στη Συρία, την Αίγυπτο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, οι άνθρωποι ας εξακολουθήσουν να πεθαίνουν και να υπόκεινται σε βασανιστήρια. Δεν πρέπει όμως με τίποτε να καταλάβουν τα παγκάκια της Δημουλά, του Ξανθούλη, του Χωμενίδη και των φίλων τους. Δεν πρέπει να βρουν απάγκιο σε μια γωνιά του Πολυτεχνείου - αυτό ανήκει στον Κανέλλη. 

Πόσο φτήνυνε η ζωή! Πόσο βάθυνε η ξετσιπωσιά των καλοπληρωμένων γραφιάδων! Πόσο ελάφρυνε η συνείδησή τους! Και πόσο ασχήμηνε η πέννα τους!

Μην τσιμπάτε για τους πλειστηριασμούς: Ξεκινούν από τους «λίγους και επιτήδειους» για να φτάσουν σε όλους

Ο Βενιζέλος δήλωσε ότι πίσω από τους πολλούς που από ανάγκη δεν εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους δάνεια, υπάρχουν λίγοι και επιτήδειοι που έχουν υψηλά εισοδήματα, εργασία και καταθέσεις. Αυτούς τους «κακούς» θέλουν να στοχεύσουν μαζί με το Σαμαρά -σαν να είναι και οι δυο τους μπράβοι των τραπεζιτών βέβαια- καταργώντας το πάγωμα των πλειστηριασμών.

Πολλοί από τις εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοποιημένους και ανέργους θεωρούν ότι, συνεπώς, δεν κινδυνεύουν από το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών. Λάθος: Το σύστημα ξεκινάει πάντα από τον αδύναμο κρίκο για να καταστρέψει όλη την αλυσίδα: Π.χ., ξεκινούν λέγοντάς μας ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η τάδε και η δείνα ΔΕΚΟ γιατί είναι ζημιογόνες και γιατί τις πληρώνουμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι. Όμως σιγά σιγά έτσι φτάνουν και στις μη ζημιογόνες και στο τέλος στις κερδοφόρες, όπως η κότα με τα χρυσά αυγά, ο ΟΠΑΠ, που δόθηκε για ένα κομμάτι ψωμί στον Μελισσανίδη. Το ίδιο και με τις απολύσεις: Ξεκινούν από τους αργόμισθους ή από τους «αργόμισθους», μετά περνούν στους μη πτυχιούχους, μετά στους «ώριμους» για συνταξιοδότηση και μετά σε όλους. Το ίδιο με το κλείσιμο οργανισμών: Ξεκινούν από απίθανες περιπτώσεις που έστησαν μόνοι τους οι δικομματικοί, και φτάνουν σε περιπτώσεις όπως το ΙΓΜΕ, έναν οργανισμό προφανώς απολύτως απαραίτητο σε μια χώρα με πλούσια κοιτάσματα. Το ίδιο με τις συντάξεις: Ξεκινούν από τις μετρημένες στα δάχτυλα παράνομες συνταξιοδοτήσεις, για να μας πουν στη συνέχεια ότι όλοι οι συνταξιούχοι είναι ύποπτοι και ότι θα τους κοπεί η σύνταξη αν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

ΑΡΑ: Το νου σας. Ο πρώτος πλειστηριασμός είναι η αρχή για εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς.


Μαθήματα δημοσιογραφίας από την «Καθημερινή»

Αυτό θα πει αντικειμενική, αμερόληπτη, ψύχραιμη δημοσιογραφία, από τη «ναυαρχίδα» του νεοφιλελευθερισμού: Από τη μια ένα μικρό μονόστηλο για τους 1.300 νεκρούς από χημικά στη Συρία. Από την άλλη τεράστια φωτό με τρίστηλο τίτλο: «Σημαντικά ευρήματα και τρεις συλλήψεις στο Πολυτεχνείο». Ένα μπιτόνι με βενζίνη και ένα σπρέι πιπεριού (που μάλλον ήταν σπρέι για γκράφιτι) είναι πολύ πιο σημαντικά από τη μεγαλύτερη χρήση χημικών που έχει γίνει ποτέ εδώ και δεκαετίες στην υφήλιο. Τύφλα να έχει ο «Guardian» και η «Independent». Μπράβο και πάλι μπράβο. Πάντα τέτοια...

Ετικέτες