Ερήμην του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής, εν κρυπτώ, προωθείται η εκποίηση ολόκληρης της χερσονήσου του «Αστέρα».

Σύμφωνα με το προωθούμενο ειδικό χωροταξικό σχέδιο, το μεγαλύτερο τμήμα των 3 ξενοδοχείων πρόκειται να κατεδαφιστεί για να ανεγερθούν 39.500 τμ πολυτελών κατοικιών, που θα καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα της συνολικής έκτασης! Με σκανδαλώδη και αντισυνταγματικό τρόπο και αφού προετοιμάστηκε το έδαφος με μεθοδεύσεις της μνημονιακής κυβέρνησης, ξεπουλιούνται δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί χώροι, 18.000μ αιγιαλού και περιοχές χαρακτηρισμένες ως περιοχές απολύτου προστασίας με το ΠΔ 254/04. Περιοχές που είναι δημόσια και προστατευόμενη περιουσία και κατά συνέπεια δεν μπορούν να περιέλθουν στο ΤΑΙΠΕΔ και να εκποιηθούν.

Η περιβαλλοντική καταστροφή που θα επέλθει είναι τεράστια. Ταυτόχρονα, ακόμη και ο δρόμος θα γίνει ιδιωτικός, ενώ οι επενδυτές θα ελέγχουν κατά βούληση (και έναντι τιμήματος) την πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους και τη θάλασσα! Στόχος τους είναι να δημιουργηθεί ένα γκέτο πλουσίων, ενώ παράλληλα οι υπόλοιποι πολίτες, με τα βάναυσα μέτρα που τους επιβάλλονται, θα φτωχοποιούνται και θα αποκόπτονται από τις φυσικές ομορφιές του τόπου τους.

Οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επικαλείται  η κυβέρνηση, δεν είναι παρά ένα πρόσχημα. Πόσω μάλλον που η χερσόνησος στην πραγματικότητα χαρίζεται στους «επενδυτές», εφόσον εκποιείται έναντι εξευτελιστικού τιμήματος για το Δημόσιο. Εξ άλλου, σύμφωνα με τους μνημονιακούς νόμους που έχει θεσπίσει, θα παρέχει, στους νέους ιδιοκτήτες, σκανδαλώδεις φορολογικές ελαφρύνσεις και μειωμένα δημοτικά τέλη! Στην πραγματικότητα πρόκειται για “αποεπένδυση”, γιατί, με την ανέγερση κατοικιών, εκατοντάδες εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Η μνημονιακή κυβέρνηση και οι τοποτηρητές της στερούνται παντελώς επιχειρημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την γνωμοδότηση επί της σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επιστρατεύθηκαν τα πιό σκληρά μέσα, όπως προπηλακισμοί, ύβρεις κατά των παρευρισκόμενων δημοτών και συλλογικοτήτων της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και πραξικοπηματικές διαδικασίες, που στη συνέχεια αναίσχυντα διαστρεβλώθηκαν από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη και τα ΜΜΕ.

Η μαζική αντίδραση όλων των πολιτών, ιδιαίτερα των παραλιακών δήμων και των νοτίων προαστείων της Αθήνας, θα είναι το ανάχωμα πάνω στο οποίο θα σκοντάψουν για να ναυαγήσουν τελικά οι ληστρικές επιδιώξεις των μεγάλων ξένων οικονομικών συμφερόντων και των ντόπιων συνεργατών τους.

Όλες οι συλλογικότητες και οι φορείς του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης διεκδικούν την περιοχή της χερσονήσου του «Αστέρα», όλων των παραλιών και των δασικών εκτάσεων, σαν ελεύθερους δημόσιους χώρους - συλλογική περιουσία του λαού, με ανεμπόδιστη χρήση και πρόσβαση σε όλους, για αναψυχή, ξεκούραση και ήπια αθλητική δραστηριότητα.