Κατάληψη πραγματοποίησαν στις 16 Μάρτη οι εργαζόμενοι των Ασφαλιστικών Ταμείων στα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης του ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών).

Η κατάληψη διοργανώθηκε από την ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής) και τον ΣΥΑΤ (Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων) και στηρίχτηκε και από συνδικαλιστές της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, της ΑΔΕΔΥ και μέλη του ΜΕΤΑ και της ΛΑΕ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας, την έλλειψη προσωπικού, τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ και προειδοποιούν για νέες καθυστερήσεις και περικοπές.

Η ενοποίηση όλων των Ασφ. Ταμείων σε δύο «υπερ-Ταμεία» (ΕΦΚΑ & ΕΤΕΑΕΠ) έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία τους και επιπλέον δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών, που δεν πρόκειται να διορθωθούν με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική ποτέ!

Ήδη εκκρεμούν 130.000 αιτήσεις επικουρικών συντάξεων με καθυστέρηση 2-5 έτη, ενώ υπάρχουν και 60.000 αιτήσεις για εφάπαξ ήδη από το καλοκαίρι του 2014!

Δισεκατομμύρια ευρώ λεηλατήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από τα αποθεματικά των Ταμείων και έρχονται τώρα οι μνημονιακές κυβερνήσεις να δώσουν «λύσεις» μειώνοντας κι άλλο τις παροχές, ώστε σιγά σιγά τον ρόλο της επικούρισης και του εφάπαξ να τον αναλάβουν επαγγελματικά Ταμεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. 

Οι αγώνες των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα συνεχιστούν ενάντια στο Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, για Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

*Μέλος ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ

Ετικέτες